Az insider miatt? Mert az 5% lepeskoz miatt ha azt nem lepi at se fel se leakkor nem kell - ezt igy tudtam, AI is ezt erositette meg, ha tevedek hulye vagyok.
Azt ertem. De 5-10-15-20.... stb a lepesköz. Es ha ezeket lépi át akkor kell jelentenie. Nem ugy hogy aki 5% felett van az akár 1 db ot is bejelentsen. Akkor kell jelentenie, ha az 5%-os lepeskoz hatart atlepi. Tehat ha van 12%-a, akkor lefele 10%-nal felfele ha eleri a 15%-ot akkor kell jelentenie. En igy tudom.
Csak , hogy ne agyaljatok...299millio reszveny van kb. Ebbol 52.97% a főnié. Legyünk most elméletben mi a főni. Vagyis inkabb egyénileg! Mindenki gondolja magáról, hogy ő a főni! Egyedül Te vagy ! Húúú de jó piszkosul gazdagnak lenni! Ugye! Bizsergető! Erre igyunk! Mindenki beleélte magát? Akkor elméleteljünk: a tőzsdére pénzt keresni megyünk! Kereskedjünk a nalunk lévő reszvennyel szabalyosan! Naszóval, ha én vagyok a főni: 5%- os a bejelentesi küszöb, szóval 2.97%, azaz kb 8.8 millió db amit behozhatsz elméletben a közkézbe bejelentés nélkül,es kozben végig te dirigalsz a cégedben is, mert nem mész 50% alá. Király! Elméletileg ha a q3 és q4 között teszed be, és veszed ki, akkor a q4-re visszaállitva a darabszámot soha a büdös életbe nem derül ki, és nem is kell kiderülnie.... Namármost csak elméletben, ha mondjuk q3 után elkezded adni, azóta adod napi átlagos forgalommal ami kb 150000 db, akkor az 60 kereskedési nap. Vagyis nem valószínű, hogy a 8.8 millió darabod teljes egészében bejött, majd kiment....de tekintelyes darabszamot megfuttathatsz be-ki. Es hoppá, Q4 jelentes megcsinalva, és nincs valtozas %-od -ban. Aztan a q4 elkeszülte utan ujra indul a moka. Elméletben! Es mi tortenhet? Barmi. Elméletben! Ha nézem az arfolyamot esik, sőt lenyomassal eladva esik. Így viszont vissza tudod azt venni -olcsóbban- a kövi jelentés elkészülte előtt, amit 1-2 hónapja drágán eladtál?! Ne már? Ennyi lenne pénzt keresni? Drágán eladsz, olcsón veszel. Baszki' hát ez a tőzsde nem? A lényeg csak az időzítes? Akkor viszont figyelnünk kell, mert jelentés előtt fel kell emelkednie gyorsan, hogy a móka mehessen tovabb :) akkor viszont mar tudjuk mikor mit kell csinalnunk nem? Úszunk a farvizen??? Elmélet gyártásban nagy a magyar, mindenre is van elméletünk :) igyunk! Jók legyetek!
Sziasztok, szép estét! Beszívott a munka szombatra, most értem haza. Átfutottam a fórumot mi volt reggeltől. Hát ja... Szerintem ma es holnap engedjük el, hogy mi lehet. Pihenni kell és töltődni a párunkkal! Ha nagybani kitárazás/realizálás akkor megszívtuk. Ha manipulálják akkor is megszívtuk. Ha nem lesz hatásos jó hír akkor tovább szívunk. Szóval most mindenképp megszívtuk. Pont. Ez sz@r érzés, de most ez van, ha tetszik ha nem. Bele kell törődni, egészség fontosabb! Kár agyalni! Nem tudjuk mi lesz, ha tudnánk - mindenki csak tőzsdézne :) és nem kellene dolgozni. A részvények közkézen kívüli részének, azok tőzsdén történő adok-veszek kezelése nem tudom hogyan van. De simán el tudom kepzelni, hogy bekeveredik a közkezbe, egy része - egy időre, majd mire el kell vele számolni addigra visszakerul a közkézen kívüli pakkba. De mégegyszer : nem tudom legalis e, vagy technikailag hogyan van kizárva, vagy engedélyezve, vagy kijátszva a jogszabály. Nemtom :) Szóval pihenni, töltődni! Nem agyalni!
a másik h oké a tőzde nem szeretetszolgálat, de adott egy jól prosperáló cég, akkor az ne essen már a semmire 15 tőzsdei nap alatt 800 pontot, főleg úgy h még rengetegszer bazi nagy pakokkal manipulálják a kereskedést, pl tegnap 3600-on v tegnap előtt 3700-on és a cég semmit nem csinál, mélyen hallgat, elnézi a 800 pontot és a folyamatos manipulációt.....
És ha így van akkor a részvényesek szándékos kizsigereléséről beszélünk, pont azokkal szemben ugye akik bizalmat szavaztak neki. Ez viszont csak egy találgatás ami annak róható fel, hogy most bezzeg csendben vannak.
Érdekesek a felvetéseid. Szerintem ha tőzsdén ilyen történik az bejelentés köteles lenne. Valami azonban kell legyen itt a háttérben amiről mi nem tudunk az minden esetre furcsa, hogy a cégtől senki nem nyilatkozik erről. Ekkora esésnek kell legyen oka. Hülye vagyok ehhez majd talán Rice felvilágosít minket. Nem hiszem el Jászainak ez nem szúrná a szemét a csend nekem a gyanus, de nagyon!
Én nem tudom értelmezni, hiányos a tudàsom ehhez ... Ha alap ad àt JG-nek, annak nem tőzsdén kívüli ügyletnek kellene lennie? Ha a tőzsdén tolják àt, akkor az alap a nagy eladó, J.G a vevő, és így tolják le az árat? Ha igen, akkor miért? J.G így többet keres, mert olcsóbban jut hozzá? A magàntőke alapban is tulajdonos JG, akkor ott viszont kevesebb pénzt kap így a papírért. Szóval, ha egyik zsebből át a másikba, miért kell ekkora esés? Lehet, hogy semmi köze hozzá, csak gyártunk elméleteket, mint a fejfájásra.
Én is jártam hasonlóan, nekem a stoppot szoktàk kiütni, majd fordul. Én csupán általánosságban írtam, mert szerintem a tőzsdén ugyanolyan nehéz eladni, mint venni.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.