Nucerát figyelőre kell tenni szerintem is, esetleg venni lassan, amíg agyon van verve. Örülök, hogy komolyan fogja valaki követni ezt a papírt, már nagyon "magányos" voltam vele :-)
25€-t még nem kifejezetten várok, de nem lehetetlen. Első körben annyit szeretnék, hogy elérje azt a kb. 1€ nyereséget, amit várnak tőle az elemzők (még nem idén). Ekkor elvárnám, hogy eljusson legalább a könyv szerinti értékig, 13-15€-ig. Ha az 1€ nyereségen még tud növelni később, akkor már növekedést is árazhatnak, eljuthat 25€-ig. Közben az is ki fog derülni, hogy a hajós biznisz leválasztásával mennyi érték kerül át az új cégbe, és mennyi marad a régiben. Nagy aránytalanság esetén az egyikből át fogok szállni a másikba. Jó lenne a mérleget is kicsit izmosítani. Jópár negyedéves jelentés jönni fog még, mire ezek kiderülnek. Lehet, hogy semmi nem valósul meg belőle, de az is lehet, hogy az említett időtávon túl még a vártnál is jobban fog alakulni.
Gratula! Commerzből sajnos kimaradtam, pedig többször is volt nálunk táma. Thyssenkruppom viszont van, most 55% nyerőben. Írtad, hogy nem akarod eladni. Mit vársz tőle, elrepülhet 25-ig?
Megosztom veletek néhány jól alakult vételemet: Societe Generale: 2023. év végén és 2024. tavaszán vettem belőle 23-24€ körül. Pár hónapja kezdett megszaladni, a 39€-t ostromolja, 65% hozammal. Viszonylag nagy adagom van belőle, azért is figyelem nagyon. Commerzbank: Ez kicsit jobban ment. 2023. decemberében vettem, 10.4€-ért. Most, 20.4€-nél közel 100% a hozam rajta. Lassan kezd eladósorba lépni. Thyssenkrupp: Az idei év legnagyobb slágere nálam kétségkívül a Thyssenkrupp. Év elején vettem 3.95€-ért. Most 7.2€, 86% hozammal. Ezt még jó ideig nem akarom eladni, és ezzel kockáztatom azt, hogy innen ugyanilyen sebesen fog majd visszább esni. Majd kiderül.
SMA Solar-ral mit csináljak? Sosem a saját beszállási pontomat nézem, hanem a mélypontot, az 10.94, és múlt héten 17.3 volt, majdnem 60% rali. Ellene szól, hogy hetesen a Bollinger teteje visszaverte és fordulós gyertyát csinált. Viszont a héten csinálhat visszafelé fordulós gyertyát is, a Bollinger meg mozgóátlagon alapszik, és el tud indulni felfelé. A havi gyertyának le kéne küzdenie a 17.3-at és 4 nap maradt a hónapból (pénteken meg repülök el). Mellette szól hogy az 50 és a a 100 napos mozgóátlag felett van, a legutolsó nagy forgalmú gyertya zöld. Ha a 14.70 megtartja, megtartom.
November elején csúszott le a 2.0-2.35 sávba, és azóta nem volt 2.35 felett, ma pedig 2.38-on zárt. 2.45-2.5 meglesz a héten, jelentésre 3.0, ott esetleg el is lehet adni, részben vagy egészben.
Ja, a nagy zűrzavarban majdnem elfelejtettem bejelentési kötelezettségemnek eleget tenni! Vettem Delivery Herót 27,41€/db áron. (Nem gondoltam volna, hogy a délelőtti 30,28-ból a nap vége felé 26,91 is lesz. Bolond napokat élünk! A bizonytalanságot jól jelzi ez a hektikus, napon belüli ugrálás, ami sok részvénynél tetten érhető. Ezért is írtam pesszimistán pénteken, de ma mégis elcsábultam. Hogy sajnos-e? - Majd kiderül!)
A forgalom viszont az emelkedés ellenére nagyon alacsony volt, tényleg nem tudom. Ha valamit eladok, akkor vágtázik tovább! Viszont pár napja tényleg lezuhant nem is kicsit..
Eurós részvények vitasarok