Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A gyenge JOLTS és fogyasztói bizalmi adatot követően csökkentek a hozamok, a piac még nagyobb esélyt ad az idei, elsősorban az év második felében érkező kamatcsökkentéseknek. Az amerikai 10 éves papír hozama 4 bázisponttal 4,17 százalékra esett.
A gyenge külkereskedelmi adatok, az elszálló előrehozott import miatt a mai GDP növekedési adat elég gyenge lehet, a Bank of America szerint a jelentősen felpörgetett behozatal miatt -1,2 százalékra eshetett le a negyedév/negyedéves teljesítmény évesített bővülésének értéke, amely így most a gazdaság zsugorodását mutatja.
Miközben a Citi és a Goldman szerint sokkal kevésbé pesszimisták az intézményi befektetők: Egy másik statisztika szerint viszont a hedge-fundok még a shortoláson kívül nem kezdtek el pozíciót építeni, itt így lenne tere a vételnek pozitív impulzus esetén. A hedge-fundok ritkán szoktak ennyire pesszimisták lenni az amerikai részvényekre, miközben más, főként európai piacokon pedig longokat építettek ki. Az amerikai lakosság viszont nem fáradt el, részvénypiaci vételei jóval nagyobb arányt képviseltek áprilisban a piac egészét tekintve, mint korábban.
MAI TRUMP :
Donald Trump a michigani Warrenben tartott nagygyűlést, ahol ismét kritizálta a FED elnökét, aki szerinte nem megfelelően végzi a munkáját, „bár nem lenne szabad ilyet mondanom róla, csak szép dolgokat”. Trump ismét kijelentette, hogy többet tud a kamatokról, mint akinek ez a feladata. Részben ennek köszönhetően az amerikai határidős indexekben fél százalék körüli csökkenés látszik ma reggel – ez a múlt hétfőn látott hatásnál már sokkal kisebb - , más piacokat még kevésbé hatott meg a kijelentés.
MAI ESEMÉNYEK: 08:45 EU PPI , év/év , március, az előző -1,40% 09:55 DE munkanélküliek számának változása, április, a várt 16 ezer, az előző 26 ezer 09:55 DE munkanélküliségi ráta, április, a várt 6,3%, az előző 6,3% 11:00 EU GDP , év/év (Q1), az előző 1,2% 11:00 EU GDP (QoQ) (Q1), a várt 0,2%, az előző 0,2% 13:00 US MBA 30-éves jelzáloghitel kamatláb, az előző 6,90% 14:15 US ADP munkaerő-piaci adat, április, a várt 123 ezer, az előző 155 ezer 14:30 US munkaerőköltség-index, Q1, a várt 0,9%, az előző 0,9% 14:30 US GDP (QoQ) (Q1, a várt 0,4%, az előző 2,4% 14:30 US GDP árindex, Q1, a várt 3,1%, az előző 2,3% 14:30 US PCE árak, Q1, az előző 2,4% 14:30 US reál lakossági fogyasztás, Q1, az előző 4,0% 15:45 US Chicago PMI, április, a várt 45,9, az előző 47,6 16:00 US Core PCE árindex, hó/hó , március, a várt 0,1%, az előző 0,4% 16:00 US Core PCE árindex, év/év , március, az előző 2,8% 16:00 US PCE árindex, év/év , március, az előző 2,5% 16:00 US PCE árindex, hó/hó , március, az előző 0,3% 16:00 US folyamatban lévő lakásértékesítés, hó/hó , március, a várt 0,9%, az előző 2,0% 16:00 US személyi jövedelem, hó/hó , március, a várt 0,4%, az előző 0,8% 16:00 US személyi költés, hó/hó , március, a várt 0,6%, az előző 0,4% 16:00 US reál személyes fogyasztás, hó/hó , március, az előző 0,1% 16:30 US nyersolajkészletek heti változása, az előző 0,244 millió hordó
a 100napos beszedeben azt mondta nemrég még 4 dollár volt egy gallon benzin, most 1.92! aztan olyan is volt, hogy "azt mondják 40%on állunk, de szerintem ez inkább 60%" fáj nekik, hogy nyertunk.. stb..
Hú, de csúnya. Ötleteltem nemrég, hogy szerintem következőre az olajat nyarja ki Trump. De ettől függetlenül egész évben jóval alacsonyabb átlagos olajárat vár a piac.
A legsikeresebb 100 nap a tortenelem soran ! Aha …. Ahogy beszel mindig hogy they say… nem vazze … ő mondja mindezt o talalta ki , a kozvelemeny kutatok meg a legrosszabb nepszeruseggel mérik :D
Olajat vettem keveset a biztonságos certiből, ha már ilyen szépen beesett. Továbbra is vihar előtti csend érzésem van, elenyésző forgalommal az OTP srv viszi egyedül a tőzsdét. De shortot sem nyitnék, a tapasztalatom, hogy nem tudom idegileg jól kezelni az egymással ellentétes pozíciókat. És még mehet minden egy kicsit feljebb a következő zutty előtt.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)