Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Norbert 1999. 05. 12. 18:54
Kedves Ágnes! Tökéletesen egyetértek veled.Én is hasonlókat ajánlok a PortfolionakKülönöse n a 3-as pontot sürgetném, rám is rámférne egy kis irodalom. Tudom, Ági, ajánlaniAndrew Kosztolányi: Ha a tőzsde beszélni tudnacímű könyvet (ha meg tudod szerezni)
Törölt felhasználó 1999. 05. 12. 17:09
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 12. 15:26
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 11. 17:27
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 11. 01:17
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 05. 10. 23:08
Kíváncsi,A Grabo nekem az egyik kedvenc spekulatív papírom, semmi több. Szépen lehet keresni vele, ha van türelmünk kivárni egy jó belépési szintet, majd 5-10%-ot profitot szigorúan realizálunk. A spekulatív jelleget annak köszönheti, hogy eloször potenciális felvásárlási célpontként emlegették (ami véleményem szerint a management pozíciója miatt nem reális alternatíva). Ezt követte a máig tartó találgatás a Rába csomag értékesítésérol. A következo spekuláció az esetleges javuló eredményekhez fog kapcsolódni.Ennek ellenére én az árfolyamot nem tartom irreálisan alacsonynak több okból sem. Az orosz válság legjobban a Grabo-t érintette. Az értékesítés számottevo része a FÁK országokba irányult, s azok a termékek ráadásul magas fedezeti hányaddal rendelkeztek. Más (igényesebb) piacon ezek az áruk igyen sem kellenek, és a rájuk kiépített kapacitás is halott toke. A cég marketing munkája és értékesítési gyakorlata finoman szólva is nem felel meg a fejlettebb piacok kihívásainak (lásd az átvilágítás eredményét). A cég likviditási helyzete a bennragadt orosz követelések és a LaSalle-ügy egyszeri tételeit követoen a magas igazgatási költségek miatt romlik. A management kényelmes tulajdonosi pozíciója megakadályoz egy esetleges kivásárlást, de még a jelenlegi részvényesek részérol felvetendo management váltást is. A Grabo egyedül a magas árfolyamon végrehajtott tokeemelésnek köszönönheti, hogy talpon tudott maradni. A cég kizárólag a saját tokéhez mérten számít olcsónak, de a saját toke alatt olyan kapacitások vannak, amely termékeinek nincs piaca.A Grabo árfolyama akkor tudna jelentosen emelkedni, ha a management a felsorolt problémákat meg tudná oldani. Ebbe az irányba megkezdodtek a lépések, az eredményeket a következo negyedévekben láthatjuk majd.
Peter 1999. 05. 10. 22:41
Kosz a formai igazitast, az alkalmi browserem kicsit osszekuszalta...Teha t a gondolataim eleje: Az USA elemzok szerint azert nincs meg inflacio, mert olyan eles a globalis verseny, hogy nem tudjak a cegek a fogyasztokra haritani az emelkedo alapanyagarakat.
Portfolio
Portfolio 1999. 05. 10. 22:16
Péter,Kicsit formába öntöttem a gondolataidat - tartalmi változtatás nélkül természetesen.
Peter 1999. 05. 10. 22:11
Viszont ez azt jelenti, hogy ha csak termelekenyseguk nem novekszik jelentosen, akkor profithanyaduk csokken. De talan a rosszabb profitkilatasokat megis pozitivabban fogadjuk az amik, mint ha az inflacio megindulasa miatt kamatemelest hajtana vegre a fed es ezzel szukulne a likviditas. Mert a DJIA realis erteke az s&p alapjan max 8000, a tobbit mar a tobbletlikviditas pumpalja.
Törölt felhasználó 1999. 05. 10. 16:15
US 30 eves:5.82! Azt hiszem ok mar a novekvo energiarak miatti inflacois nyomas miatti kamatemelestol felnek! Aminek bekovetkezesi valoszinusege velemenyem szerint 80%-os. Feeling by 1987.., 1997.., 1999(???)De azert ovatosan a longokkal, a higadtabb, gondolkodobb Europa nem veletlen minuszos mar majdnem egy hete.Egyebkent most van az, hogy senki se hisz az amerikai korrekcioban pedig a jelek egyertelmuen azt mutatjak! Hogy csokkent a munkaerofelvetel, ez lehet hogy jo az inflacio szempontjabol, de mi van a bearazott novekedesi kilatasokkal, hiszen nem azert csokkent a munkaero, mert tobbet termelnek, es ezaltal ertekesitenek, hanem pont forditva!Egyebkent az emelkedo energiarak se azonnal epulnek be a termekek araiba, es ez pedig komoly inflacios vesszelyt rejt magaban.
Portfolio
Portfolio 1999. 05. 09. 15:40
dodo,Én már sokszor leírtam, hogy hosszú távon a Nabi-t tartom az egyik legjobb vételnek. Annak ellenére, hogy nem blue-chip, szerintem az egyik legkisebb kockázatot hordozza.A magyar makrohelyzet gyakorlatilag nem érinti, s piaca a világ legstabilabb és töretlenül növekedo gazdasága. Rendelés állománya kb.1.5 évre elég. A kompozit busz fejlesztése a végéhez közeledik, az eddigi ereedmények pozitívak. A kompozit buszt az eddiginél magasabb fedezet mellett tudják majd gyártani. Az USA szövetségi kormányzat jelentos összeggel támogatja az önkormányzatok buszvételeit, s az új környezetbarát technológiára maximális kedvezményt kaphatnak a Nabi buszt vásárló önkormányzatok. Ez a támogatás akár a busz árának a 80%-át is elérheti. Az eredeti ár 20%-ért kinek nem kell egy olyan busz, amelynek olcsóbb az üzemeltetése.A jó fundamentális helyzet mellett a tulajdonosi háttér is kifogástalan, a fo tulajdonos egy elso osztályú, jó hírnévvel rendelkezo kockázati toke alap, akinek meghhatározott idon belül ki is kell szállnia.
Portfolio
Portfolio 1999. 05. 08. 22:54
MTA,Mindenki kb. jó információt közölt, szerintem Te olvashattad félre a Napi-t. Amit én vettem, abban a következo van a címoldalon:Londonban a SEAQ délutáni kereskedésében további száz pontnak megfelelő eséssel zártak a magyar részvények (a cikk címe: BÉT: megtorpant az emelkedés).
dodo 1999. 05. 08. 21:51
Kedves Portfólió!Mi a véleményed a NABI-ról?
Törölt felhasználó 1999. 05. 08. 18:14
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 08. 15:45
Üdvözlök Mindenkit!Van valakinek ötlete a kárpótlási jeggyel kapcsolatban?Ha azÁPV tartaná a szavát,akkor most érdemes volna vásárolni,mert 80-90% biztos lesz a jegy ára egy tisztességes részvény-jegycseréko r.És mit gondoltok a piacon állitólag még kinnlevő 10-15mrd jegyről?Honnan tudják megitélni ezt a számot amikor nem igen van hiteles nyilvántatás!
Törölt felhasználó 1999. 05. 08. 15:14
Elnézést de megprobálok én válaszolni.A Napi-nál vélhetöen erre a részre lapzárta volt már négy órakkor, amikor az adatok kijöttek.A publikálás elött valóban +80 pont körül álltak a SEAQárak, a hir vétele útán bukó repülésben meg sem álltak a portfolió által említettszámig minuszban. Vagyis az derül ki amit mindannyian tudunk, hogy azelektroniku sajtó gyorsabb a nyomtatottnál.A SEAQ-nál még mérvadóbbnak érzem, hogy a MATÁVa legstabilabb magyar papír a WALL STREET-en kb. 5%-t zuhant,ami jóval mérvadóbb lehet a zárófélben levö SEAQlondoni árainál, ilyenformán EGYETÉRTEK a PORTFOLIÓelörejelzés ével !
Törölt felhasználó 1999. 05. 08. 14:50
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 07. 21:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 05. 07. 21:47
ELEMZÉSI MÓDSZEREIM:1.TECHNIK AI : sajnos a legnépszerübb módszerek (Bollinger, SAR oszcill., RSI,Moving avarage, Exp. moving av., MACD stb) többsége az emelkedö piacon BUY-tmond és nem képes a fordulót jól jelezni ( kivéve tán az átlagot és az RSI-tkicsit átalakítva.)2. Cash és részvény poziciós és particiós vizsgálat - ez elég megbízható afordulóra.3. Fundamentális- itt is a piac által diszkontált hányaddal.4. Külföldi piacok behatásai5. Makró elemzés ( mint a mai példa mutatja elég sok meglepetés lehet)a legújabb:A PIAC teteje 6620 pont1998 április 7.Az 5200-as mélypont után a külföldiek vásárlásai emelték az indexetfolyamatosan, úgy hogyelöbb a 6000-5200, utána a 6500-5200 as sávból is ki tudott törni, a felsö élenmár az kellett, hogykomolyabb portfolió bevásárlók is érkezzenek, elsösorban a MOL részvényére.De általában az ilyen fokozott külföldi aktivitás nem tart soká, és technikaijelek is mutatják arövid-közép-hosszú távú trendek változását.Ez történt véleményem szerint ma.Ezt feletehetöleg csak tetézi a kereskedés után nyilvánosságra kerülö ROSSZfizetési mérleg adat(-337 a március és -574 az elsö három hónap.).Mindez együttesen akár 6000-ig is visszaviheti a BUX-t rövid távon, de atovábbi várható makróadatok fényében (bár az április szuficitesre várható) és a newyorki várhatóalakulást tekintve arekord mélységek sem kizárhatóak az idén.dr. Somló Jánoshttp:// next-1b.manuf.bme.hu /~somlo/list.htmhttp ://next-1b.manuf.bme .hu /~somloj/list.htmhtt p://www.extra.hu/som lo/list.htm
Törölt felhasználó 1999. 05. 07. 19:50
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek