A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.
..
A SZTORI:
..
Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.
..
A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)
..
A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).
..
A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.
Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.
..
A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.
..
De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?
..
Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.
..
A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.
..
Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.
Moderációs esemény történt "Clint" felhasználóval szemben. Moderáció: Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-11-18 06:45-ig A moderátor indoklása: személyeskedés Pedig most kivételesen igaza is volt,mert írta a split idején történt rallyban, hogy reméli, hogy akik úgy gondolták, hogy miatta ülnek bukóban azok kiszálltak. (idézni nem idézem,mert holnap visszajön és meg a végén megint elküld melegebb éghajlatra ;-) )Szóval most nem volt jogos amiért piszkálták és ezt úgy írom, hogy sokak számára ismert tény, hogy mi nem vagyunk valami nagy "cimborák". ;-)
Én nem értek értek az egészhez csak kérdezni szeretnék : A Konzum névértéke tizedelés előtt mennyi volt? A konzum most 2.5 az Opi 25 ha azt is felnyomják több ezerig és tizedelik ??? Nagy marhaságot kérdeztem ? Mert úgy ugyanannyi lenne a névérték.
Nem tudom, mire kaptam a mínuszt. Tényleg érdekelt, hogy hova lett Clin és nem bántani vagy gúnyolódni akartam, nekem kifejezetten szimpi volt a hozzáállása. Valakik félre értettek valamit, vagy csak ez amúgy is jár nekem. Amúgy tök mindegy, csak ezt tisztázni akartam, sajnálom hogy nincs már itt. Ennyi.
Ez csak a jogutód jogi személy jegyzett tőkéjére vonatkozik. Azt nem mondja, hogy a beolvadó jogi személynek az átvevő jogi személyben meglévő tulajdonrészét ne lehetne a beolvadás során értékelni.
közben találtam egy szabályt, ami szerintem erre vonatkozhat: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1300176.TV "15. § (1) Beolvadás esetében a jogutód jogi személy jegyzett tőkéjének meghatározása során nem lehet figyelembe vennia) a beolvadó jogi személynek az átvevő jogi személyben lévő részesedésének értékét, b) a beolvadó jogi személy tulajdonában lévő saját vagyoni részesedés (pl. saját üzletrész, saját részvény) értékét, c) a beolvadó jogi személy azon vagyoni részesedésének értékét, amely az átvevő jogi személy tulajdonában van."
Csak akkor lehetne Opus saját rv, ha a Konzum a beolvadás előtt eladja az Opusnak a pakkot, ha nem akkor nem tudom mi történik, de ez is vagyonelem és a részvényeseket illeti.
Arról tudunk valamit hogy a konzumnál levő opus részvénnyel mi lesz fúzió után? 4.8%-nyi pakk (320milliós időkből). Kb 15 millió db. Abból opus srv lesz?
Lehet, félreérthető voltam. Általánossàgban értettem és arra utaltam, hogy gyorsan változik NER-en belül minden és mindig van egy csavar. A dezinformációknak pedig nem minden eleme szándékolt, azaz "putyini", hanem egy része pont ezekből a gyors változásokból eredően nem aktuális. Ld. Opus-Konzum apportok, tőkeemelések. Fénysebességű változások, soha nem tudjuk, mi van. Erre rátesznek még egy lapáttal sokszor, a megtévesztés szándékával.
Ertem a lenyeget es ez igaz is volt a valasztas elott de jelenleg nincsen ellenzek max papiron.Dezinformacio elhintese ebben az esetben szerintem teves feltetelezes a reszedrol.A Medium Fundamentum Zrt letrehozasa nem kitalalt es elterelo dolog nagyon is szukseg van ra. OV kiadta az utasitast es ezt vegre fogjak hajtani.
Kicsit segítek, hogy értsd. Orbán putyini tempót nyom. A kommunikációs stratégia teljesen új dimenziója a dezinformáció elhintése az ellenzék soraiba. Ez megosztja erőiket. Simicska-Orbán cicaharc, Vajna kegyvesztett stb. Kezdek rájönni, Orbánt azért nem lehet megverni, mert mindig egy dimenzióval feljebb gondolkodik, mint az ellenfelei. Konklúzió: semmit ne higgy el, amit olvasol, mert félrevezet. Megy az álhírek gyártása megrendelésre is sokszor, elég jó helyről tudom, hidd el.
KONZUM story
A társaság bemutatása, áttekintése
..
A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.
..
A SZTORI:
..
Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.
..
A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)
..
A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).
..
A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.
Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.
..
A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.
..
De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?
..
Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.
..
A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.
..
Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.