Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Tehat míg srv a profitbol megy es tőkét csokkent addig a fejlesztes a bevetelbol . Tudja valaki mennyi volr oszti? Hany mrd tavaly? 400 forint korul reszvenyenkent .
Nana ! Amit te mondasz az mas. A profit a koltsegek levonasa itan van . Ertsd x elmegy fejlesztesre ami bazi sok biztos. Ami ezutan marad a profit. Ami a profitot erinti max a cash flow.
Így van! A nincs pozíció is pozíció. További jó alvást kívánok! :) Sokan beragadnak rossz pozícióba. Én is ha kell zárom veszteséggel, mert az idő is pénz.
Nyugalom van.. Én tudom mit csinálok. A szerencsejatékból megtanultam az önuralmat is. Azt is hogy, mikor kell valamit elengedni, leállni stb .. Az ezüst certifikátot én pl tavaly kezdtem csak . A veszteségem nagyobb része abból fakadt , hogy a rengeteg munkám mellett fárasztott még ez is .. Úgyhogy egy szép napon felkeltek és eladtam minden pozíciómat, ott ahol aznap éppen tartott .. Tudod mint a könyvekben , ha nem tudsz miatta aludni add el,, Na most mikor végre nyugalmam lett , a munka is csökkent hála Istennek .. Volt időm átgondolni .. pl. A csorda szellem hatását, lásd most pl A Richteresek kálváriája akik be szorultak moután az egész kakát végigvették.. Szóval visszajöttem: idén nem bohóckodom jelszóval. Idén szépen vissza szedtem s veszteségeim és pluszban vagyok.. Igaz úgy szálltam vissza , hogy tudom mit akarok a piactól. Mit miért mikor veszek. Fontos a mikor! Nem azért veszek mert Kis Pista veszi, há meg mer jó. Ilyen xarságokon túlléptem. Nem kell nekem folyamatosan pozícióba lennem, de úgy sem fog működni , hogy random belépek azt , azt se tudom hol tart a piac.. Alapvetően sehol nem tervezek 1 év felett. Kivéve fizikai ezüst , arany..Még a kereskedési módszeren sem ugyanaz ami tavaly. Szóval köszönöm a figyelmeztetést.. Átgondolom, Az alaptőkémet sem emelem meg, pedig terveztem.. Tehát elmondhatom eszembél vagyok és nem hordom ide a fél fizetésem😂
Látod ezt érzem már elég nagy bajnak, hogy a Richterben már nagyon kevesen hisznek. Lényegében elveszítette a bizalmat. Aki tartja azért tatja mert nem akar joggal veszteséget realizálni. Ment két zöld napot egyből dobják alig várják kivonják a tőkét. Kár érte! Messze nem ezt érdemelte ez a cég, de már folyamatosan büntetik. Tegnap meg egyenesen az egész iparággal ment szembe! - ha nem jön srv. vagy nagy befektető akkor marad short papír. Most már lelektani aljra esett. Bízzunk hátha még valami csoda segíthet. . Nem engem kérdeztél, de szerintem ha havi keretben nézem és esetleg egy ronda váll fej váll alakulna ki a TL38 nem esne ki. De a legrosszabb eset ugye az a legrosszabb……
https://www.marketscreener.com/stock-exchange/commodities/industrial_metallurgy/ . Ma az ipari fémek indexét nézzük meg. Úgy látom a réz kezd markánsan emelkedni! Ez nagyon jó előjel főleg az ezüstnek. Igen az aluminium töretlen sikernek örvend. . Rio Tinto bánya papírom remélem elindul az igen magas elemzői célár felé!
Törölt felhasználó2025. 02. 06. 03:20
Csütörtök de meg mára is van izgalom. A BUX nagyon alulteljesített hála Richter idei legnagyobb napos esésének. Ami elég döbbenetes mert beindult az iparagi konjunktúra. Világ színpadán most Trump viszonylag mérsékel volt. Reméljük kicsit visszafogja magát! . Ázsia Japán zöldben , Ausztralia zöldben, Shanghai zöldben , Hong Kong enyhe pirosban. 1:30 Ausztralia külker deficites , de nem izgatja őket . Európa DAX már zöldben zárt de a kontinens is próbált szépíteni de a BUX nagyon lehúzta az eredményt. 13:00 Angol BOE kamatdöntés- a gyengítést várunk ami erősítheti a dollárt de az eurót is ez a nemesfémeknek nem túl jó, De a képet árnyalja, hogy az Angolok a kötvényből mehetnek nemesfémbe. . Amerika Tegnap igen csak bezöldült a rv. piac. Az arany új csúcsokat ostromol. Idén már majdnem bejött az elvárás így irány 3000 utána tovább. Az ezüst nem ment túl, jól tegnap, de bármikor beindulhat a 33 felé. (Comex már a 33- at a pesszimista celarnk tartja) 14:30 USA kezdő álláskeresők száma- a növekedés jobb az aranynak, de Trump ideges lehet…. . Este Az estét ma különösen sok beszéd meghallgatásával zárjuk. Ritka, hogy ennyi jegybankár , több országból tartson beszédet. Ez bármit hozhat. . Fém pozícióm most kicsit megcsappant, amit visszaépítek. Urán kitettségem próbalom növelni, de a nemesfémek is célkeresztben vannak. Rv. pozíciókat tartom a közepes magyar részvények nem mennek rosszul. A bluechipeket a Richter nagyon lerántotta. Képtelen még erős hátszélben is haladni. TA ma jó lehet, aki tud és van kedve szerintem skalpolhat.
2009 óta long piac van. Minden nyeretlen kétéves nyert akkor is, ha csak indult.Nem pontos a hasonlat, de aki nem nyeretlen kétéves az érti.Aki meg fiatalka, és csak 1990 után kezdett kereskedni, az olvasson utána: http://www.pupublogja.hu/2017/02/nyeretlen-ketevesek.html ---------------- Kicsit bosszant hogy előre látom, minden pénzetek el fogjátok veszteni. Basszus, ez egy ezüst topik és az ezüst +57% pluszban van az elmúlt 1 évben a forinthoz képest. És naponta azt olvasom hogy ki mennyi mínusszal, kis nyereséggel zárja a longot/shortot. Emberek! Fiatalok! Mi lesz veletek, ha a piac 10 éven keresztül csak esik, és esik, és még dupla annyit esik? Egzisztenciákat fogtok veszteni, ha ezt a bejegyzést nem veszitek komolyan. Nem, nem egy megkeseredett ember írt most. Tényleg soha nem vesztettem a pénzpiacon számottevő összeget. Max a vagyonom 1-2-%-át, tehát nem lényeges. Párkapcsolatot már igen, az idegeskedés miatt talán, de ez sem biztos. Lépjetek vissza légyszi pár lépést, és olvassatok vissza a történelemben hogy milyen visszaesések voltak már! Nem vicc! Most nem tudsz elképzelni egy 1929-es válságot, de nézd meg, keresd ki, hogy az akkoriban menő részvény mostani megfelelője mennyit tudott esni! Kibírod moneymanagmenttel? Főleg ha tőkeáttételes?
Az ezüst nálam alapvetően longos , ahogy írtam is .. 34 fölé várom. .. A gáznál short beszállóra várok .. szerintem 3,7-3,8 lesz a teteje .. Meglátjuk..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)