Vagy csak teszi J.G. a hülyét... és tudják nagyon jól hogy ez a kis szösszenet mivel jár. Eséssel. Az esés mire jó? Vételre... "Egyebet nemtok' elmondani, kérem kaccsolja ki!"
Szia. Ezzel nem értek egyet teljesen egyet. lehetett volna ügyesebb is, de a piac majd kimutatja, hogy mit gondol. most épp adogatják. ha 632 lesz pl. akkor tényleg elszúrta. viszont lehet h.vkinek olcsóbb beszállót akar(t) csinálni. nem tudom , de nem is találatok. Lényeg nekem h.jó helyen érzem a pénzem. kár addig itt pánikoltatni szerintem.
Attól, hogyha lesz egy MW tőzsdei cég, aminek nagyrészt az OPUS a
tulajdonosa, még az OPUS nem jár rosszul. Anyavállalatként részesedik a
nyereségéből, illetve a részvényei átértékeléséből. Ugyanúgy, ahogy
Konzum Opus esetében. A kérdés a mérték. Ha most teszem azt 100 %
tulajdona van Mw-ben és azt kiszervezi egy önálló Nyrt-be, abba
minimum25 % közkéz lesz, vagyis mondjuk 75%-ban részesedik a 100 %
helyett. Viszont az új tőzsdei társaság új befektetőket vonz, vélhetően
emelkedik az árfolyam, vagyis a 75% részesedéssel lehet, hogy jobban
járnak, többet profitálnak belőle, mint a 100%-ból. Ugyanez van
szerintem a Takarékinfoval is. Bekerült az Opiba közel 25%, nem
mozdított az árfolyamon szinte semmit. Most vettek egy új Nyrt-t, ebbe
átteszik Takarékinfót, feltételezem, plusz részvényeket kapnak érte.
Vagyis lesz mondjuk 20-25%-uk benne. A, nevezzük nevén 4iG részvényei
emelkednek, átértékelésből az OPUS sokkal több nyereséget mutat ki, mint
a takarékinfóból, ha megtartja. Ki van ez találva okosan. Egy
dolog még a konferenciáról. Szerintem ott Fekete P. az AGY (megmondja
mit kell akvirálni, átvilágít, elemez, összerakja a kockákat), Jászai
pedig a Stratéga (megmondja az irányt, megnevezi az iparágakat, a
növekedési területet). Az irányító pedig...., aki mozgatja a szálakat.
Nekem mese, hogy Lőrinc nem lett be engedve adott gyűlésre, de nem is ez a lényeg. Hanem hogy ha olyan nagy gond lenne a ma elmondott akkor pl. Vanguard már el is kezdhette volna vagy nagyok szórni, de!! azok már plusz infók okán bevásároltak. készül a befektetői tájékoztató, nagyokat akarnak bevonni, akkor reméljük nem sz.rnak maguk aláá..és alánk sem.. Jászai hát nem egy topmenedzser az tény. Azonban ML és még fentebbről egy két ember aki bele tud itt és lehet szól is dolgokba, hiába akarnak függetlenedni a politikától, ha már jó pár stratégiai ágazatba beléptünk. Tehát nagyobb döntésekben ML mellett van pár tanácsadó és Jászai is mondta interjúban korábban h.ML nélkül nem nagyon dönt. noh ez és mai teljesítménye a topmenedzser képétől messze tette őt,de majd max beíratják mint annóPinyőt a válogatott élén egy továbbképzésre:) Viccet félretéve. Aki fél el tudja adni vagy stop is jó barátja lehet. Továbbá a napelem park állami megvétele is olyan lépés, hogy fejlesztendő ágazati terület energián belül, így ahol tudtak ott vettek. Kutya kutyát nem harap elven én nem idegeskedem. mást vártunk, de hát ez ilyen. sírni nem sírunk:) várunk szépen. Került már és kerül ide annyi dolog, hogy profittermelés az biztosított. Ha tudunk még veszünk, csak most nem tudunk:)Sokunkat a profit érdekel, de ugye ez nem lóverseny. Ott a sell gond és egyéb kockázat kezelési startégiák:)
*KHM* Most jó hogy nem ittam, mert a monitorra köptem volna! :D:D JA persze... nem jön semmi. A KAllban is véletlen vettek még rá a tervezett részesedésre. És a Mészáros Holdingot is viccből jegyezték csak be 2 hónapja... ne nevettesd már ki magad pls, már kezdtelek tartani valamire :)
OPUS Global Nyrt.