Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
https://index.hu/kulfold/2025/02/18/kibeszelo-donald-trump-orosz-koolaj-tiltas-europa-vamhaboru-uzemanyagar/ . Láttam a topikban is többen foglalkoznak az olajjal, gázzal. Nekik lehet érdekes az elemzés. Szerintem Trump célja, hogy USA lássa el az eddigi más által ellátott országokat fosszilis energiával. Ahogy láttam ez nem tetszik már az OPEC+ országoknak. Mi meg építünk egy csőrendszert az USA - ba?! :) na ez vicc. Le kell válni az orosz energiáról, ok. Erre a legjobb jelenleg a villamosítás. Ehhez meg így vagy úgy kell a nukleáris erőmű. Nem lehet kikerülni. Na én apránként de veszem tovább az uránt. Másik meglátásom, hogy hiba volt a fogyasztást itthon ennyire adóztatni. De ez egy másik topik témája….
Nagy megint a hajnali fémpiaci volatilitás. Bízom benne az ezüst visszajön 33 körülre. Huhulu Lulu megszámolta az arany esetén ez lenne a sokadik (5.) sorban szerdai aranyár csökkenés. Megjegyzése ennek valószínűsége kb. mint a ruletten a dupla nulla:).
Szerda és a “béketárgyalás” edit nem hozott nagy előrelépést. De már sejteni, hogy Ukrajna csak rosszul járhat. Eközben több nagy elemző cég pl. Goldmas UBS az aranyra 3200- as idei célárat tűzött ki. Talán az ezüst ezt ünnepelhette, mert igencsak lemaradt. Reméljük tovább emelkedik egy szép trendben! Ma sok adat lesz de nem túl relevánsak, a geopolitikai hítek nagyobb súllyal bírhatnak. . Ázsia Japán nem túl szép gazdasági adatokat mutatott be. Ázsia rv. piac eddg felemásan indul inkább pirosban. De ők sok fontos adatot kapnak most. 0:50 Japán külker ami deficites . - magasabb az import ami az árupiacnak 1:50 Új- Zéland kamatvágás várható- sok hatása nincs de festői szép az otszág gyik kedvencem így megemlítem. (Bár még nem jártam ott.) 22:00 Korea PPi - beszerzési infláció . Európa Hangos , de a geopolitika miatt. 8:00 Anglia CPI - a növekedés a kedvezőbb az aranynak 9:00 EU EKB megbeszélés 9:00 Dél- Afrika CPI - növekedés a jobb . Amerika 8:00 Trump megint beszél a népéhez ami lassan már az egész világ lesz…. 13:00 USA kötvény aukció - kötvény az arany fő ellenfele 16:30 Atlantai GDP mérés 20:00 USA jegybanki megbesszélés . DXY viszonylag lehűlt, de nekem még mindig magas 106 feletti. Pozíciókat tartom de ha tudok realizálgatok is. Ha látok akciót ot vásárolok. Főleg indexekben gondolkodom mert jönnek a 2024-es jenhetések amik vihetik az indexünket. Richter talán a jó Erste elemzésre szépet ment. Végre.
egyebek mellett felvetodott bennem - bevallom magam is inkabb csak amolyan tingli-tangli elképzelésnek tartom - de: ugyebar usa most mindenfajta kitermelheto josagot szeretne megkaparintani ukrajnatol. namarmost ezt szallitani is kell. a krim mellett vannak kikotok, de azok most eppen szarrá vannak lőve és putyin is a kozelben sündörög. ami messze van putlertől, az a foldkozi. erre meg ugye valaki epit egy kikotot, ahova epp vasut is vezet és nemrég átadásra került egy irdatlan kapacitasu atrakoterminal az ukran hatartol nem messze - a selyemut reszekent. és hát valamilyen szinten felujitasra került a 100-as (bp záhony) és az 1-es (bp-bécs) vonal is.. és most hirtelen a gysev megkapta a 20as vonal nagyrészét is - bár ez oriasi összegeket fog felemeszteni, de nemzetkozi folyoso ljubjana és olaszország felé.. csak elmélkedek.. de gysev cargo menni fog -wabi vasuti beruhazasok - opus. lesz itt még meglepetés szerintem..
bovitettem kis ricsit, 43ast sikerült vennem. ezustot most nem ereztem, inkabb nem vettem . ha megindul majd felugrok a vonatra :) apropo, holnap reggel jon az uj tl035! erstes fiuk viccesek, mert ha jol olvastam, akkor 30,25 lesz a korlat.. és a legkozelebbi ez alatti az jelenleg a tl032 28,24-el.. a ketto kozott semmi..
Törölt felhasználó2025. 02. 18. 21:54
De amúgy ami tetszik , az USA elővásárlási jogokat kér az Ukránoktólntöbbek közt gázra… Illetve tárgyal az oroszokkal .. Az lesz a poén ha az USA látja majd el Európát olvsó orosz/ ukrán gázzal. A másik szál Gáza . Jelentős földgázzal . Amit az USA és Izrael termelne ki .. Nem hülye Trump …
Trunkó olcsó gázt akar, illetve javasolta az oroszoknak hogy az energetikát , értsd ukrán gáztároló - ne támadja . Az átmeneti felszúrást okozhatja a hideg illetve , hogy ukrán tározók kinerülés szélén vannak …. De rövid időre..
Oszt ahogy elnézem kb ennyi is lesz .. Ott még a múltkori 4,2 is . Ha esetleg a 4 én túljutnia Másik tolikban vártunk 5 öt de annak is kicsi az esélye .. ilyen nek meg hogy 9 lesz .. szerintem nincs realitása
Hát ahogy nézegetem a gázt, 1h-n van benne egy rövid short lehetőség, de félve nyúlnék bele. Hozzáértők jobban tudják, de szerintem egy bull csúzlit látunk. 1D-n nézve ez simán elszalad 9 fölé. Nézzetek meg mit csinált 2022 ugyanezen időszakában. Ott júniusra bőven 9 fölött volt. A technikai kép szerintem hasonló.
Törölt felhasználó2025. 02. 18. 21:13
Ez az első target :D 4.8 - 6.6 - 10 - 14 :D :D kb ezek a lépcsőfokok :D
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)