Az ökomenikus segélyszervezet támogatása után ünnepi istentisztelet keretében feloldhatja az átkot a sátáni 850 ről Matyi atya a sekrestyések celebrálásával Szent Gellért hegyénél mindanozáltal Linczényi Aladdin Madafakát a szentkeresztség által megkomfirmálhatja ...
OKÉ, hogy adakozunk: https://mfor.hu/cikkek/makro/uj-partnerre-talalt-a-4ig-csoport-.html de ezen az összegen közel 200edb részvényt lehetett volna venni!!! Hát akkor ennyiért legalább vegyenek és megszűnik a dagonyázás, véreztetés. Néha gondoljunk a kicsikre is. . https://g7.hu/vallalat/20231005/a-4ig-egyiptomi-oriasprojektje-ujabb-pelda-a-kormanykozeli-cegek-keleti-piacszerzesere/ Egyiptomban "állami és céges projektek zajlanak, többek között a digitalizációban és a közlekedésfejlesztésben is." Csak megjegyzem, hogy Egyiptom 110milliós ország és folyamatosan növekszik létszámra. Valószínű majd idővel megpróbál a cég több szálon is kötődni hozzájuk. Nem engednek belelátni a lapokba, hogy más ne tudja elszedni előlük az üzletet. Azért megjegyzem, hogy stratégiai megállapodás Montenegróban a kormánnyal, legnagyobb befektető Albániában a 4IG, jó kormányzati kapcsolatokkal. Most Egyiptom is képbe került. Hát..... komoly bevétel-nyereség fog jönni külföldről is az informatikából és gondolom majd a hadiipart is beteszik a portfólióba. 850ft és 67milla
Ma mennyi a Nord és a Nutex forgalma? Nem szabad kiragadni extrém napokat, mert az nem valós. . Valahogy nekem a kereskedés pakk átadásnak tűnik. Beszorítják az árfolyamot 1 sávba és ott kereskednek vele. Persze közben vannak kicsik akik beleadnak, vagy belevesznek. Meggyőződésem az, hogy sokkal többen adják, mert türelmetlenek és úgy érzik, hogy rengeteg az eladó, mert eladóin nagy pakkok vannak. Így szépen elszedik a papírokat a bizonytalanoktól. A kérdés, hogy ki csinálja ezt??? és meddig? A nagyobb kérdés az, hogy a cég miért nem vesz bele, miért hagyja, kinek akar kedvezni? Felhatalmazása van rv. vételére és nem szabadna hagyni, hogy így játszanak a papírral. A forgalomnak viszont jót tesz ez a játék :D 850ft és 42milla
Tudna tanácsot adni valaki? Érdeklődnék, hogy a Random C. megszűnése után melyik platformot tartjátok alkalmasnak/legalkalmasabbnak, ill. ti mit használtok magyar bluechipek kereskedésére? Köszönöm a választ.
Ezeket a hiteleket nem szabad a cégnek visszafizetnie előre. Kedvező fix kamatozásúak és most magasabb betéti kamatotok vannak, mint amit a 4IG, vagy az AH a hiteleire fizet. Ha előre törlesztene, az gyakorlatilag pénzügyi melléfogás lenne. . Szerintem is nagyobb osztalékot fog fizetni jövőre. Én 50ft-70ft közé tippelem. Úgy gondolom, hogy jövőre a hitelállomány még növekedni is fog, mert 1 újabb országban fog terjeszkedni a cég a telekommunikációs szektorban. Szvsz. stratégiailag Szerbia is fontos lenne. Mikor a cég működése nyereséges és minden üzletág termeli a nyerőt, akkor világossá válik, hogy a hiteleket simán tudják törleszteni. Ez már 2024-től így lesz, mert a fordulat a 2.félévben eljön. Utána nagy spórolás lesz, ha 1 márkanév alatt működnek a telekommunikációs cégek. (talán tavasztól ONE) Állami cégek is valószínű majd folyamatosan jönnek át a saját céghez. Hadiipar és a külföldi informatikai bevételek is folyamatosan növekedni fognak. Szép jövő előtt áll a cég, ami majd az árfolyamban is látszódni fog. 850ft és 10milla
Szerintem a hálózati eszközök értékesítese fedezetet fog nyújtani az adósságallomány negyedére/ötödére. Valamint az eszközök értékesítését követően remélhetőleg jelentősen bezuhan majd az éves amortizació, ami felenleg felzabálja az EBITDA-t. Csak ebből ki tudnák majd köhögni a részvényenként 80 huf-ot meglátásom szerint, ami pénzek az eszközértékesítésekből befolynak kb. fedezetet nyújthatnak majd a hitelállomány negyedére/ötödére. Míg a maradékot pár év alatt kinövekedi a cég és apránként visszafizetik. Amúgy ezeket a 6% körüli kötvényeket és hiteleket jelenleg nem is éri meg nagy tételben visszafizetni, mert ha 10% feletti hozamot érnek el a free cash befektetesével, azzal röhögve teljesítik az adósságszolgálatot. Szerintem így.
Alapból egyetértek az általad leírtakkal, én is hasonlóan látom! Főleg az utolsó bekezdésre gondolok! A vakok sajnos soha, vagy nagyon lassan világosodnak meg...! Az esetleges osztalék kapcsán viszont úgy gondolom, hogy ebben a növekedési fázisban bődületes ostobaság lenne a cég részéről 30-60 milliárdot osztalékra fordítani. Igen, majd 6-8 év múlva... Addig pedig törlesszék szépen az adósságot, és fedezzék a fontos beruházásokat, fejlesztéseket!
Jövő áprilisban hagyjanak jóvá egy jó kis vaskos 80-100 HUF közötti osztalékot, addig meg felőlem csináljon az árfolyam amit akar. Úgysem akarok kiszállni, tehát osztalékig akkor se látok belőle lóvét, ha 850-et, 950-et, avagy 1500-at ér egy papír. Ennyi. Rá egy évre lehet megfizetik a 200-as osztalékot is, mindeközben az alapkamat 10% alá fog csurogni. A többit mindenki matekolja ki saját magának. Jönnek egymás után a meghatározó hírek és nem ugrik az árfolyam? Nagy ügy, 1-2 éven belül, ezek az új üzletek tükröződni fognak a számokban és az osztalékban, akkor már a vakok is látják majd az új stratégiai üzletágak és megállapodások jelentősségét.
Mikor védtem a kormányt? Azt nézed, hogy madrid hamis közléseit cáfoltam? pl. 1 éve mikor írogatta, hogy csődbe megy az ország, meg előtte, hogy Hadházy és a Momentukm feljelentése miatt Vodafon sem lesz, stb. Ja meg, hogy semmi (tehát szerinte 0Ft) EUs pénz az országba nem érkezik, mert nem érti, hogy a zárolt összegeket nem küldik,stb. Ezen kívül mikor védtem és miben? Egyébként szerintem lesz EUs pénz, mert ha nem akkor a kormány bukná a következő választást. Személyeskedés meg jogos, mert én régóta olvasom-tam és papír nélkül naponta többször ugyanazt írogatja, mert a célja a jelenlegi részvényesek idegesítése. Mondom már reál előfizetése sincs. Na szerinted miért nincs??? Közben 850ft és 45milla
ez is egy vélemény, felfogás.....a következetesség meg a realitásból dódik .....Fine.
Törölt felhasználó2023. 10. 04. 15:54
látom mindenki befeszült, mert nem azt csinálja a papír amit elvárunk sztem továbbra is erre megy ki a játék és ez csak akkor megy ha azt úgy akarják, láthatóan nem akarják szvsz
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.