A 100 napos mozgó támasztja, ami 2024 végén, 2025 elején hetekig működött ellenállásként. De ha felpattan 99-re, az lehet egy jobb váll egy fej-váll alakzatban is akkor újra megnézni a mélypontokat.
Bár nem nézegetem a lakásárakat, de én ezt máshogy képzelem el. Nagykörúton belül valami nem hendikepes lakás, tehát nem földszinti-udvari-vizes, és másfél szobás az szerintem 60+M, és akkor V. kerület kiesett, mert ott 80 vagy 100. Ki lehet adni 180 ezerért, ami évi 2.160, leadózva 1.857, de van helyi építményadó is, mondjuk 70 ezer, tehát 1.787 a nettó hozam és 60M volt a lakás, 2.9%. És nem számoltam a vagyonszerzési illetéket, felújításokat, pótbefizetéseket a ház felújításaira, amik alapesetben nem a bérlőt terhelik. Tegyük fel hogy olcsóbban is lehet jó lakást venni, mint én gondolom, és többért is ki lehet adni, mint én gondolom, a 4% akkor is plafon. Gondolom akik ezt csinálják, azok a lakásárak további emelkedését várják, és nem a százalékos hozamra fókuszálnak. Vagy csak végignéztek 40 évnyi piramisjátékot Magyarországon, Tribuszernétől Kulcsár botrányon át Questorig és lakással alszanak nyugodtan.
Ezért nem tudom értelmezni az 5 éves elvárásait sem technikai, sem fundamentális elemzőknek, sem professzionális money managereknek, közgazdászoknak és semmilyen guruknak.
Hasonlóképpen gondolkodom én is, hogy "világcégeket" vagyis inkább "stabil nagy neveket" veszek az adott szektorban. Én mondjuk megpróbálom kerülni a "growth" részvényeket, inkább "Value" párti vagyok, de mindig vmi miatt elcsábulok pl. nemrég ASML, NOVO Nordisk. Kerülöm az olyan szektorokat, amiknek kétséges a jövője és próbálok olyan cégeket venni, amik "mindig" kelleni fognak vagy legalábbis az én életemben biztosan. Pl. Gyógyszer, közmű, pénzügy, olaj, napi fogyasztási cikkek, stb. A divat cégeket, autósokat, legtöbb technológiai céget mellőzöm, kétséges a jövőjük. Több nálam a fundamentális dolog és utána jön a technikai. Húzhatod te akárhogy a vonalakat, ha a piaci hangulat olyan, akkor nem fog fordulni és egyáltalán nem biztos, hogy valaha is elérni az egykori csúcsát újra a részvény. Peace
Ha a Stellantist ma beverik 10 alá ami sanszos az egy nagy lélektani szint letörése lesz. 3 éve a legjobb európai autósnak tartottam a legjobb elnökkel.
Die Inflation in Deutschland sinkt im März auf 2,2 Prozent, während sie im Februar noch bei 2,3 Prozent lag, berichtet das Statistische Bundesamt. Német infla csökken.
Rutinos vagyok már e téren! Lakásokat, garàzst, és családi házat üzlethelyiségekkel is adtam màr ki. A lakásokat szüleimtől örököltem. Felújítattam, kiadtam. Egyiknél megtaláltam a számításom, másiknál nem. Legrosszabbkor adtam el, amikor a válság volt. Basztatott a közös képviselő, hogy a bérlők a csikkeket az erkélyről kidobálják, nyitva hagyják az ablakot stb. - Mondtam neki, felnőtt emberek, velük beszélje meg. Föntebbi Iakó mosógép kifolyót kádba helyezte, elment melózni. Cső kicsúszott, leáztatott. Még ő volt megsértődve amikor lebasztam. - Nem sokkal előtte festettem ki. Vettem családi házat is, felújíttattam saját közreműködésemmel. Utca fronton 2 üzlet, az udvaron további 80 m² üzlet, ill. műhely. Festékbolt valamint játék (nyerő) gép szervíz- kereskedés. javítás. Szuper autókkal mozogtak a kuncsaftok és S bérlő is. Eleinte fizettek, miután betiltották a nyerőgépeket bújdostak előlem. Másik bérlő festékboltos korrekt volt, pontosan fizetett. Aztán rányitották a multikat Tesco, Auchen, OBI, Praktiker stb. Sajnos eladtam azt az ingatlant is. Van fiam és lányom. A lóvékat nekik adtam, sínre tettem őket. Én meg itt bohóckodok a tőzsdén, amihez nem értek. De a remény hal úszik utoljára!
Azért ha a munkaerőpiac megreccsen, és a lakásbérlők eltűnnek, túlkínálatos lehet a lakáspiac. Hosszú ideje megy a lakás mint befektetés az értékemelkedés és a bérleti díj hozam miatt. Nem mondom hogy ma elkezdődött ez a folyamat, de kizárni nem lehet. Szerintem túl drágák már a lakások befektetni. Persze ha valakinek gyereke van, és a gyereknek veszi, az szinte bármilyen ár mellett jó döntés.
Eurós részvények vitasarok