Éppenséggel valamit ugathatna Kiscsányi is. Bár abból, hogy egy tervezett kiszivárogtatással közölte a piaccal, hogy most egy jó darabi ennyi, következik, hogy kussban marad.
Eddig kisebb a nyereség mint tavaly volt. Nem nagyon megy a nagy otinak itthon sem. Csányiék viszont egy éve hazudnak a jelentésben. Ez börtön. Letagadták az orosz veszteséget.
" A luminor egy kis vacak bank, 65 mrd-ot tud évente, de az orosz 200 mrd-ot termel. Tehát a luminor nem fogja fedezni az orosz bukást." . A luminor alapvetoen rosszabb bank mint az otp. Ha fel tudjak hozni a magyar bank koltseg bevetel aranyara biztos tobbet tudna mint a mostani 65 milliard. Gondolom ezzel szamolnak Csanyiek is. Na persze ez nem 1 honappal a vasarlas utan lesz.
Akkor az 3644ft jelenleg, és az átárazás sajnos lefelé van most, mivel az orosz elveszettnek tűnik, a luminor még nincs meg, ezért én semmiképpen nem számolnék 10-nél magasabb pe-vel. Akik nagy tételben adják, azok sem számolnak 10-nél magasabbal szerintem. Szóval a helyzet nemigen rózsás.
Egyelőre én is várok. 15h-ig egészen biztosan, de utána se hiszem, hogy nagyon adnám. Kiszámoltam, fél év finanszírozás 2.1Mhuf. Nem érdemes elhamarkodottan dönteni... De ha beverik nagyon, akkor kurvasok hét lesz mire visszaépül az árfolyam.
Tl108 - nak 27k alatt van a KO - ja, egyelőre azt gondolom, azt ki lehet ülni. Én is abban vagyok, bár csak 44k - ról leszánkózva idáig. Egyelőre a tartás mellett vagyok, bár tényleg kiidegeli az embert egy ilyen pánikroham, viszont pont ilyenkor szokott az lenni, hogy amikor már nem bírja az ember idegileg és kiszáll, na akkor indul el visszafelé. Venni most még necces, mert tényleg nem tudhatjuk hol az alja, bár ahol most vagyunk, húzódik egy erős támasz. Ami változott az előző napokhoz képest, hogy nyitás után általában felfelé próbálták húzni kicsit, majd onnan jött a további öntés, most viszont beküldték lefelé nagyon durván, onnan pedig jött egy visszapatt. Egyelőre legalábbis. Van a vicc, amikor a halak versenyeznek. A szivárványhal ér be elsőnek, a remény hal meg utoljára.
"Érdemes lehet szerintetek veszteséget realizálni? Azon is gondolkoztam, hogy nyitok új long pozit is." nekem ez ellentmondás. Ha most longot nyitsz, azzal hígítasz, már az is egy lépés a vesztesség kezelésére. Nade, hogy én mit tegyek, azt nem tudom, jelenleg 11Mhuf bukóban ülök. Értelmes időtávon nem lesz ez már 45 fölött, de nem mindegy hogy -6M vagy -8M vagy netán -14M bukót realizálok. Usa nyitás után öntés lesz.
Okosat nem fogok tudni mondani. Csak ugyanebben a cipőben vagyok. TL108. Némi bukóval megfeleztem a "cirkusz" elején. Most is fájó a mínusz látványa, de én most kivárok. Olyan pénzem van benne, ami "ráér". Ekkora esés után azért kellene korrekciónak jönnie.
Hát igen, erre mondják, hogy a tőzsdéhez idegek kellenek meg türelem meg ilyesmi. A certisek most szívnak, részvénnyel ki lehet várni a visszautat, ha beragadt valaki. Azért kíváncsi vagyok majd az utólagos magyarázatokra az esést illetően. Most nekem is az a dilemmám, mint mindenkinek, hogy 1. Hol szálljak be, kevés tőkét át tudok tenni befektetési jegyből részvénybe, ill. certibe. 2. Még nem látszik, hogy ez egy egyszeri pánik, ami elmúlik és visszamegy 10-15%-ot, vagy megint egy év stagnálás lesz, mint 2022-ben. A tőzsde ilyen, mert lehet úgy nézni, hogy nagybefektetők kiszálltak nagy volumennel, és esetleg külföldiek kivitték a pénzt, amíg még elég erős a forint, menekülnek a süllyedő hajóról, de az ellenoldalon meg ott van ugyanekkora tőke, amit beletettek valakik, mert lehetőséget látnak. Kérdés, hogy kinek van igaza.
OTP moderált