Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 1999. 09. 07. 23:22
Kedvas Speki !Mielőtt tippelnék azért kiváncsi volnék hogy te pontosan mit értesz "pár hónap" alatt ???Üdv
Portfolio
Portfolio 1999. 09. 07. 16:15
Sch,Miután a London Brókerrel kapcsolatban nemigen jut nyilvánosságra hivatalos információ a hiány nagyságáról, ezért nehéz megítélni, hogy mi lesz a végkifejlet. Azt Te is bizonyára tudod, hogy az ÁPTF beavatkozás után ritkán szokott lábraállni egy cég (talán egyedül Pakett-nek sikerült), de pont ez a kivétel reményt ad arra, hogy ne csak a BEVA-ban bízzál.
Speki 1999. 09. 07. 15:19
Kedves DÖME,Én az alábbi árakat várom néhány hónapon belül(ha nincs nemzetközi összeomlás):ÉMÁSZ: 9000TITÁSZ: 13500DÉDÁSZ: 14500DÉMÁSZ: 20000ÉDÁSZ: 21000ELMÜ: 22000Kiváncsi lennék te hogyan áraznád be őket?
Törölt felhasználó 1999. 09. 07. 11:34
Tud-e valaki arról valamit, hogy a London Brókernél mikor lehet legközelebb kereskedni. Vagy már csak a Beva révén láthatom viszont a pénzemet?
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 23:47
GIGI ! Az alábbiakból kifelejtettem az ÉMÁSZ-t !!! Ez is olcsó szerintem...
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 22:47
Kedves Speki !Tudnod kell a véleményemmel kapcsolatban hogy igazán nem szoktam az árampapírokkal foglalkozni, ennek ellenére 2 papírral kapcsolatban van igazi véleményem:DÉMÁSZ : mint ahogy azt tegnap este 22 órakor írtam nagy növekedést látok benne ! Úgy látom a tegnap Merill Lynch elemzés alapján adott vételi ajánlatot a papír mai emelkedése alátámasztja.A papír mellet szól hogy kibocsátási árától és egyéves csúcsátál nincs messze.Továbbá hogy BUX papír és hogy az egyetlen "A" kategóriás áramszolgáltató, valamint az hogy a külföldiek kedvelik a papírt ! Az sem mellékes hogy bizonytalan tőzsdei klímában viszonylag szűk sávban mozog és csak kis mértékben tud esni . ( lsd. 98-as év és 99 tavasza) Ez az utóbbi megállapítás igaz véleményem szerint a többi árampapírra is.TITÁSZ: A cég eredményei alapján ( eredmény triplázás) a papír szerintem olcsó ! Vételét 9000 alatt maximálisan tudom ajánlani.ÁRAMPAPÍROK : Mivel szrintem az előttünk álló ősz tartogat meglepetéseket s nem utolsósorban igen szép eséseket ezért ajánlani tudom a portfoliók árampapírral való töltését! De a vásárlás mellet szól ezen papírok relatív alulértékeltsége is ! ( elsősorban:Démást, Titász vétele !)ÜDV, DÖME
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 22:35
MTA ! Akár hiszed akár nem az IBUSZ szárnyalása a haveromnak és nekem köszönhető. Hogy hogyan ? A szárnyalás kezdő napján 540 - től kezdve 600 Ft-ig kivettünk a könyvből 4000 db IBUSZ-t , ezután már csak 1000 Ft-n volt eladó viszont a vevők utánunk elkezdtek áramlani a piacra...Ekkor tettem be 672-re 500 db eladást ami épp a 20 % - os emelkedés szintjén volt... Ezt az emelkedést az utánavaló napon íródott cikkek erősítették meg amik arról szóltak hogy a cég sajátrészvényvásárlá st tervez ! Mi is ezt a Hírt használtuk ki és elsőként kezdtünk vásárolni...Csakhogy aki figyelmesen elovassa - mi ezt tettük - a bejelentést az láthatja hogy a cég a sajátrészvényvásárlá sról csak szeptember végén fog dönteni, így annak hatása csak nagyon soká lesz...Ennek ellenére, - és azt is elmondva hogy mi már rá dobtuk a megvett papírok többségét a piacra miután jöttek fel utánunk..- a papírt vételre javaslom hiszen a cég sajátrészvényvásárlá stól függetlenül mindenévben elrakja a papírt 1000Ft felé !!Ja, még valami, a papír azért esett vissza mert a papír egyik fő mozgatója és tulajdonosa (EMAB) 70000 db-os önkötést hajtott végre nyomott áron...Az árfelhajtásunk ennek ellenére úgy tűnik sikeres volt hiszen jelenleg a papír vevői oldala 700 Ft felett stabilizálódott a korábbi 520 Ft után. Remélem segítettem, ÜDV
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 22:24
Helping !HA FIGYELMESEBBEN olvasnád az oldalt akkor észrevehetted volna hogy tegnap (vasárnap) írtam hogy a SYNERGON-t nagyon rövid időn belül elrakják 300-ig !!!!A közeljövőben azt tudom tanácsolni Neked hogy vagy olvass figyelmesen vagy ne írj olyan hangvételben mint itt most alattam !!! (ha kiváncsi vagy arra amit irtam akkor ez alatt az írás alatt megtalálod hatodikként...)
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 19:18
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 18:18
Mit tudtok miert szarnyalt ma a Synergon a vegen?
Speki 1999. 09. 06. 14:43
Kedves DÖME,Melyik áramszolgáltatókatat találod vonzóaknak a jelenlegi árszinten? Szerinted helyesen árazottak?
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 09:15
DÖME,Köszönöm a válszt.
Törölt felhasználó 1999. 09. 06. 01:56
Tudja-e valaki, hogy mi volt az oka ennek az IBUSZ kiugrásnak? 550-ről felment vagy 1000-ig, majd visszazuhant 650-ig. Üdv
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 23:28
Helping!Én ugy tudom bróker körökből hogy a SYNERGON-t a CA hamarosan elfogja (ismét ! ) rakni 3000 Ft felé...Üdv
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 23:02
Szia Gigi !Én is úgy tudom hogy az ősszel fogja az ÁPV értékesíteni az árampapírokat.Szerin tem vásárlásuk most előnyös mivel a bizonytalan tőzsdei helyzetben jobban szoktak viselkedni mint a többi papír. Ehhez hozzá tartozik hogy szerintem még az őszel igen komoly esések is lesznek a tőzsdéken ! DÉMÁSZ: A Merill Lynch legfrisebb ( a héten jelent meg) jelentése ill, elemzése szerint 22000 Ft-s évvégi targettal árazta be a papírt!Üdv
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 22:49
Mindenki akit érdekel - áramszolgaltatókMi a véleményetek az áramszolgáltatók vásárlásáról (most)? Mellette szól: biztonságos (külf. szakmai befektető; iparág)alulértékelt (eu-hoz és a magyar piachoz viszonyítva is)nagy eredménynövekedés még jó néhány évig (lásd-titász,démász, elmü,dédász)magas osztalékhozam (kb 8-10%)növekvő likviditás (ÁPV eladások az ősszel!)Ellene: technikailag gyengékanticiklikus árfolyamalakulás (ez jó is lehet)Mit tudtok az ÁPV eladásokról, mikor lesz és milyen formában (esetleg kp-jeggyel)értékesít ik őket? Egy hónapja jelent meg a hír, hogy szeptemberben eladják az ármaszolgáltató peketteket.köszönöm
Portfolio
Portfolio 1999. 09. 05. 17:37
Kedves MTA,Sajnos Neked sem tudok jó hírrel szolgálni. Az oldal tervezése során természetesen optimalizálni kellett, s azt a megoldást választani, amelyik lehetőleg a látogatók többségének előnyös. A szavazás és a rengeteg email azt mutatta, hogy a többség elégedett a változással.Tényleg csak remélni tudom, hogy a Portfólió cikkeinek színvonala és az új szolgáltatások megérik azokat a többlet perceket, amit esetleg az új struktúra okoz.
Portfolio
Portfolio 1999. 09. 05. 17:27
Kedves Stud,Részvényt ajánlani nem olyan szimpla dolog, mint ahogyan gondolod. Egy befektetési tanácsnál fontos megiismerni az illető hátterét, mekkora tőkével, milyen rendszeres jövedelemmel rendelkezik, mekkora a kockázat vállaló képessége, milyen időtávra tud befektetni stb. Így talán már látod, hogy nem minden részvény felel meg minden embernek. Szóval kicsit bővebben kellene tudnunk a hátteredről ahhoz, hogy mint kezdőnek tanácsot adhassunk.Más a helyzet azzal, aki már legalább részben megtapasztalta a tőkepiacot, és jobban fel tudja mérni a kockázatokat. Annak el lehet mondani, hogy pl: jó vétel az XY papír, ezért meg azért, és majd el tudja dönteni, hogy megfelel-e neki a kockázat, és a portfóliójának mekkora részét fekteti be.
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 14:20
Még csak a Mezögéphez annyit, hogy igaz, hogy a NAGY ELADÓ 1950-n átkötött önkötéssel tízezreket, de ez nem jelenti azt véleményem szerint, hogy magának vett az ügyféltöl, hiszen pont ilyen limit árig adta már napok óta,inkább jelenti azt, hogy ez lesz a teljesítés ára. Ha magának is akart volna venni, akkor az iszonyatosan nagy eladandómennyiséggel jóval lejjebb is tudta volna ütni, és ott vesz a többiektől.Inkább az lehet a haszna, hogy a meglóduló ár láttán beinduló spekulánsoknak jóval efölött a limit fölött is adott el!Ez nem igér túl sokat.
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 14:12
tozsdehir17.Csapongó Árak!Az eddig tapasztalt viselkedést folytatta a budapest tözsde pénteken is! A reggeli vártnál jobb 121 m dolláros fizetési mérleg deficit és a csütörtöki vártnál sokkal kisebb minusz az USA-ban pozitív hangulatot adott és a BUX majdnem 100 pont emelkedésre gyötörte magát. Ezután az amerikai foglalkoztatási adatokat váró vésztjósló csendben a külföldiek eladásai közepette morzsolodott lefelé elég gyorsan, addig amig a fél háromkor kijövö pozitív adat hatására el nem kezdett szárnyalni az ár, amihez a napközbeni kereskedök is nagyban hozzájárultak, csekélyebb mennyiségekkel az árak ide oda cikáztak! A 7330-as minimumtól, hamar majdnem 7500-ig jutottunk, ami 200 pont emelkedést jelentett volna, de a zárás közeledtével a daytraderek is zártak, így 7465-n zárt a BUX, elsösorban az OTP és a Bchemnek köszönhetöen.Kiszürv e a pánikot és az eufóriát : a MOL-nál egy nagy (külföldi) ELADÓ és egy nagy (szintén külföldi) VEVÖ viaskodtak, de a nagy befektetök inkább eladók voltak. Az OTP-t még az esésben is vásárolta 2 nagy befektetö, így nem csoda, hogy a jó hirekre eltüntek az eladók, így csak drágábban folytathatták.Mégis a két nap alapján úgy tünik az ANTICIKLIKUS cselekvés: rossz hirre venni, jó hirre eladni hozott eredményt!Az amerikai emelkedést a részvény piac nagy részt figyelembe tudta venni, de a határ idös nem!Egyébként elgondolkoztató, hogy a 235 pontos DOW és 109 pontos Nasdaq emelkedés nagyon alacsony forgalommal ment végbe, az utóbbi csak 31 pontra van mindenkori csúcsától. A Microsoft 490 Milliárd dolláros tökeértékével akár hétfön az 500 asok klubjában ünnepelhet, valószinüleg sokáig még egyedül.Mindenesetre akik Csütörtökön és Pénteken még 29-es krachról beszéltek, feltehetöen Hétfön az égbeszállásról zengenek ódát. Azért nem árt az óvatosság, az ideges, csapongó hangulat, nem a nyugodt befektetöknek kedvez és ritkán elöjele valamilyen pozitív fejleménynek.Érdekes módon a forint -1.9-en maradt és nem erösödött vissza a mini válság elötti szintre.Vagyis én nem éreztem az okát a pániknak sem, de most az eufóriának sem. A külföldiek mindenesetre résen állnak és július óta nem nettó befektetök!http://w3 .swi.hu/somlo/http:/ /www.nexus.hu/somlo/ http://goliat.eik.bm e.hu/~somloj/Aki tud olyat akit ez érdekel küldje el az email-ét!Aki kér a régebbi számokból, írjon!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek