Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoi 2000. 08. 13. 21:42
láma!
Ha csak abból indulok ki, hogy az ly-t hányszor cseréled j-re akkor kicsit bizonytalan vagyok azzal szemben amit itt írtál.
Mármint az adatokat illetően.
Törölt felhasználó 2000. 08. 13. 21:10
Hát legyen:))
Grabo: Hozzávetöleg 5 200 000db részvény. jelenleg
2600.- árfolyamon mozog.
Az "oroszválságot"megel özöen 8000-12000.-
A fentleirt válság és az akkori agrassziv pénzugyi muveletek miatt az egyik legnagyobb árfolyam veszteséget elszenvedet, tözsdén jelenlévö cég.
Árfolyam csökkenését elsödlegesen pszihikai okok miatt szenvedte el.
Mivel fundamentálisan a cég többet ér (egy részvényre esö saját tőke cca.:3800.)
A fentiekböl a cégvezetés (Jancsó.......)levon ta a konzekvenciát és a cég stratégiája 180 fokos fordulatott vett.
Konkrétabban: Az oroszpiaccon elfogadott ternékeket ( és itt nem a minöségre gondolok hanem az izlés kulturára)felválltot ta a nyugati igényeket kielégittö szortiment.
Az eredmények is mutataják, hogy a termékeikett a nyugati piac "felvette".
Evvel párhuzamosan átszervezték az értékesítési politikájukat (kisker bérbeadása......stb)
Februárban felvették a kapcsolatott a régi orosz partnerekkel.
Minek eredményeként a nyugati izlésvilágott "majmolo" keleti piac ugy nyelte a termékeket mint kacsa a nokedlit.
A magyar szokásoknak megfelelöen a cég ismét átt esett a lu másik oldalára.
A tömegesen érkezö megrendeléseket a szokásostol joval keményebb garanciák mellet szállitja csak.
Szerintem nem véve figyelembe at oroszgazdaság pozitiv válltozásait. (lásd: oil)
Jelenleg a cég piacszerzö politikája nagyságrendileg befejezödött, mivel az orosz piac megrendeléseit 100%-ig szándékossan nem teljesitti.
Figyelem be véve, hogy a Grabo
szezonálisan a 3. negyedévben éri el az értékesitési csucsát, fantasztikus idözités volt a cég részéröl a piacszerzö stratégia befejezése és azt felválto "mostmár keresni is akarunk" uzlet politika bevezetése.
No, talán még annyit, hogy szeretett kormányunk exportstratégiájába (lásd Viktor: arcal kelet-délkelet felé) kiemelt hejet foglal el a Grabo.
Ékes bizonyiték erre: kamatmentes és visszanemtéritendö hitelek,
kulképvisel etek segitsége......stb.
Hidd el nekem Döme nem vagyok elfogult:)))
Ebben a cégben nagy jövö van és egyszeruen ezért szálltam bele.
Én azt vallom, hogy a tözsdét arrol irják, hogy ojan papirba kell a pénzt tenni amejiknek jövöje és nem jelene van.
Van egy tibeti közmondás:
A gyerekeké a jövö az öregeké a mult.
Törölt felhasználó 2000. 08. 13. 18:37
Kedves Pancserláma !
Ismételten kezd úrrá lenni rajtad a túlzott elfogultság, ami már több hónapja tart Nálad! S csak hogy hűek maradjunk a tényekhez, mindezidőalatt folyamatosan azt jósoltad hogy a GRBO robban, szárnyalni fog stb. és hogy vegyük.... Mi történt ? Ez idő alatt egy fillért sem hozott...
Félre ne érts, nem bántani akarlak, hanem felhívni a figyelmedet arra hogy túlságosan is elfogult vagy, és az érvek sorolésa helyett inkább csak az érzelmekre akarsz hatni.
Szerintem óriási hiba összekeverni a Grabo internetes megjelenését a FOTEX-ével, és még csak egy lapon sem emlegetném a két céget!
12000?:-)) Erre inkább nem mondok semmit, ok?!
Még valami: egy kicsit furcsállottam hogy miközben ajánlod a papírt ezerrel, nem is ismered a helyzetét, és a gyorsjelentését, azaz hogy csökkent a Rába részvényeik száma. S azt hogy a 300 ezer darab nem tétel, gondolom Te sem gondolod komolyan, hiszen ez az eredeti tulajdonrészük 20%-a (!), és a cég majdnem
1 %-a.
A fentieken túl, több mint egy hete vételre ajánlom a papírt, de nem feltétlenül rövidtávon! Az eredményük impozáns, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy miből is tevődött össze!
Szerintem írjál egy hosszabbat a cég helyzetéről, elemezzed az eredméynüket, és a kilátásaikat, konkrétumokkal alátámasztva, s néhány érvet is felsorakoztatva!
Így próbálj meggyőzni minket arról hogy vegyük azt a Grabot:-)))
Üdvözöl: Döme
www.tozsdeforum .hu/dome
Törölt felhasználó 2000. 08. 12. 17:48
Viszont azt tudod, hogy az internetes dolog mit csinált a Fotex-el?:)))
Ha a második félévben rá hajtanak és beindulnak körutazni ( USA-ba is )
Vesznek 1-2 céget......
12 000-ig megsem áll ez a papír:))))
van egy tibeti közmondás: Ha egyszer az uzlet beindul..........
Törölt felhasználó 2000. 08. 12. 17:41
ok. nem a teljes:)))
A 1,5 milliobol cca 300 ezer ment el ? Ez nem tétel.
Törölt felhasználó 2000. 08. 12. 15:22
Még valami pancserláma!
Rába csomag nincs meg! Legalábbis nem a teljes csomag...
Üdv: Döme
Törölt felhasználó 2000. 08. 12. 09:06
Most olvasom a tegnapi beirásomat. Ez igy félre érthetö.
Tehát, minden pénzem beleteszem a Graboba.
Nyerni vagy nem nyerni jeligével:)))
Törölt felhasználó 2000. 08. 11. 22:59
Hát igen....
Erre vártam jövö héten 100%-0%ra bövitem a kp és a Grabo arányt.
A Rába emelkedés a Grabo kitörés elöszele.
Orosz gazdaság száguld, Grabo szerénykedik az orosz piac bövitésének közlésében (az orosz piaccal szemben pesszimistákat nem kivánja el ijeszteni).
Talpra állt a cég.
Rába "csomag megvan" (minnimum még 2 milliárd nyeri benne van a részvényekben.
Üzemi nyereség stabilizálodik......
Pancserlama megy a déltengerekre:))))
Törölt felhasználó 2000. 08. 11. 19:07
Kedves Portfolio !
Kijött valami, méghozzá nem is akármi... Hétfőn eredményhirdetés:-)
Más, de még mindg Portfolionk!
Bár még egy nap hátra vana gyorsjelentési szezonból, azért én ennek ellenére gartulálok munkátokhoz, amit ebben a szezonban nyújtottatok. Ezek közül kiemelkednek a gyorsjelentésekről való gyors, és igényes tájékoztatások és összefoglalók!
Csak így tovább:-)))
Üdvözlet tel: Döme
Törölt felhasználó 2000. 08. 11. 18:33
Katona,
szerintem nem lesz pozitív hatása. De lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista a MOL árfolyamát az elmúlt három negyedéves eredmény nem befolyásolta.. Sokkal inkább hatott az árfolyamra a politika
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 11. 17:47
Passz!
A Matáv gyorsjelentésével kapcsolatban nem éppen kedvezőek a kilátások. A mai kereskedés (de akár az egész hét) felért egy profit-warning-gal. :)) Hát meglátjuk, hogy ismét kijött-e valami a cégtől, vagy csak pesszimista a várakozás.
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 22:53
Kedves Portfolió!
Talán még ma olvasható lesz egy pletyka a Rábáról...:-)
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 22:42
Portfolio! Még távol a plafon!
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 10. 20:13
Kedves emberek!
Ez a mai Rába szárnyalás már a hihetetlen esemény előszele?
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 18:55
Hello mindenki!
Nem tud valaki valami hírt a Matáv vagy a Fotex gyorsjelentéséről?
V álaszaitokat előre is köszönöm.
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 18:31
Üdvözlet Mindenkinek!!
Szeret nék pár véleményt hallani a Mol féléves erdemény várakozásokról.34 milliárdos erdménynél várható e valami pozitiv elmozdulás vagy nem,mert már kezdem unni de nagyon ezt ha helyben toporgást.
Válaszokat előre is köszi.
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 10. 06:49
Emberek mesélj! Mi lehet a hihetetlen esemény a Rábánál?
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 06:33
"rohadt"
Sose arra megy, amerre szeretné az ember.:)
Törölt felhasználó 2000. 08. 10. 06:32
Amit portfólió mond, az igaz a Démászra is: úgy rémlik 22500-ig(!) van felhatalmazásuk saját részvény vételére, és bőven van rá forrás. Akkor miért nem veszik 13000-en?
Törölt felhasználó 2000. 08. 09. 23:14
Bocs, Grabo és Rába

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek