Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Mert ez egy dollár alapú papír ... de Xetra-Frankfurt EUR-ban fut ... lehet neked nincs Xetra előfizetésed. Vagy lehet ez is úgy van mint a BÉTa, ott az OTP váltogatja a GBp-t HUF-ra oda-vissza ...árat jegyez. https://www.blackrock.com/hu/bankok-es-kozvetitok/termekek/251875/ishares-msci-poland-ucits-etf#/ De nekem az Erstenél vehetek Xetra-Frankfurt-n Nvidia-t EUR-ért és a Nasdaq eladhatom USD-ért ... mert az még most nyitva van ... és nem igen van váltási különbség. Xetre-Frankfur most zárva de az frissül . rt 140.30EUR Nasdaq rt 146.33USD rt USD/EUR 0,9591 140,3*0,9591=140,34 ... ugye mire leírtam 0,01-ek ugrálnak le-fel ... átváltják ők neked veszteség nélkül, ez nem magyarország/Erste ... ők csak bérlők a hálózaton.
Ugyanez Richternél : átlagos : 12267, legalacsonyabb 9529, legmagasabb 13780… hm
Törölt felhasználó2025. 01. 23. 20:59
Most úgy unalomból megnéztem a commerzbank célárait idénre .. Az átlagos célára 7895 Ft , a legalacsonyabb 5672 , a legmagasabb 10839 Ft … Mostani árfolyam 7340 Ft .
Igen. És másodszor szembesülök azzal, hogy a K&H ugyanezzel az ISIN-el dollárban írja ki a papírt. Nem értem miért egyébként, gondolom, hogy váltanom kelljen. Ezért pihenget még mindig az eurom a számlán, mert nem fogom átváltani. Szerinted ez miért van??
Nem tudom, hogy az-e, nem bírok ennyit megnézni, még az urános cégeket sem néztem át rendesen. Csak gyűjtögetem a listát. Ja, az elefánt agyoncsapása az azért kemény volt. Múltkor láttam az HBO elefántos dok. filmjében is. Beze, MSCI Poland ETF?? egyelőre dollárban találtam csak. 14 cég, P/E 8,1. Concorde is nagyon mondja, de az ő alapjuk rosszabb teljesítményű- gondolom a költségek miatt.
Westinghouse az az eredeti cég még vajon? Edison riválisa volt, Edison az egyénáramot favorizálta, Tesla hiába győzködte a váltóáramról, inkább elváltak útjaik, aztán westinghouse le is csapott Teslára. Aztán ment a süssük meg az elefántot kísérletek (Edison lejárató kampánya a váltóáram ellen).
Nem sokkal mókásabb a 20 eurós Commerz-nél... ;) Talán a különbség annyi, hogy annak még van is valami alapja (tegnap leírtam), a 20 eurós várakozásod alapja viszont nem ismert...
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)