Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ypyapach péntek, 15:00
Előzmény: #1747  Balin2020
Szerintem senki nem bízik senkiben és nem is lehet, olyanok vannak hatalmon.
Trump, Hszi, Ursula jobb??? Nálam pontosan egy kutya mind ,a mi jelenlegi vezetőinkkel együtt és ilyen szempontból a régiekkel is.
Te bíznál politikusban? Hát én nem. Visszanézve az 50 évemet nem sok megbízható politikus jut eszembe. Ezért kellenek a fedezetek.
Lou70
Lou70 péntek, 14:53
És azért szép lassan ma is bevásároltak 35 mrd forintért ezen a szinten. Jó kis bázis épülget 40-en.
PsGabe péntek, 14:49
szerintetek megyünk még 40K alá, vagy ez már a vége nagyjából? 
Lou70
Lou70 péntek, 14:48
Előzmény: #1755  Balin2020
De ha nem veszítenek az oroszok, akkor biztos a béke alku tárgyát képezik majd a szankciók és zárolt vagyonok is. (az OTP is)
Balin2020
Balin2020 péntek, 14:42
Előzmény: #1750  Uhura
Szerintem meg elég nagy para van az egész EU-ban 22 óta. Vagy már elfelejtetted, hogy a pl. a gázzal majdnem letérdeltették az egész EU-t? De katonailag is ment a fenyegetőzés. Nem véletlen, hogy most gyakorlatilag egységesen beálltak az EU országok Ukrajna mögé. Nyilvánvaló, hogy az oroszok a szovjet idők befolyási övezetét szeretnék visszaállítani. De ki tudja megelégednének-e vele, ha vissza kapnák. Nem veszi ezt félvállról senki az EU-ban, szerintem. 
Lou70
Lou70 péntek, 14:39
Előzmény: #1746  Uhura
Én bővítettem telekom részvény eladásból. 
Macus
Macus péntek, 14:37
bond hozam csökken !
Macus
Macus péntek, 14:37
  • Mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatás (NFP): +29 000 (elmaradt a várt ~84 000–90 000-es konszenzustól). [1, 2]
  • Munkanélküliségi ráta: 4,2% (a várt 4,1% helyett emelkedett). [1, 2]
Macus
Macus péntek, 14:32
Előzmény: #1746  Uhura
tl114 ko 33k nál abból 100 darab van, tl112 ko 31k nál.... szóval dehogy szállok, tartom, ha rendeződne az iráni dolog akkor jó is lehet ez még bőven. 
Uhura péntek, 14:25
Balin ezt te is tudod, hogy nem így van. Ennyi erővel japánok sem bíznának az amerikaiakban, a franciák a németekben és sorolhatnám. Akinek nem volt közvetlen konfliktusa az orosszokkal annak teljesen más lesz. 
lelkeskibic péntek, 14:24
Remélem az van amit tegnap mondtam, meg van 'trumplizva' az árfolyam, azaz:  beszólok vmit > mindenki pánikol > elad > vkik meg óccsón felmarkolják > aztán kicsit később > bocsi minden marad , mondtuk , hogy csak 'mérlegelünk' 
A 'Wet dream' szcenárió pedig az , hogy Putyin bá kiengedi a lóvét ,és a Lumival sem cseszekednek( mert KIfelé hozzuk a pénzt a ruszkiktól, nem befelé visszük); na akkor olyan pattanás lesz , hogy a legzsírosabb bőrű tini is elképedne rajta :)
Persze, az is lehet , hogy csak hallucinálok a 'fájdalomtól' ( mert ami az elmúlt napokban történt a részvénnyel, az rohadtul 'fáj' )
Balin2020
Balin2020 péntek, 14:24
Előzmény: #1743  ypyapach
Ne felejtsd, hogy már nem Orbán van hatalmon. Belőle simán kinéztem volna!
Balin2020
Balin2020 péntek, 14:21
Előzmény: #1743  ypyapach
Semmi sem lesz visszacserélve, mert semmi nem lesz már úgy, mint a háború előtt. Putyin elintézte. Nem fognak már bízni az oroszokban. 
Uhura péntek, 14:15
Macus: te mit csinálsz kiszálsz vagy maradsz?
Lou: te ?
Macus
Macus péntek, 14:13
Előzmény: #1733  thewrewk
na az szép.... akkor kiváráson vagy... épp most futtattam chatgptn hogy mik lehetnek a kimenetelek.... van egy realista feltételezve hogy ez az alj és normalizálódnak az egyéb mutatók.... ekkor év vége 46 körül alakulhat jövő tavaszig pedig átárazódás ami feljebb viszi. Igencsak preferálnám ezt a forgatókönyvet. A pesszimista forgatókönyv szerint viszont már más a helyzet..... akkor makro változást is feltételezhetnénk... ami az év végi célárat 42-43 köré tennék és utána is tavaszra lassabb recoveryt jelentene. Kvázi ez a külső tényezőkön múlik..... iráni béke , usa infláció, usa bond hozam tud e csökkenni ? 5.2 de inkább 5 alá esetleg? kamatemelések mennyi lesz? Igazából kulcsszerepet játszik az olajár mindenben, magas olajár magas inflációt indukál , magasabb bond hozamot így , több kamatemelést hogy az inflációt leszorítsák.... szóval visszatérünk a szokásos témára a sárgafejű majom békét köt e vagy még szeretne kereskedni az olajjal
DxDraco péntek, 13:52
Előzmény: #1676  Macus

40900 nál sikerült kidzállni. Hatalmas mínusz de legalább fogok tudni aludni.
Szász bankokat ütik tovább csak az OTP kapott egy kis szünetet.
ypyapach péntek, 13:51
Előzmény: #1741  Balin2020
De a visszacsere lehetősége a háború után már nem biztos, hogy tetszene neki, az OTP -ert cserébe ugye visszakellene adnunk a gazpromnak a NIS-t 
De az oroszok biztos tudnak olyat ajánlani amiért elnézi 
Uhura péntek, 13:50
Előzmény: #1733  thewrewk
Kitartás. Az, hogy eddig eljutottál az azt jelenti tudsz és képes vagy pozitív eredménnyel kereskedni. Ez a mostani fekette hattyú esemény nevegye el a "kedvedet"
Hasonló helyzetben vagyok azzal a különbséggel én nem felmondtam hanem be akarom zárni a cégemet ugyanabból az indítatásból mint te. 
Never give up!
Balin2020
Balin2020 péntek, 13:43
Előzmény: #1740  ypyapach
Nem értem, miért zavarná Trump-ot egy ilyen tranzakció. A lényeg, hogy az oroszok takarodjanak vissza a határaik mögé, ne csak katonailag, hanem gazdaságilag is. Én így látom. Kazahsztán messze van, az még közelebb áll az oroszokhoz. Most Európa megtisztítása van a porondon, szerintem. Trump nem akar osztozkodni rajta.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek