sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
ez amit az elemzö mond az interjuban amugy annyira 1 ilyen öngerjesztö folyamat. Nem fogjal alapok venni mert illikvid. Jo de ha olyan hire lenne, hogy alapok is veszik akkor lehet likvidebb lenne :D. Jo de vegyek elöbb a kicsik, jo de elöbb vegyek az alapok...jo de... es sosem veszik :)
"A hosszú lejáratú hitelek, lízingek 8.561 millió forintos összegéből 7.657 millió forint 1-5 év közötti lejárattal, míg 904 millió forint 5 éven túli lejárattal rendelkező kötelezettség, amely teljes egészében hosszú lejáratú, forintban vagy euróban nominált hitelekhez kapcsolódik."
Én sajna nem vagyok könyvelő. Az éves jelentésben többnyire csak számokra emlékszem, hogy mennyi még a tartozás, hosszú lejáratú v. rövid, de arra, hogy mikor fut ki arra nem olvastam utalást (eddig)
Röviden: A miskolci beruházás 3 mrd Ft volt, 15%al több hő, főleg emiatt. Új projektről nem tud, Budapestre nem számít. Saját részvény inkább mint az osztalék, mert fair érték alatt van. Saját részvény vásárlás nem tesz jót a likviditásnak. Peergrupot nincs ugye, mert nincs társa. Közmű lehetne. Ki is vette. Se nem olcsó nem drága a részvény. 100 osztalék fizethető.
Minél gyorsabb? 0.6-nál vagy nem tudom mi az aktuális. Egyébként egyetértek, csak abban nem , hogy valamihez mérjük, mintha Kína lennénk, ahol 5% kevés. 0.6%-hoz mérjük? Oroszország vagy USA jobban nőtt, oroszok talán tavaly nem, mint mi. De most befejeztem, mert tényleg nem akarom idehozni a politikát, jön az mindenhonnan, csak felkúrtam magam.
Pedig a gyorsabb gazdasági növekedésünk egyik kerékkötöje éppen az, hogy 1. sokszor nem a teljesítmény számít, 2. nincs elegendö vberseny., 3. valaki úgy is megment, nem kell odafigyelnem semmire. Ezen sürgösen változtatni kell.
Kicsit csülöktata és közted vagyok félúton. Egyrészt a magyar gazdaságban nincs verseny, mert ha egy beruházást teszel nem tudod, hogy nálad térül-e meg? Beletolsz x pénzt, három évig veszteséges ötödik évre visszajött, nullán vagy csak dolgoztál 5 évet. Aztán szólnak, hogy eladó-e? Nem politizálnék itt, nem is támogatom, inkább tényként mondom, ha elfogadjátok. Verseny kell. Ha viszont most rászabadítják a versenyt a magyar állampolgárra az nem fogja érteni: eddig minden gebaszból valaki fönn kimentette. Meg nincs is annyi pénze, mint Ausztriában. Ez itt lassan megy majd, furcsa lesz majd 35 évvel a rendszerváltás után azt mondani, hogy figyelj magadra, segítünk ha elesel, de nem mindenhol nem mindenkinek. Egyébként nem hülyék a polgártársaink, versenyben is meglennének, de nem ez a játékszabály jelenleg. Mindenki úgy játszik, amik a játékszabályok
Kereskedők versenyeznek igazából, nem integrált szolgáltatók. Több tucat van belőlük. Semmiből nem tartana ezt megengedni Magyarországon is. A hálózatüzemeltetés és az energiakereskedelem két külön dolog.
Itt is szétszedték a szolgáltatókat el is adták őket különböző tulajdonosi köröknek 1995-97 között. Volt azóta minden színű kormány és volt közöttük bármi verseny? Földrajzi monopóliumként működnek kormány színétől függetlenül Ezen a területen (sem) hiszek a versenyben. Nézd meg a benzinkutakat. Ft- ra össze hangolják az árakat egymás közelében...
A választ egyszerű: verseny. Austriában több tucatnyi áram -és gázkereskedő árából választhatok. Ez biztosítja, hogy a fogyasztó mindig piaci áron vegyen, ls mindig megvehesse a legolcsóobb ajánlaton. A magyar agy már úgy ki van mosva, hoyg eszébe sem jut a kézenfekvő megoldás. Holmi önköltséggel meg garantált hozammal nem is kell foglalkozni.
Számomra mind mond valamit. Rezsicsökkentes marad, sőt…(én se szeretem, de szerintem mindenki sejtette hogy így lesz) Orosz energiafüggőséget csökkentene, diverzifikációval, illetve zöld energia bevonásával Magasabb energiahatékonyság elsőre nekem szigetelest jelent
Ebből csak az energiafüggőség csökkentése az igazán lényeges. és van még egy fontos elem, ami itt nem szerepel: a tömeges energetikai korszerűsítés. Az ún. “rezsicsökkentést” én eleve nem szeretem. A felhasználók igenis fizessék mindenért azt az árat, amibe kerul!
ma kijött hogy kvazi a tavhösök kapnak a legkevesebb kompenzaciot ebböl az egesz rezsicsökkentes extra tökömtudja valasztasi osztogatasbol. Plane nem kene/illene a pannyt basztatni ezügyben. Bar manapsag mar barmi lehet ha penzt kell behajtani
PANNERGY - moderalt