Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
detto71
detto71 2015. 04. 29. 10:56
Előzmény: #5938  csendben
#5940
És vitatta valaki a határidőket?
Vagy én más határidőket írtam?

Nem értem mi a problémád?
Mit nézek vissza? azt írtam hogy titeket már kifizettek vagy mi a gondod?

Megkérdeztem hogy amit most kaptok az a hivatalos követelés alapja, meg milyen gyorsan megy a q-nál a dolog a mienkhez képest. És ez tény és nem alaptalan és nem hülyeség! A felszámolás megkezdésétől számítva 1 hét telt el és már kapjátok az egynleget. Nálunk 1 1/2 hónap telt el. Nálatok 8 nap van nálunk 1 1/2 hónap hogy valaki felszólaljon.
akkor mi a problémád, mit nézek vissza.

A vak is látja hogy a ti ügyetek zajlik a mienket meg ott gátolják ahol csak tudják. Ha neked ez hecceklés meg alaptalan akkor heccelődj!

Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 10:22
Előzmény: #5937  detto71
#5939
Mire gondolsz? Arra, hogy majd nekem nem adnak semmit, mert kértem a határozatot? Ne vicceljünk már, ennyire nem lehet rossz a helyzet! Egyébként írtam. Ez a szöveg:

Tisztelt Felszámoló!

Kaptam egy információt Öntől, mely szerint az NNI zár alá vette a Budacash Brókerház vagyonát, ezzel egyidejűleg az ügyfelek vagyonát is. Ügyfélszámlám száma…. Azon tartják nyilván az én Budacashnél elhelyezett vagyonomat, azóta egyeztettük Önnel az egyenleget, egyetértettem azzal.
Hetek óta várok arra, hogy a zár alá vételi határozatot megkapjam, de ez nem történt meg.
Kérem, hogy azt szíveskedjen haladéktalanul rendelkezésemre bocsájtani. Magát a határozatot kérem tehát, amelyben az intézkedő hatóság megindokolja, hogy az én magánvagyonomat milyen indokkal veszi zár alá. Tehát tegyenek eleget a törvényben meghatározott kötelezettségüknek.
Várom, hogy haladéktalanul intézkedjen ez ügyben.
Üdvözlettel: Aláírás, cím

Aki akarja, küldheti, ezt kötelesek lettek volna azonnal megküldeni nekünk. Komolyan felháborító, hogy nem tudom, milyen indokkal vették zár alá a pénzemet, tehát nincs meg a lehetőségem arra, hogy az indokot elfogadjam, ne fogadjam el, kifogással éljek ellene, vagy bármit cselekedjek.
csendben 2015. 04. 29. 10:20
Előzmény: #5932  detto71
#5938
Bemásoltam a Q. oldalon a határidőket.
Nézd meg Te mit írtál...

Ennyi!

(júni 6-ig semmi nem fog történni a Q. felszámolónál!,majd utána kezdődik minden!)
detto71
detto71 2015. 04. 29. 10:16
Előzmény: #5934  Törölt felhasználó
#5937
csak ne hogy kimaradj a visszaosztható vagyonból! Elkeserítő hogy az embernek még ez is megfordul a fejében!
detto71
detto71 2015. 04. 29. 10:15
Előzmény: #5934  Törölt felhasználó
#5936
a szöveget küld el nekem is én is elküldöm.

Illetve várnék egy infót ezzel kapcsolatosan máshonnan is.
tchongee
tchongee 2015. 04. 29. 10:11
Előzmény: #5934  Törölt felhasználó
#5935
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 10:07
#5934
Ki most aktuálisan a BC felszámolója? Írok neki a zár alá vételi határozatról. Elegem van az egy helyben toporgásból. Sőt, írok az NNI-nek is.
detto71
detto71 2015. 04. 29. 09:59
Előzmény: #5930  tchongee
#5933
ez meg a másik, vagy külsték volna ki március 5-én, az is 1 hónapot jelentett volna.
detto71
detto71 2015. 04. 29. 09:58
Előzmény: #5929  csendben
#5932
mi volt a hülyeség? Írd már le!
detto71
detto71 2015. 04. 29. 09:57
Előzmény: #5926  csendben
#5931
miért heccelnék bárkit is?

Akkor ez a hivatalos követelés alapja. Ezt kérdeztem. Mi ebben a heccelés.

MIkor rendelték el a q felszámolását? Április 22 és már itt tartanak, hű de gyorsak.

Mikor rendelték el a BC felszámolását?
Március 5 és hol tartunk mi?

Hol tart a két ügy? kb egyszinten, úgy hogy szűk 2 hónappal előbb rendelték el a bc felszámolását.

Ez nem alaptalan és nem hülyeség!
tchongee
tchongee 2015. 04. 29. 09:56
Előzmény: #5925  detto71
#5930
A március 04.-i egyenleg amit április 03.-án raktak fel megegyezik a február 25.-i-vel. A 16.000 károsult talán 1%-ának volt lezárandó határidős pozija amit 25.-e után zártak, emiatt felesleges volt mindenkinek új-régi egyenleget küldeni és határidőt kitolni, elég lett volna annak az 1%.nak.
csendben 2015. 04. 29. 09:55
Előzmény: #5928  merkur
#5929
értem és nem is akarok beleszólni a topikba!

De nagyon felesleges egymást hergelni hülyeségekkel...
merkur 2015. 04. 29. 09:51
Előzmény: #5926  csendben
#5928
A Questor ügyfél értesítője hasonló a BC-jéhez, annyi a különbség, hogy itt mindent egy helyen leírtak, a BC-nél pedig úgy kellett összevadásznunk az információkat. A BC-sek baja nem ez, hanem a rendőrségi zárolás miatti időhűzás, megkifogásolási határidő meghosszabbítása, és nem tudjuk, hogy közben mi zajlik a háttérben.
tchongee
tchongee 2015. 04. 29. 09:50
Előzmény: #5924  tchongee
#5927
Nagy Bandó András: A járdadíj és a Százholdas Habony
Nagy Bandó András
Nagy Bandó András
véleményadóhabony árpádorbán viktor
2015. ÁPRILIS 29. 07:00
Egy napon, mikor a kormányfőnek semmi dolga nem akadt, eszébe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat…
Garantált negatív egyenleg elleni védelem »
Elment tehát a Százholdas Habonyba, Árpádhoz, ahhoz, akit senki nem talált, ő is csak a népesség nyilvántartóban bukkant rá, és mint legjobb (egyébként rejtőzködő) tanácsadóját megkérdezte, mi a véleménye arról, amit éjjel, a legmélyebb álmában gondolt ki.

– Tudod, Árpi – mondta – arra gondoltam, hogy holnaptól járdadíjat kéne szedni. Nézz csak szét az utcán! Az útdíjak után ugyanannyi autó gurul az utakon…

Itt Árpád közbeszólt, mivel ő volt az egyetlen, akinek még arra is volt jogosítványa, hogy ellentmondjon a kormányfőnek:

– …ugyanannyi áll a dugóban…

– Igen – bólintott a kormányfő, igazad van, Árpi, bár én már öt éve nem álltam dugóban…

– Az tuti – mondta Árpi, és mosolygott – húztunk két kilóval, és otthagytuk őket az út szélén, csak pislogtak utánunk…

– Akkor hát lesz járdadíj – mondta a kormányfő.

Árpi ettől fogva nem ellenkezett, megérezte, hogy már fölösleges, eldőlt. Még egy erőtlen próbálkozása azért volt:

– Hatástanulmány?

A kormányfő úgy nézett rá, mintha most látná először.

– Még jó, hogy nem nemzeti konzultációt mondtál, Árpi!

Három nap múlva megszavazta a parlament a járdadíjról szóló törvényt, másnap délelőtt már szét is küldték a törvénytervezetet véleményezésre. Az országban teljes volt a káosz, a tanácstalanság. Sokan úgy tudták, hogy a sztrádamatricák a járdára is érvényesek, voltak, akik a városi utak közepén gyalogoltak, hogy ne kelljen járdamatricát venniük. Mivel az utakon megbénult a forgalom, az autósok a kiürült járdára hajtottak, és mindaddig minden rendben is volt, amíg szembe nem találkozott az első két autó.

Este hétre az autó nélkül élő, keményen dolgozó kisemberek tüntetést szerveztek. Hatalmas tömeg hömpölygött az Andrássy úton, illetve az út mindkét oldalán, a járdákon.

Másnap reggel ad hoc bizottság ült össze, és kétórás komoly tárgyalás és egyeztetés után sajtótájékoztatón jelentették be, hogy csak tesztelték az embereket, a járdadíjat nem gondolták komolyan, az eredeti terv az volt, hogy a gyalogátkelőhelyek használatáért fizettetnek díjat, tekintettel a zebra festésére fölhasznált óriási mennyiségű fehérfestékre. Ezt értették félre az újságírók, az ellenzék pedig a szokásos hisztériakeltéssel zavarta meg az egyszerű emberek agyát. Most, és erről a kormányfő a péntek reggeli közrádiós monológjában is beszélt, épp a kormány bizonyította be, hogy képes fölülbírálni eredeti elképzelését, és arra is képes, hogy figyelembe vegye a keményen dolgozó kisemberek véleményét, nem utolsósorban óhaját. Az emberek kérését teljesíteniük kell, ezt fogják tenni, és elvetik úgy a járdadíj ötletét, mint a zebradíjra keresztelt gyalogátkelőhely használati különadó gondolatát.

Este hétre a kormányfő jobb és balkezének egyszerre tartott, a miniszterelnökséget vezető főminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormányfő határozott kérésére és javaslatára a parlament visszavonta a járdadíj bevezetéséről szóló törvényt, és vita tárgyává tette, majd rögvest el is fogadta a cipőtalpdíj megfizetéséről rendelkező törvényt. Eszerint aki utcára lép, legyen az járda, közút, tér, zebra, fű vagy virágágyás, cipőtalpdíjat köteles fizetni. A nemzeti trafikokban, a benzinkutaknál és a cipőboltokban kapható cipőtalpdíj matricákat minden gyalogos köteles a homlokára ragasztani, jól láthatóan.

Másnap mezítlábas kisemberek lepték el az utakat és a járdákat, a napilapok pedig bosszankodva írtak az eszement törvényről, köztük a legnagyobb sikert a HVG szalagcíme aratta:

„Tanuljunk meg kevesebb lábon élni!”

Este egymillió ember tüntetett a Hősök terén. A szónokok cipővel verték az asztalt. A tüntetés záró szónoka egy kőbányai suszter lett volna, de végül nem ment el, mert maradt a kaptafánál.

Másnap reggel kihelyezett ülést akart tartani a kormány, de egyetlen olyan települést nem találtak, ahova beengedték volna őket, így aztán gyors döntés után leutaztak Abony mellé, és a félbehagyott M4-es betonelemeinek árnyékában kezdtek ülésezni.

Este a kormányfő sajtótájékoztatót tartott, melyen bejelentette, hogy a cipőtalpdíj hamvába holt ötlet volt, vegyék úgy az emberek, hogy volt, nincs, de a kormány nem tud beletörődni az emiatt kiesett bevételekbe, és amint megszavazza a parlament a lépésadót, azonmód benyújtják a lépésekért fizetett díj törvénytervezetét.

Természetesen minden ment a megszokott útján, kivéve az embereket, akik a menés helyett az ugrálást választották. Kétmilliós tüntetés a Hősök terén, tiltakozó transzparensek, a végén pedig cipőkkel dobálták meg a Fidesz székházat. Péntek reggel a szokásos közrádiós beszélgetés, a kormányfő kérdezi a riportert, és végül bejelenti, hogy a kormány megfontolja a döntés visszavonását, mert ha továbbra is ugrálnak az emberek, abból előbb-utóbb nagy baj lehet.

Délután a kormányszóvivő a sajtó képviselői előtt bejelentette, hogy a kormány ismét kihelyezett ülést tart, előreláthatólag Vácott, de ha megtagadná a város, akkor marad Baracska. Hogy végül hol ültek össze, azt nyolcvan évre titkosították, de hogy volt ülés, az biztos, és ahogy ígérték, lesz is még.

Másnap reggel a parlament elfogadta a sebtiben benyújtott, a járás díját szabályozó törvényt. Lapzártáig nincs hír arról, hogy megszavazta-e a parlament, de mindegy is, hisz hírforrásunk szerint sorára vár a sétadíj törvénytervezete.
csendben 2015. 04. 29. 09:41
Előzmény: #5925  detto71
#5926
"A kárrendezésre vonatkozó igényüket ezen egyenlegközlő igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történő kérelmük benyújtásával érvényesíthetik 2015. május 6. és 2015. június 5. közötti jogvesztő határidőn belül."

Felesleges egymást heccelni alaptalan hülyeséggel....
detto71
detto71 2015. 04. 29. 09:38
Előzmény: #5924  tchongee
#5925
ők most kapják meg a hivatalos követelés alapját? Ha jól gondolom és 8 napjuk van rá hogy felszólaljanak

Nálunk meg másfélhónapig lehet reklamálni (május 15). Időhúzás. A március 4-i egynleget is április 3-án tették közzé! Ez is időhúzás.
Kíváncsi vagyok mikor kapják meg a visszaadható vagyont? Mert hogy hamarabb az is biztos.
tchongee
tchongee 2015. 04. 29. 09:31
Előzmény: #5923  Törölt felhasználó
#5924
link

Minden a questorról szól:
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 21:15
Előzmény: #5920  noworf
#5923
Meg is kell tenni a feljelentéseket! Legalább nyoma van ennek a maffiaszerű magánvagyon lenyúlási akció meghiusítására tett erőfeszítésnek akkor.
noworf 2015. 04. 28. 21:00
Előzmény: #5921  detto71
#5922
Leírtad...
Nem adták ki az ügyfél vagyont !!!
A zárolás TÖRVÉNYTELEN mert a tulajdonosokat a mai napig hivatalosan ( az elrendelő végzést mellékelve ) nem értesítették!
Csak abban az esetben lenne törvényes a zárolás, ha a pontos vagyon megnevezésével történik!
Tehát: személyre szólóan meghatározva kellett volna kiértesíteni ajánlott levélben az ügyfeleket a zárolásról.
A NNI az előző felsorolásból kimaradt!
detto71
detto71 2015. 04. 28. 20:11
Előzmény: #5920  noworf
#5921
mit tudsz bizonyítani? Semmit! Olyan papírt gyártanak előre, utólag mostanra amilyet akarnak. Már rég ki kellett volna osztani az ügyfélvagyont, akinek tiszta sor a dolog, mert azért vannak biztos ami nem egyértelmű. És bíbelődjenek utána azokkal. Benyelik az osztalékot is, benylenek az értékpapírjainkból is. én bíztam az elején hogy május végére a kártérítés rendezésében. de nem tudom, csak nem húzák ki évvégére. Legalább az tudnák már hogy mi adható vissza, mert még onnan is ki tudja mennyi idő a kiosztás?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek