Krétán egyébként baromi nagy tüntetés van az amerikai tengerészeti bázis ellen, mert fosnak a helyi lakosok, hogy irán megcélozza őket... . Izraelben, meg elkezdték besorozni az ultra ortodox vallásuakat is, úgyh ég a fél ország már egy hete.
"Más. Szerinted nem lehet Iránnak közepes hatótávolságú ballisztikus rakétaja ?" Daniel Davis Deep dive műsorát szoktam nézni, oda szokták meghívni Douglas McGregor ezredest az öbölháború lebonyolításában volt benne anno a Pentagonnál és még Larry Johnson volt CIA elemző is szokott lenni, szerintük iránnak legalább 16 féle ballisztikus rakétája van több tízezres tételben (kis közepes és nagy hatótávolságú szuper és hiperszonikus stb.) és a nyári 2 hetes háború után a régieket is optimalizálták, gondolom az oroszok is adtak át infót, mert most is lehetett látni, hogy a régebbi típusú rakéták átmentek a patriot thaad védelmen. Ráadásul az irániaknak már vannak műholdjaik is + kínai műholdas rásegítés, ami a múltkor egyáltalán nem volt. Írták is, hogy a katari korai figyelmeztető radarrendszer antennáját centi pontosággal telibetalálták. . Az izraelieket sem kell lebecsülni, ott is újítottak, lett lézeres védelem, drónok elleni rakéta (repülőről indítható), ami így már olcsó, illetve szerintem csináltak pár módosítást a thaad esetében, mert nagyon magabiztosak, de az is lehet, hogy nem érdekli őket, ha pár betalál. . Jajaj a vaskupola ballisztikus és hiperszonikus rakéta ellen nem véd.
Bár igazad lenne, de sajnos ez most más, itt amerika vagy nyer vagy megszűnik vezető hatalomnak lenni, döntetlen nincs és ezt meg a kínaiak és az orsozok nem fogják hagyni, mert Irán bukásával ők is elbuknak, ez sajna geopolitika. . Rubio a beszédében nyíltan elmondta, hogy neo-kolonizációt akar végrehajtani, én nem tudom, hogy ez konkrétan mit jelenthet, de hogy sok jót nem az biztos. https://youtu.be/4mWRy7A1cJI . Gondolkodjál egy kicsit, 4 feltétel volt kb.: - atomprogram felszámolása teljesen - dúsított urán ledása - ballisztikus rakétaprogram felszámolása - kormányváltás . Ez egyenlő a teljes kapitulációval, itt nem lesz se megállapodás se béke.
Ha megtudjam találni ,akkor belinkelnem kb 2023 as bejegyzésémet amibe azt írtam, hogy úgy alakulnak ki az új multipolaris gazdasági és geopolitikai szövetségi rendszerek hogy tiszta 1914 előtti érzésem van ......... És azt hiszem hogy talán pont egyedül Pomperj ertett egyett velem, meg is lepődtem....
Igen, de már nem akartam megzavarni a fejét feleslegesen 😉 Más. Szerinted nem lehet Iránnak közepes hatótávolságú ballisztikus rakétaja ? Hatótáv 5 500 km Sebessége Mach 10+ 12 000 km/h felett repked és senki se szedi le mert iranyt változat menet közben. Ergo Izrael se , a vaskupola se.vedi ki. Mert ezek nem sahed drónok....
Ezekben mind igazatok van, de egyik fél sem szeretne kirobbantani egy harmadik világháborút. Emlékezzünk csak, mit művelt ez az idióta a büntetővámjaival, és végül mi lett belőlük.Nyílván,most ez egy sokkal komolyabb dolog,de szerintem meg fognak állapodni.
Kína már régen beleszól. Egy ultramodern műholdas kommhajó van az öbölben + megtámogatva 3 rombólóval + az oroszok is ott vannak és már úton van a többi orosz és kínai hajó is. Kínai radar és légvédelemi rendszer lepakolva, hajó elleni rakétákat is hamarosan szállítják, légvédelmet az oroszok is szállítottak és van még a hagyományosból is (saját gyártmány) + manpad. . Ha irán elesik, akkor borítékolható a világháború záros határidőn belül, ha nem azonnal, szóval nem vizionálunk semmit, csak az amerikaiak fejével gondolkodunk.
1)Nagy baj lesz ,alatt ha a vilagveget értetted az igencsak baj. 2)A világ vége ha egy Budapest méretű aszteroida becsapodik a Földbe Azonkívül nincs világvége. 3)Az hogy Síita Szunnita darazsfeszekbe nyúltak. Kinyirtak az Izraeliek az Ajatollah családját és lehet őt magát is . 4)Még az hogy lezárták a Hormouzi szorost a Forradalmi gárda amin átmegy a világ olaj és Lng termelésének 20-25%a 5)Még az hogy Izraelben kívül még 6 országot bombázott Irán. Az baj. Trump nagy baromságot csinált mert így nehezen csökkent kamatot a FED . Ha ez neked nem baj , akkor csak az aszteroida a baj. 6)Síita /szunnita ellentéteke utaltam a benzines dologgal . Az kb 1400 éves story, amit nagyon nem kell megbolygatni. Az már csak hab a tortán hogy az egészet abszolvalta és produkálta maga Izrael. Aki híresen jó viszonyt ápol az egész arab világgal ....ja nem. hát ezekre utaltam . Az hogy mi lesz a folytatás azt meg csak maximum a jó isten tudja.....te nem. De hogy igenis nagy a baj a fentiek miatt...!! Az igaz!
Izrael szerint..., ha meg kampó lenne, akkor már rég szétrakétázták volna Izraelt, illetve, akkor a békének is lőttek, ennek Izrael nagyon örülne, már mozgosítottak is mindenkit a szárazföldi műveletekhez szóval nem lesz béke. (libanon stb.) . https://iran.liveuamap.com/en/2026/28-february-20-the-israeli-military-announces-the-killing . Az ajatollah tanácsadóját ölték meg állítólag. (jobbról a második) Az ajatollah halálát csak azért terjesztik, mint a múltkor, hogy elbizonytalanítság az embereket, meg pánikot keltsenek. . Jelenleg asszem Irakban és Katarban kilőttek egy-egy korai rakétaelőrejelző radarrendszert, szóval éjszaka esélyes, hogy rakétázás lesz a jobbik fajtából és az amerikaiak is bemennek az F-22 raptorokkal és B-2 bombázókkal. . Az iráni légtér felett nincs korlátlan ellnőrzésük az amerikaiaknak és az izraelieknek, tomahawk, ballisztikus és siklóbombákkal operáltak. Az iráni Mig-29-esek és vadászgépek megjelentek a légtérben probléma nélkül. . A bevetett amerikai fegyverek teljes listája és jelentés, hogy a hadművelet várhatóan hetekig fog még tartani: . https://iran.liveuamap.com/en/2026/28-february-20-the-us-military-carried-out-nearly-900-us . Én annyit láttam, hogy az iráni külügyminiszterrel készíttett az NBC egy intejút pár órája és nagyon magabiztosan mosolygott szóval van még olyan fegyverük, ami nagyot fog szólni szvsz.
Attól, hogy világvégét vizionáltok, nem lesz jobb. A „pisihajú” már sokszor megcsinálta a balhét. Az orosz–ukrán háború is több mint négy éve tart, mégis a tőzsdék történelmi csúcsokra mentek. Irán le lesz darálva, Kína pedig nem fog beleszólni.
Olvastam. Ha igaz, akkor még nagyobb a baj. Mint mondtam, Iran szervezett állam. Eleve igen idős volt. Legutóbb is meg akarták ölni Ergo szerintem már ki volt nevezve az utóda meg annak is az utóda meg annak is az utóda kb hetediziglen. Szerintem.
USA - Irán háború
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/