Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Hat igen, melós az élet, nem csak úgy a szaraz tények egymasután egy ingyenes forumban. Csak a legratermettebbek tudjak kihamozni az ertelmes gondolatokat. De van olyam opcio h humi nevere rakattintassz es az uccso 20 hozzaszolasat latod. Nincs mit 🤣🤣🤣
Azért időnként oda is betrollkodtok páran nem kicsit, biztos ami biztos alapon. Baj az, hogy Humanoid itt osztja meg a gondolatait, és végig kell lapozni a szemetet is hogy azt, és az egyéb értelmes dolgokat elolvassam.
Nem akarok senkit sem megbántani, de nem lenne jobb nyitni egy külön fórumot a bulvár csipkelődéseiteknek, és meghagyni ezt gazdasági témáknak? Tényleg nagyon zavaró hogy oldalakon át pörgetem az off commenteket.
La mamma.......DD) „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. Olyan traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Emerald, mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez. :-) Én nem érzem, hogy a cukiság faktorra játszanék (bár nem látom magmat), de visszautasítom, hogy az itteni pasis kommunikációt felvegyem. Nő vagyok, és szeretnék az is maradni, még ha jelenleg pasis környezetben is "dolgozom" velük. Ami a befektetéseket illeti: 1) elolvastam a könyv nagy részét, amit a topikomban ajánlottak, de mivel nincs, aki megmutassa, élőben, így "nice to have" tudásom van belőle, ami arra jó, amikor "az ügyes" traderek elmagyarázzák, hogy mit látnak, vagyis nekem be kell látnom, hogy nincs chart elemzési tudásom, vagyis figyelnem kell azokat, akiknek van. 2) ami nekem van: én igyekeztem a US vezetőnktől tanulni, és amit tanultam tőle, azt itt meg is osztom, vagyis a fundamentális tudást itt megosztom. A saját gondolataimban egy zéról balance-os tranzakcióban veszek részt, ahol nekem szükségem van mások segítségére, de szívesen segítek másoknak azzal, amim nekem van pluszban. Amit most csinálok: 1) NDX short-ból a megadottak alapján kikeveredni pluszosan, mert úgy látszik, hogy lesz még egy felkör SPY4200 felé, ehhez szükségem volt Michael Hartnett-re(megosztottam), és Humanoidra is. 2) Aranyat visszavenni, ha meglesz a korrekció: ehhez szükségem lesz az ügyes traderek ötleteire, illetve reméljük, hogy bejön a felfelé induló trend azok alapján, amiket fundamentálisan olvasni lehet a le nem csituló inflációról (ezt is megosztottam) 3)UK Index linked gilt-be fektetni a pension fund-ot- szintén a hozzá tartozó fundamentális információt megosztottam 4) Figyelni az olajat (és industrial metal-oka, EM-et), mert esni fog -szintén traderektől lehet sejteni, és visszavásárolni mindent (szintén idő előtt eladtam :-(, mert a funda alapján nagy jövője van- ezt is megosztottam. Én ilyennek látom a világot.
Nem bosszú, de erre én is minuszt nyomtam :) Sokat gondolkodtam h leírjam-e....?! Persze, lehet ezzel nekem van dolgom, hogy mi a fenéért foglalkozok vele, miért vált ki érzelmet belőlem. Vannak akiknek már eljutottam oda, hogy meg se nézem mit ír. . Tudod, volt egy lány anno, akivel közösen szerveztük az első tréder találkozókat. Mint kiderült, nem mások megismerése volt a célja, csupán az ügyesek stratiját akarta megszerezni, mert sok pénzt akart keresni. ----- Kapott jótanácsot, de azt nem tudta megfogadni, mert "nem értette" . Eltelt két-három év, de ő még mindig a szent grált kereste, és bukott rendesen. Nagyon csinos, 28éves lány volt, sokan szivesen segítettek neki. De nem magának kaparta ki a gesztenyét. Nem is ment vele semmire. Nekem ez nem szimpatikus. Ez a kapkodunk, és jaj de cuki vagyok, de mond már el te mit gondolsz, meg te is, meg a másik is és az ötödik topikban is..., de miért, hát ő nem azt írta.... . Amíg valaki nem jut el oda, hogy maga akarja felfedezni a saját stratiját, addig kudarcra van itélve! Amíg ezt nem ismeri fel, addig is. Nézd, lehet bántó, de hogy finoman fogalmazzak, látok némi hasonlóságot. . (Kivéve, ha hosszútávú diverzifikált portfóliót épít, akár tanácsadó segítségével. Ami ugye évekre szól, nagyobb összegek befektetésével.)
Köszi. :-) Az ezüst most tényleg jó lehetőség volt, ahogy minden más industrial metal, de elképzelehetőnek tartom, hogy a sell-off-al vissza fog esni, ezért írtam a lentit Placinak.
Nem, amikor Placival kerestük az ezüst bányászokat és írtam az ezüst-arany rátióról, na akkor kellett volna ezüstöt venni! De persze te úgy kereskedsz ahogy jónak látod -:) Amikor olvasod hogy ügyes trédereknek gold longjaik vannak, akkor az azt jelenti, hogy valószínűleg stopp nullába húzták a vételüket. Aranyra írtam hogy augusztus vége-szeptember elejére várható kb 10% felpattanás. Azaz 1800$ fölé várom minimum! . Nem baj ha eladtad, a lényeg hogy pluszban és nem minuszban zártad :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen