Ezt nem én vezettem le, ne rajtam kérd számon. Inkább azon csodálkozom, hogy egyesek full tőkével (+ néhányan ezt még TDT-vel is megfejelték), úgyhogy azt se tudják miről van szó.
Ha ezt húzni akarnák, akkor ma nem esés lenne, hanem 620 és holnap újabb 20-assal rátenni. Ugye senki nem hisz abban, hogy ez holnapig 63 Ft-ot fog emelkedni. Most már komoly hírre se megy.
Egyebkent ezen leiras alapjan ezredrangu,h mennyi az aktualis ar,a beta eleve nem is azt arazza,hanem a mozgas tenyet. Igy vegkepp nem vilagos,h miert gondoljak paran h egy bizonyos arhoz kotodnie kell a fordulonapon.
Hát ez így elég furcsa nekem legalábbis, a béta arra hivatott, hogy egy bizonyos benchmarkhoz (jelen esetben BUX index) való együttmozgást figyelje. A béta akkor negatív, ha a BUX indexxel ellentétesen mozog. Tehát, ha bux esik, és az opus emelkedik, akkor negatív lesz a béta. A béta akkor lesz pozitív, ha a bux indexxel egy irányba mozog, ha mind kettő esik akkor a béta + előjeles lesz. Rosszul tudom?
A piac bétája 1. Ha egy részvény nagyobb volatilitással rendelkezik, mint a piaci átlag, vagyis kockázatosabb részvény, akkor 1 feletti bétával rendelkezik. Ha egy részvény kisebb volatilitással rendelkezik, mint a piaci átlag, vagyis kevésébé kockázatos részvény, akkor 1 alatti bétával rendelkezik. Ha a piaccal pontosan együtt mozog, akkor bétája 1. Ha egy részvény ellentétes irányban mozog, mint a piac (vagyis piaci emelkedés esetén esik, és piaci esés esetén emelkedik), akkor bétája negatív
Gyuripapa írta tegnap, ez azért elég komoly vélemény szvsz: 2018-03-12 17:15:27mutatOPUS Global Nyrt.#110527 Véleményem ma leírtam, de szívesen megismétlem. Március 14.-én zárásig felhúzzák arra az értékre, amit a bétát pozitívvá teszi. Ennek értékére két támpontunk van, a Keltner csatorna tető, az ma 643Ft és a Bollinger ttő, a klasszikus paraméterekkel 708Ft. Azért macerállak ilyen technikai dolgokkal, mert napokkal ez elött 430 Ft-on is lehetett venni és aki megelégszik potom 200 Ft nyereséggel, elad. Ezt a magatartást kíséreli leírni a két csatorna. Egy alap parancsolat a tőzsdén: aki a kicsit túlbecsüli, a nagyot nem érdemli. Türelem, casht terem. Az opus egy jól működő holding.
Jó, mit akarsz hallani? Van egy konkrét elképzelésem és a piac követi is eddig azt. De ezt nem fogom leírni még egyszer. Megtettem párszor az elmúlt másfél hétben és nem okozott nagy tetszést. De azt se állítom, hogy biztosan úgy fog alakulni. A tőzsdén biztos dolog soha sincs, aki mást állít az hazudik.
OPUS Global Nyrt.