Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 16. 15:02
STS,Óvnálak attól ,hogy brókerre bízd a pénzed. Neki nem az a dolga, hogy vagyont kezeljen. Ma gyakorlatilag minden cég foglalkozik vagyonkezeléssel, a beugró általában min. 5-10 m Ft. Általában 1% körüli fix díjat kérnek + sikerdíj. Az extra garanciákat elfelejtheted. A tavalyi év után már senki nem mer tőkegaranciát sem vállalni, nem hogy hozamgaranciát. Ez így helyes! Aki részvénybe rakja a pénzét, vállalja a kockázatot is. Aki ma garanciát vállal, oda én nem adnám a pénzemet (lásd a Soproni Önkormányzat esetét).Én személy szerint a vagyonkezelés helyett a befektetési alapokat javasolnám, szerintem közel azt az eredményt elérheted. Hátránya, hogy egy részvénybe max. az alap 5%-át fektethetik, de sok előnye van. A választáshoz remélhetőleg segítséget nyújt majd a Portfólió befektetési alap oldala (ha végre elkészül!!!).
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 16. 14:50
Toma,Az Antennáról röviden már megemlékeztem péneteken (lásd az archívumban), s akkor azt írtam, hogy a lufi előbb utóbb kidurran. Jól járt, aki nem hallgatott rám, mivel azóta 20%-ot emelkedett. Eddig publikus elemzés nem készült a cégről leszámítva azt, amit a bevezetésnél közreműködő brókercég készített.Az AH értékének megítélésénél egyértelműen a jövőbeni lehetőségeket kell számba venni, ami a jelenleg ismert információk szerint az 1800 mhz-es mobil, illetve a Tetra rendszer. A mobilszolgáltatás nem lesz feltétlenül aranybánya. A koncessziós jog nem lesz olcsó, nagy harc várható. Az elképzelések szerint a győztesnek be kell vennie a konzorciumba az AH-t és/vagy a Postát. A mobilpiac mindenki előtt ismert, hogy a Westelek nyereségesek, míg a Pannon 5 év alatt csak 97-ben tudott profitot termelni (csak a méret kedvéért: 1998. forg. 63 mrd, veszteség 855 m). A fő ok a Matávnak fizetendő magas összekapcsolási díj és az erős piaci verseny miatt támogatott készülékárak. A verseny valószínűleg nem lesz kisebb a 4. szereplő belépésével, készülékárat ugyanúgy támogatnia kell, az új márkát be kell vezetni, szervezetet felépíteni, hálózatot létrehozni stb.Tetra rendszer. Ha valami nem piaci döntés akkor ez tényleg nem az. Ha a rendszre kiépítése mellett döntenek, akkor jó eséllyel az Antenna kapja meg (forgalom kb. évi 50 mrd). A kérdés, hogy milyen áron. Mekkora profitot biztosít majd a cégnek. Lehet, hogy az állam tisztességes profit mellett dönt, és ezzel növeli a saját tulajdonában lévő cég értékét, majd privatizálja.Ezeknek a jövőbeni lehetséges jövedelmeket kellene megbecsülni, hozzávenni a megvalósulás valószínűségét és végül diszkontálni. Szerintem erre jelenleg senki nem vállalkozik, mert nincs értelme. Az eddig nem ismert tényezőket meg kell tudni ahhoz, hogy valaki értelmesen elemzést tudjon készíteni.Meddig tarthat és mi várható? Az én véleményem nem változott, várok egy kis megnyugvást a piacon. A mai nap emelkedése már erre utal (+100 Ft), de a forgalom még mindig nagyon magas (310 ezer db). Ezzel szemben hallottam olyan véleményt is, hogy a részvény ára nem fog leesni, mert olyan alacsony a közkézhányad, hogy nem lesz igazán kínálat magasabb áron sem belőle. Eddig úgy tűnik, hogy ez történik.
Rob 1999. 02. 16. 09:55
Teccik ez a hiánypótló oldal, de a további fejlesztések előtt kérem nézzenek át egy kétkönyvet a kontrasztról-színekr ől-miegyebekről.Ki fog derülni, hogy vannak olyan színpárok, amelyek javasoltak szöveg megjelenítésére, és vannak olyan párok, amelyek egyenesen tiltottak. Ilyen például a kék fekete...Hali
Törölt felhasználó 1999. 02. 15. 23:35
Olyan brokert keresek, aki kezelne a pénzemet, egyéni portfolio kezelés formaban. Garanciak, es feltetelek erdekelnek.
Törölt felhasználó 1999. 02. 15. 21:47
Látva az Antenna részvények szárnyalását, meddig tarthat ez és hol lehet a részvény reális értéke? Mi várható a következő napokban?
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 15. 14:25
Jenő,A repo témához megkérdeztem Fatér Gyulát, a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége) elnökét. Ők azt az állásfoglalást kapták az APEH-től, hogy valódi repo esetén (amikor az állampapír ténylegesen átkerül az alap nevére) akkor nem jár adókedvezmény. Álrepo esetén viszont jár az adókedvezmény (álrepo-t általában bankokkal kötnek az alapkezelők, ebben az esetben csak zárolva van az állampapír, s ténylegesen nem kerül át az alap tulajdonába).Remélem tudtam segíteni!
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 15. 07:24
A kérdés nagyon jó, és időszerű. A törvény felületesen kezeli ezt a kérdést. Mivel a törvényalkotó valószínűleg a részvénybe és vállalati kötvénybe történő befektetéseket akarta preferálni, talán célszerűbb lett volna ezeket nevesíteni. Nem tudom, hogy született-e már ezzel kapcsolatban APEH/PM/ÁPTF állásfoglalás, ezért csak a saját véleményemet tudom elmondani.REPO ügyletek esetén még ha jogilag nincs is az alap tulajdonában a papír, szerintem a törvény szelleméből adódóan ez egyértelműen az állampapír befektetéshez sorolható. Bár meg kell jegyeznem, hogy az alapok általában a REPO-nak azon az oldalán állnak, ahol a papír van, mivel ők a pénzkihelyezők. Az már más kérdés, hogy ha egy pénzpiaci alap bankokhoz helyezi ki a pénzét (ami elég gyakori eset), arra már egyáltalán nem lehet ráhúzni, hogy állampapír befektetés lenne.Annak érdekében, hogy megalapozott választ kapjál, legkésőbb keddig megkérdezem a témáról az egyik vezető alapkezelő szakemberét.
Valaki 1999. 02. 13. 21:50
Ngyon jó ez az oldal, igy tovább!
Törölt felhasználó 1999. 02. 13. 13:56
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 12. 12:37
A Fotex a BÉT mintarészvénye volt egészen az 1994 áprilisában megtörtént tokeemelésig. Ezt követoen a fo tulajdonossal történo ülzletkötések miatt a cég elvesztette a befektetok bizalmát. Minden intézményi befekteto menekült a részvénytol, aki bennragadt (pl:Templeton alap), most pereskedni próbál a kisebbségi részvényeseket ért vélt vagy valós jogtalanságok miatt. Azóta a részvény a magyar spekulánsok játékszere. Jelentosebb emelkedéshez intézményi befektetok vásárlása kellene, de ok elkerülik a papírt (egy kivétel volt: Hunnia részvény alap).Kérdéses, hogy a Fotex belátható idon belül visszanyeri-e a befektetok bizalmát, illetve a fo tulajdonosnak fuzödik-e ehhez valamiféle érdeke. Talán ebbe az irányba mutató lépésnek lehet nevezni, hogy Várszegi Gábor csak az elnöki posztját tartotta meg, s kinevezte Csepi Lajost vezérigazgatónak (aki bizonyítottan kelloen jovális ember). De ez a váltás természetesen még messze nem elég.
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 12. 09:28
Mi az oka annak, hogy a Fotex részvénye névérték körüli árfolyamon áll?
Törölt felhasználó 1999. 02. 11. 20:43
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 11. 17:36
A londoni tőzsde nyitvatartása magyar idő szerint 10:00-17:30.A new york-i pedig 15:30-22:00.A linkek oldalon sok tőzsdének meg van a címe, s általában a kereskedési időt is megtalálni rajta.
Törölt felhasználó 1999. 02. 11. 15:47
A NYSE és London nyitvatartása érdekelne.A web anyag tetszik, hasznos lesz Köszönettel,
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 11. 07:36
Kedves Palágyi Sandor,Részvény esetleges eladásáról a döntést a következők szerint kell meghozni:1. Biztos, hogy a részvénypiacon akar maradni.2. Ha igen, akkor melyik részvényt venné most meg, ha nem lenne semmi részvénye. Azaz melyik részvénytől várja a legnagyobb áremelkedést.Tehát felejtse el, hogy most van Zalakerámiája, s azt venné-e ezen az áron?A Zalaker egyértelműen elvesztette a befektetői bizalmat, mivel az akvirált társaságokat nem tudja az elvárt szinten nyereségesen üzemeltetni. A felvásárlásokat a végén már szinte teljesen idegen forrásból finanszírozta, így a cég eladósodott. A jelenlegi helyzetben tőkebevonásra nem gondolhat, ezért a működési cash-flow-ból tudja csak csökkenteni a hitelállományát. Ha ez sikerül, akkor visszanyerheti a befektetők bizalmát is.Brókerével szemben én nem mernék még megközelítőleg sem ilyen mértékű árfolyamot prognosztizálni. Tény, hogy a papír a fenti okok miatt nagyon olcsó, de 6 hónapos távon szerintem csak akkor tudja felülmúlni a BUX teljesítményét, ha a múlt hetihez hasonló spekulatív hullámmal újra találkozhatunk.
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 10. 17:21
Kedves Veress István,Várhatóan a hétvégétol meguködni fog az elemzés címu rovatunk, ahol megtalálható lesz a fontosabb társaságokra vonatkozó EPS elorejelzések. Érdemes az elemzok által készített számításokra támaszkodni, mivel ok részletesen ismerik a társaságokat.Általán osságban: a gyorsjelentést mindenképpen célszeru megvárni, hogy tiszta képet kapjunk a Richter FÁK-beli exportjáról. A cég pénzügyi helyzete stabil, a fo kérdés, hogy sikerül-e a kieso termékeknek új piacot találni, akár egy akvizíción keresztül. Szerintem a céget nem szabad leírni, a management elso osztályú, képes a válság kezelésére, s ez dönto szempont.ui: az általam leírtak az 1-6 hónappal szemben 6-12 hónapra vonatkozna!
Törölt felhasználó 1999. 02. 10. 15:21
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 02. 10. 14:31
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 10. 12:18
Péter,A P/E (price/earnings ratio) a részvény ára és az egy részvényre jutó nyereség hányadosa. Azt fejezi ki, hogy az adott részvényt hány évi nyereségért vehetjük meg. Relatív magas P/E esetén a befektetők nagy növekedési lehetőséget tulajdonítanak a cégnek (pl. high tech szektor), vagy alacsony kockázatot a nyereség fenntartásában (pl. áramszolgáltatók). Alacsony P/E mellett erősen korlátozott növekedési lehetőséget (pl. Prímagáz), vagy magas kockázatot a nyereség szintjének a fenntartásában (pl. TVK).A mutatót ki szokták számolni az elmúlt évi nyereséggel és az azévi tervezettel is. Egyértelműen ez utóbbinak van nagyobb értelme, még ha bizonytalanabb is.A P/E mutatót ebből adódóan az mozgathatja ritkábban az eredmény előrejelzés, illetve gyakrabban a részvény árfolyamának változása, azaz a cég megítélése. A mutató csökkenése általában a részvény megítélésének a romlását jelenti.A P/E mutatót önmagában sosem érdemes használni, mert sok esetben téves következtetésekhez vezethet.Várjuk további kérdéseidet!
Péter 1999. 02. 10. 09:07
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek