Ezeket a lopásokat nem tudom megítélni, mert nem voltam az ő helyükben, így nem tudom, mi igaz és mi nem. Persze feltehetném a kérdést: ebben az országban ki nem lopott, és melyik kormány?A beruházásokkal kapcsolatban pedig érdemes lenne jobban körbejárni, miért nem valósultak meg. Például ott volt a ‘Duna hajózhatósági program’ 2011–2016 között: célja az volt, hogy a legkisebb vízmélység ne 1,8 méter, hanem 2,5 méter legyen egész évben, és ne egy nagy gát épüljön, hanem 10–12 kisebb duzzasztó a magyar szakaszon – többek között Paks alatt, Baja–Fajsz környékén.A terv azonban falakba ütközött: az EU és Ausztria azonnal vétózott, mondván, Natura 2000‑es területhez nem lehet nyúlni; a környezetvédők tiltakoztak az elárasztott árterek és a halak vándorlása miatt; pénz sem volt rá, hiszen 300–500 milliárd forintot igényelt volna, EU‑s forrásból pedig nem adtak rá; végül Szlovákiával is vita alakult ki, mert a bősi vízszintet befolyásolta volna.A liberális oldalról egyszerű a magyarázat, de a valóság ennél sokkal összetettebb.
Toka Club/Labanc/Laruska/Vica71/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi