Topikgazda: matgab 2005. 10. 07. 14:10

Gyurcsány is az RTL-t segítette  

Ugrás a cikkhez
Újabb szépen összerakott estét tudhat maga mögött az RTL Klub, a műsorok hozták a tőlük általában elvárt, 40% körüli közönségarányt. A Legyen Ön is milliomos és a Barátok közt 42.7, illetve 47.9%-os SHR-jén már senki nem lepődik meg, Fábry azonban még Berényiéket is felülmúlta ebben a mutatóban.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=59790
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
prfecó 2005. 10. 10. 08:01
T. É-D !

Ha nincs információd olvasd el a beirók véleményét. Összegezd, és érvekkel vitasd. RTL a legnagyobb adócsaló Mo-n,lásd Jancsika.Csak politikai nyomásra kapott frekvenciát, mert érdekes módon a szabálytalan frekvencia engedélyezési eljárás miatt kirobbant birósági eljárás döntésének kihirdetése előtt felvásárolta TV3 néven futó Mo-i céget,akinek joga lett volna az RTL helyett frekvenciára. Az hogy adót csal az csak szelet,amit politikai támogatásnak egymásnak adnak vice-versa az a másik. Mit gondolsz ,miért hosszabbitotta meg az ORTT a szerződését , amit csak 2006 év végén kellett volna?
A müsorkészitőket minimálbéren jelentik be ill. kötelezik őket szellemi szabadfoglalkozás kiváltására. A müsoraikról meg ne beszéljünk,azt mindenki maga szürje le.
jancsika 2005. 10. 09. 18:38
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
É-D

A Magyar RTL a frekvencia elnyerésekor nem fizette meg azu erre vonatkozó számla teljes összegét, mégis visszaigényelte annak adótzartalmát ( erre sokan emlékezhetnek).

Ha dolgoztál volna illetve dolgoznál a médiában akkor tudnád, hogy az építőipar után ez a feketegazdaság másik nbagy melegágya, de szurkálni nem mrik, mert akkor mit mondanak az aktuális hatalomról.

Nézzük jobbról: EZÜSHAJÓ, HAPPY END kell még ?
Törölt felhasználó 2005. 10. 09. 17:48
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Miről beszélsz kedves észak-dél? Ok,h ez a cím, de azért beleolvastál? Csak 1 icipicit is?
Törölt felhasználó 2005. 10. 09. 17:47
Te beszélsz adócsalásról és pénzmosásról,ezek súlyos vádak,van bizonyítékod esetleg?
Törölt felhasználó 2005. 10. 09. 17:45
Ha azt segítette jól tette,nézzük meg hogy az rtl milyen életképes,az új tv2-is és a viasat is.Ha segítette is miért bűn?
Törölt felhasználó 2005. 10. 09. 15:30
Előzmény: #20  jancsika
Nem nagyon olvastam végig a topikot, de el szeretném mondani azt a véleményem hogy igenis a normálisnál sokkal többet szerepel az RTL+ az itteni hírekben. A mindenféle túlzó jelzőkről nem is beszélve. Kétségtelen hogy reklámról van szó. Ojektív tájékoztatás? Ugyan már....
jancsika 2005. 10. 09. 12:16
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Pénznyelő

az RTL +ker adók nem rajtam gazdagodnak meg.

Hozzászólásom egyrészt adócsalásról (frekvencia ÁFA), másrészt csalásról ( a valóságtól eltérő nézetségi adatok ), harmadrészt pénzmosásról szól.

Ez pedig ideillik. sztem..
Törölt felhasználó 2005. 10. 08. 23:49
Előzmény: #18  prfecó
Jancsika, valami épp attól tud független lenni, hogy mindenkitől együtt és egyformán függ...

De nem akarok vitázni itt, mert én pont lesz@rom, hogy mi megy a TV-ben, csak sose értem, hogy titeket ez miért zavar annyira, hogy még egy erről szóló cikk is ilyen indulatot vált ki. Ha nem érdekel, nem nézem, ennyi. Pont olyan, minthogy nem veszek ezüst inget neonszínű csíkkal, de attól még nem kezdek el háborogni, mert van ilyen is az adott bevásárlóközpontban, vagy világító nyalókát sem veszek a Tescoban, de nem hőbörgök, mert ott ez is kapható.
prfecó 2005. 10. 08. 13:03
Jancsikának igaza van. Aki a média környékét ismeri tudja ezek a AGB adatok ugy keletkeznek, ahogy a váteszek a madarak beléből josoltak a romaiaknál.Hozzájárul a cégek által befizetett pénzkorrekció, az aktuális politikai állás,stb. Természetesen a nézők is befolyásolják , Ld sötét képernyők nézettségi indexe 11,8 % ,ebből 15-49 éves korosztály14,9 %, tetszési index87 %.Ezt komoly szakemberek jelentették meg és a reklám perceket eszerint fizettették..
T. Portfolió, Önmagatokat járatjátok le az ilyen cikkekkel. Tegyétek a light port.-ba.A franc kiváncsi Gyözike féle bandára.
jancsika 2005. 10. 08. 11:50
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
A kereskedelmi Tv-nél a nézettségi statisztika nem autentikus forrás, hisz az AGB hungary árbevétele e kereskedelmi csatornáktól származik. Ezek az adatok nem pontosak, csak segítenek abban a pénzmosásában ami a nagy reklámelköltő cégeket segítik a pénzeik tisztára mosásásban. Érdekes ezeknél a cégeknél a hatóságok annyira "lazás", hogy nem érdekes, ha pl az egyik visszaigényelte az ÁFÁT a meg nem fizetett frekvenciadíj után- nincs bírság., a dolgozók 90%-a minnd mind minimálbéren tengődik, vagy beszámláz, mégis a csatornához köti a szerződése (bujtatott foglalkoztatás), és akkor már nem is írok a Synegonhoz hasonló fiktív számlák tönkelegéről ami még most is gyakorlat.
Tudomén, hogy a MOL is ezt csinálja, de ott legalább rá lehet fogni a megvesztegetésre (amit csak Németországban lehet ktg-ként elszámolni).

Szóval ezek a tőzsdeképes cégek.

Akkor inkább az a nyavalyás Fornetti. Mert ez elgalább magyar
Törölt felhasználó 2005. 10. 08. 10:24
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
"A Tibi csoki a hét első felében a budapesti szupermarketekben 3%-kal a Boci csoki mögé szorult..."

>:)))
Törölt felhasználó 2005. 10. 08. 10:10
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
"Stollwerck eladási adatok miért nem röpködnek naponta (havonta) a levegőben ennyi erővel?"
.
Pontosan. Pedig milyen jó lenne ilyen híreket olvasni:
.
"A Tibi csoki a hét első felében a budapesti szupermarketekben 3%-kal a Boci csoki mögé szorult, ellenben a péntek délutáni, szombat délelőtti, a hétvégi bevásárlás szempontjából különösen fontos időszakban nemcsak itt, de a vidéki vegyesboltokban is egyértelműen győzelmet aratott - a kiegyenlített hipermarketbeli fogyás miatt ez pedig azt jelenti, hogy hónapok óta gyengélkedő vetélytársát ezen a héten is több tonnával sikerült felülmúlnia."
.
Nos, az RTL-TV2-Viasat-os hírek kb. ilyen kaliberűek. Csak valamiért elfogadottá vált a médiában (Origó mostanában ugyanígy rá van kattanva a témára, a bulvárlapok pedig már ezer éve), hogy a kereskedelmi tévék százalékai valami epikus küzdelem percről-percre figyelemmel kísérendő elemei.
Törölt felhasználó 2005. 10. 08. 08:16
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Én ezzel tisztában vagyok. De:
AITIA Informatikai Rt.; ComGenex Rt.; Duna Elektronika Kft.; Herz Szalámigyár Rt.; KFKI Csoport; Morgan Hill Consulting Gazdasági Tanácsadó Rt.; Stollwerck Budapest Kft. - a teljesség igénye nélkül...

Nem csak az rtl létezik a világon... (és a TCK-ban meg végképp nem) engem ezért (is) zavart. Stollwerck eladási adatok miért nem röpködnek naponta (havonta) a levegőben ennyi erővel? És az RTL - ha már itt tartunk - szempontjából, maximum a tv2 adatai lehetnek izgalmasak... a viasattal teljesen felesleges hasonlítgatni. És bár lelkes Helyszínelők néző vagyok, nem érdekel, még hányan nézik rajtam kívül. - bár nyílván bennem van a hiba.
Már nem tudom ki írta, hogy akit ez érdekel (a távoli jövő lehetőségei miatt) annak megvannak a megfelelő forrásai az információ gyűjtéshez. A hírdetők pedig maximálisan tisztában vannak a nézettségekkel, remélem ezt te is tudod.
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 23:40
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
"Rengeteget megtudhatunk az RTLről a tv2, és a viasat nézettségi adataiból... már bocs."
Tudod erre mondják, hogy ha hallgattál volna... már bocs.
Egy kereskedelmi TV-nél a nézettségi adat gyakorlatilag olyan, mint egy autógyártónál az eladási statisztika, vagy hogy a Humet hány szirupot adott el. Nyilván nem minden, de elég fontos info, nem gondolod?
Amúgy meg ettől függetlenül szabbal kell egyetértsek. Sose értettem, ezen mit nem lehet érteni...
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 19:28
Igen, a napi rendszerességű nézettségi adatoknak hihetetlen gazdasági relevanciája van.
.
Ugyan már. Egyértelműen felhigult a Portfólió.
.
Persze, hosszú évek befektetett munkája után nyilván mostanra jött el a "kaszálás" ideje (agresszív bannerek, meg egyre több pr-cikk révén).
.
Megdolgoztak érte, nincs miért elirigyelni tőlük - de aki 5-6 éve olvassa ezt az oldalt, anélkül, hogy hardcore tőzsdés lenne, egyszerűen a friss, eredeti, színvonalas gazdasági témájú cikkekért, az szerintem igenis érzi az általános silányulást.
szab 2005. 10. 07. 17:15
Előzmény: #10  matgab
nyilván azért írják ezeket a cikkeket, mert van rá igény. különben nem pazarolnák az időt rájuk
innentől fogva az alábbi értekezés értelmét veszti...
matgab 2005. 10. 07. 16:51
Előzmény: #9  sdavid
Igen, az RTL esetleg majd talán tőzsdére lép még az eu-ból való kiűzettetésünk előtt...
De van már néhány cég a tőzsdén és pl. mondjuk az EGIS-ről vagy a BCHEM-ről, de akár a Matávról is kevesebbet hallok, mint ezeknek a debil adóknak a nézettségi adatairól, amik azért messze vannak attól, hogy eredményességükről megtudhass valamit...

Aki meg a nézettségi adatok alapján már kezdi levonni azokat a következtetéseiket, hogy mibe fog befektetni a távoli jövőben, azok meg megtalálják gondolom az AGB honlapján...

Kár ezt vitatni, ez egy burkolt reklám, de sztem ez volt az utolsó média jellegű reklámcikk, amire rákattintok, legalábbis amyíg be nem vezetik az RTL-t...
sdavid 2005. 10. 07. 16:34
a hirdetők szeretnének vagy minél szélesebb közönséget elérni, vagy pontosan célozni, így elég fontos, hogy melyik műsort hányan és kik nézik. a hirdetésből meg ugye bevétel lesz...hol itt a gazdasági vonatkozás? bonyolult...

(persze észrevehető, hogy az egyik adó a minőségi műsorkörnyezetet kommunikálja a hirdetők felé, míg a másik minél nagyobb tömeget akar elérni, de azért a hirdetőknek elég sokat számít a nézettség, az elért célközönség nagysága, akármiért nem fizetnek...)
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 16:24
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Rengeteget megtudhatunk az RTLről a tv2, és a viasat nézettségi adataiból... már bocs.
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 16:18
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Arról nem is beszélve, hogy az RTL benne van a tőzsdevárományos cégek körében. Hogyan akarod elérni azt, hogy a tőzsde szerepe nőjjön, szélesedjen a kínálat, nyitott legyen új cégek felé ha közben te nem vagy nyitott semmi újra és ezt várod el a szaklapoktól is?
Szerintem hamár várjuk az új cégeket a tőzsdére, akkor tudjunk is már róluk valamit... És ez nem csak hogy jó a Portfoliótól, hogy van, hanem egyenesen el is várható.
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 15:56
Előzmény: #5  elemes
>:)))
elemes
elemes 2005. 10. 07. 15:45
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
persze, én is szeretnék 20 éves titkárnőt 30 év szakmai tapasztalattal.

vagy másként: cégünk olcsón, gyorsan és jól dolgozik, de a három közül egyszerre csak két feltételt tudunk kielégíteni.

megint másképpen: ingyenebéd nincs.
Törölt felhasználó 2005. 10. 07. 15:34
Előzmény: #3  elemes
Én nem tőzsdézem... mégis matgab véleményét osztom! Maximálisan. Ott a light... oda pakoljanak rtl-tv2-viasat számokat... Szvsz... régen is megéltek, kevesebb PR cikkel, de ezek a mostani állapotok, elég illúzió rombolóak az oldalt illetően...:\
elemes
elemes 2005. 10. 07. 15:09
Előzmény: #2  matgab
Ne olvasd, ha nem érdekel.

A portfoliót szerintem nem csak tőzsdézők olvassák, de cégek reklámköltéseibe beleszóló szagemberek is. A méretgazdaságosság azt diktálja, hogy a lap szélesebb olvasóközönséget szolgáljon ki, hogy a téged érdeklő rovatokban is alapos elemzéseket készíthessen.

De védje meg magát a hiány, elég nagy hozzá.
matgab 2005. 10. 07. 14:15
Előzmény: #1  portfolio
Kedves portfolio!
Ez azért már tényleg idegesítő, hogy a szakmai hírek aránya lassan 50% alá csökken érzésem szerint.
Néha egy egy elemzés megjelenik, bár gondolom ott is a Bridge kellő reklámpénzt fizet, de az nem zavar ,mert az szakmai..
De ilyen RTL _ Viasat- TV2 baromságokkal napi 32-szer megjelenő csúcsévünk volt, és naponta megjelenő Graphi sikersztorikból szerintem mindnekinek nagyon elege van.
Persze reklámból éltek, de inkább emeljétek a reklámdíjat és maradjatok szakmai lap, mint egy jól menő reklámpapír!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek