Végül is ez egy jó cég, de mivel nem fizetett annyi osztalékot, mint amennyit a részvényesek vártak, borult az árfolyam. Az idén még lesz egy osztalék fizetés és szerintem a féléves jelentés (08.22.) is jó lesz.
Oldalazás. A magyar piacot eléggé rángatják. Ez elsősorban a befeketetői szentimentre van hatással, tekintve, hogy a likviditást, illete az árfolyamot még mindig a lakossági és nem az intézményi befektetők határozzák meg. A fundamentumokat ez már valamelyst kevésbé érinti. Az olasz és a lengyel piacok következtében relative diverzifikáltak vagyunk. Az országok hitelezési és ingatlanpiaci ciklusai meglepően eltérnek egymástól (mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem ismertem ezeket a paicokat és engem meglepett...). Amúgy lesz egy stabil évünk, minimál emelkedés + stabilizáció felé mutató osztalékfizetési forma. Illetve opcionálisan egy erős lökést adhat a papírnak, ha a stratégiának megfelelően sikerül új piacra belépni. (vagy ha nem is új piacra, de legaább érdemi piacot csinálni a cseh operációból). Eddig a külfi akvikat egész ügyesen csinálta a DH, hasonló várható attól is, ah sikerül új tranzakcióban megállapodni. Ha jól emléksem valamelyik elemző is említette az elemzésében, hogy a célárnál nem számol új akvizícióval, de ha történik, akkor az felfelé mutató kockázat a vállalt értéke szempontjából.
"Duna House: Közzétette a friss negyedéves mérőszámait a Duna House, amely új rekordvolument ért el a második negyedév során, a pénzügyi közvetítés volumene éves szinten 37 százalékkal emelkedett, de negyedéves alapon is 20 százalékos bővülés volt megfigyelhető. A csoport jutalékbevétele éves szinten 5,6 százalékos javulást mutat, habár az előző negyedéves eredményeket nem sikerült elérnie a cég, a hazai bevételek tekintetében lehetett látni némi csökkenést a kiemelkedően erős első negyedévhez képest, de a 3,1 milliárd forintos hazai jutalékbevétel így is erős eredménynek számít." K&H mai hírlevele
DUNAHOUSE részvény