Topiknyitó: Portfolio 2019. 05. 01. 10:24

Melyik cégeknek jön kapóra az új 45 milliárdos K+F+I-pályázat?  

Ugrás a cikkhez
A ma társadalmi egyeztetésre bocsátott, három hét múlva megnyíló "piacvezérelt KFI" pályázat "egyértelműen a jobb pénzügyi paraméterekkel rendelkezõ vállalkozásokat szólítja meg", így a potenciálisan pályázatot benyújtható
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 17. 08:15
Törölt hozzászólás
#5
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 05. 01. 11:54
Előzmény: #2  Rumata
#4
Szerintem Lőrincz gyermekei majd kellő alapossággal kikutatják hogy mennyire gyorsulnak a Ferrarijaik, és ha kell, különféle tuning megoldásokkal fejlesztenek rajtuk.
Rumata
Rumata 2019. 05. 01. 11:14
#3
Csak hogy érthetőbb legyen: a pályázati értékelés 100 pontjából csupán 20 pont vonatkozik arra, hogy a létrehozni kívánt termék versenyképes és eladható lesz-e, tehát hogy indokolt-e a kifejlesztésének támogatása. A további 80 pont kizárólag csak a pályázó céget pontozza, tehát az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy a létrehozni kívánt termék hasznot fog-e hajtani az országnak. Tehát ez a pályázat is 80%-ban pofára megy, és bármi alibifejlesztéssel meg lehet nyerni, ha olyan cég adja be, amely formálisan megfelel. A pályázat totális szereptévesztéséről árulkodik. Miközben a címe szerint a célja kizárólag versenyképes termékek kifejlesztésének támogatása, aközben a pályázó cégeket K+F munkahelyek létesítésére és fenntartására próbálja kényszeríteni. Tehát Palkovics annyira el van tévedve, hogy miközben az MTA tudományos kutatóintézeteit ipari innovációs tevékenységre akarja kényszeríteni, aközben az ipari vállalkozásokból tudományos kutatóintézeteket akar csinálni. Miközben Palkovics az MTA költségvetési keretének visszatartásával megpróbálja ellehetetleníteni a kutatóintézetek K+F munkahelyeinek fenntartását, aközben az ipari válllalatokat arra próbálja rákényszeríteni, hogy új K+F munkahelyeket hozzanak létre és tartsanak fenn. És Palkovics mindeközben azt hajtogatja, hogy az ipari vállalatoknak nem a saját korlátozott K+F kapacitásukat, hanem a kutatóintézetek hatalmas K+F személyzet szellemi kapacitását kéne használniuk. Úgy tűnik, Palkovicsnak haloványlila fingja sincs arról, hogy mi a különbség a tudományos kutatás és a piaci termékfejlesztés között, és megpróbál úgy tenni, mintha ez a kettő ugyanaz volna.
Rumata
Rumata 2019. 05. 01. 10:24
Előzmény: #1  portfolio
#2
Palkovicsnak sikerült minden korábbinál szarabb K+F+I pályázatot összehoznia. Ezen a pályázaton csak olyan cégek fognak pályázni és nyerni, akik csupán a már meglevő tevékenységük egy részét próbálják a támogatásból finanszírozni. Ez az elképesztően túlbonyolított és ostoba pályázati kiírás pont azokat a K+F projektcégeket zárja ki a támogatásból, amelyek kifejezetten az új, versenyképes termékek létrehozására alakultak. Palkovicsnak sikerült bemutatnia, hogyan működik a NER-ben a vegytiszta kontraszelekció.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek