Mi van ? :D Ez ilyen republikánus propaganda ? :D Mindenki le akarta zárni a háborút, csak lehetőleg úgy hogy ne putyin nyerjen..... Az északi áramlat nem tudom hogy jön ide Nyilván az olaj gáz diverzifikáció az érdekesebb kérdés, de sok időt nem hagyott nekünk a szőke torgyán és el is kezdte az iráni háborút Kanada USA vita.... azért nem gondolod hogy itt kanada a hibás ugye? amikor Trump vetette fel kb hogy kanadát be kéne olvasztani az usaba :D Trump kérte hogy segítsenek neki iránnal.... amire NEM lett volna szükség ha háború sincs :D Választás előtt azt is mondta majd békét teremt mindenütt..... na nézz szét a térképen hol van béke és hol lett háború közben
Még 1 szösszenet. https://www.investing.com/commodities/brent-oil Mindig keresd a triggerre utaló jeleket. 5. napja üti a 110-et. Emelkedő aljak, emelkedő ék. Vagy kitörünk a trendiránynak megfelelően, 110+, bajos. Vagy letöri, mert valaki megmenti a világot, mint oly sokszor az elmúlt 1 -2 évben, és öröm és bódottá megint. Akkor az OTP szárnyal 2 napot megint.
Kerülném a sok commentet, tehát csak válaszolok, próbálva a lényegre fókuszálni. Tőle ez most logikus lépés, a sajátjait (USA-t) védi, mindenki más nem érdekli, mint Kína a nyersanyag export korlátozással, Kínának Kína az első. Amíg Trump nem ment oda Iránhoz, a Brent 60 körül stabilizálódott, dupla-tripla alj, TA szempontból is arra volt ítélve,h pattan, akár így, akár úgy. Dniel szokta mondani, a TA már mutatja az előjeleket, csak egy "trigger", vagyis egy erős momentum kell, ami elmozdítja abba az irányba, amerre a TA is mutatta. Volt egy megnyugvási időszaka az olajnak, normalizálódott, de a világ elkezdte tradelni, és újra jeleket mutatott, nem 60-nál hanem 70-nél stabilizálódott. Újabb trigger, Trump megint csesztette Iránt. És szerintem most sokkal nagyobb baj van, mint akkor volt. Akkor kb. a hozamok 4% körül voltak, most 5%. És a tőzsdék fele annyira sem reagálnak rá, mert a GYJ-k jók. Ki fogja ezt majd igazán megszenvedni? Autósok, autóipari cégek, szállítócégek, és ha ők megszenvedik, akkor ebből irgalmatlan infláció lesz 1x. Szintén nem mutatkozik még ennek a jele, még kicsit sem. Még ezért van boldogság, és az se biztos,h egy emelkedő inflációnál az OTP bezúg, simán mehet tovább. Nem érinti.
10 k darabot bepattintottak 50re.... szerintem ha odaérünk egyben kapják ki azt is.... lehet usa is felfelé húz minket főleg 15:30 előtt! aztán zárásban is esélyes a felfelé húzás
én ezt értem, csak kvázi a vámos dolgok bejelentésekor kényszerítve volt európa hogy tőlük vásároljunk az iráni háborúval meg nem tudunk máshonnan se venni, oroszoktól se .... szóval kényszerített valamit amit aztán nem tud teljesíteni. Persze logikus hogy korlátoznak.... de valahonnan vennünk kell dízelt....
Certi pénz: Tisztelt BEZE! Technikai probléma okozta a kedvezmény jóváírásának pár napos csúszását, legkésőbb holnap délelőttig jóváírásra fog kerülni a kedvezmény összege. Szíves türelmét köszönjük! Üdvözlettel: Értékesítés Támogatás Csoport / Sales Support Group
Mit nem értesz rajta? Ha a világban hiány alakul ki, miért exportálna? Ne ők omoljanak össze először, mert akkor megnézhetik magukat, már így is amúgy. USA 10Y 5 %, szted mi lenne, ha elfogy a dízel náluk? az 1-4. nem jutott eszébe, még. De amúgy kb. szándékos. Nem elég az EU baja, még ez a hülye is. Giga összeomlást várok.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260916/brutalis-lepesre-keszulhet-amerika-leallithatjak-a-dizelexportot-863104 szóval 1. vegyünk dízelt , olajat usatól mert trump azt mondja hogy kereskedelmi deficit miatt csak onnan vehetünk..... 2. háborút kezd iránnal ami az egész közelkelet meg világ olajszállításait korlátozza, és ezt a háborút nem tudja megnyerni + a szorost se tudja megnyitni 3. ettől, tehát az USA miatt az egész világgazdaság szenved :D 4. megtiltja hogy kb bárhonnan máshonnan vegyen bárki olajat.... és blokádolja a szorost .... 5. export tilalmat rak a dízelre Hát teljesen logikus nemde?
OTP moderált