Macus, de eddig minden évben sikerült pénzt hazahozni. Igaz, nem is mondta a külügy sose, hogy fulladjon meg az orosz a pöcegödörben. Más dolog ezt kívánni és kimondani :D
Pontosan, ezért nem tulajdonítok sok jelentőséget az srv-nek. Na majd meglátjuk, hogy ez most csak shortos realizálás volt, vagy van még felhajtóerő. Azért nem vagyok annyira optimista, mint hét elején voltam. Persze most van az, hogy csak 103 Bux2612-vel lovagoltam meg a rakétát, lefelé 420-szal mentem :D
Nincs igazad :) vagyos reszben . Amig van orosz addig diszkonton forog az orosz bank illetve igy az egesz otp. Szoval profitnovekedes hajtotta az arfolyamot ez igaz de az orosz profit nem 100% on szerepelt az arfolyamban. Ha kiesik az orosz a profit is kiesik de helyette lesz egy 100% luminor profit. Tehat 50% sulyu orosz profit annyi mint 100% luminor ehhez hozzajon az akvizicios lehetosegek az orosz leirasa miatt. Szoval rovidtavon kicsi minusz indokolt kozeptavon mar nincs hatasa. Hosszu tavon pedig megeri leirni az oroszt akar nullan is. (De remelem jon valami apro azert ami pont fedezi az egy evi kieso profitot amig megerkezik luminor ergo megmarad a kontinuitas)
Erős forgalom , korrekt emelkedés. Egy százassal még mindig az alatt van ahol legutóbb vettem , de sebaj . Innen felvánszorog 43-ig mikulás rallyra, ott meg majd látjuk mi lesz.
-Délelőtti várakozás eddig bejött:- A SRV engedély megérkezése menekülőre fogta a shortosokat... A lényeg nap végére-ha USA-felébred ők 40K felett tudják-e tartani. Ha záróra 40K felett marad,akkor a mai zöld gyertya egy trendfordító lehet akár.
Szerintem a legnagyobb gond, hogy eddig az emelkedés egyik, talán legfontosabb motorja az intenzív profit növekedés volt, és most az kerdőjeleződött meg, hogy az folytatódni fog. Egyébként is elakadt már hónapok óta az emelkedés 47K alatt, mert a befektetők egy része már realizálni kezdett, magyarul nem bízott a további növekedésben. Ez a hír ráerősített erre. És ha igaz, lesz néhány negyedév, ami nem az újabb rekordokról fog szólni. Írtam már valamikor a napokban, hogy írtózatos összegek lettek belerakva az OTP rallyba. Az 5x árfolyam ezer Mrd-okat jelent. Ha ki akarják venni a profitot az komoly tőkekivonást okozhat. Össze kellene adni a július-október időszak forgalmat, abból látható egy összeg. Persze ez csak az egyik oldala a mérlegnek. A másikra nincs ötletem.
Probalom keresni, hogy a konyvekbe milyen aron van nyulvantartva, mennyi celtartalekolas van , van- e ra, de meg nem jutottam elore. Amugy ezt tenyleg jo lenne mar latni es erteni, mekkora veszteseg leiras lesz, ja ha mondjuk 65 szazalekos diszkonttal adjak el.
És szinte biztos, hogy egy hasonló sokk még akkor is várható lesz, amikor bejelentik a kivonulást, meg, hogy 5%-os áron tudjuk csak eladni egy orosz oligarchának a kinti leányt.
OTP moderált