A bankszövetség felszólította a köztársaági elnököt, hogy ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra - derül ki a bankszövetség közleményéből. A...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=204286
Micsoda meglepetés... Ő is, meg Schmitt is az aláírásért kapja a fizetését. Bezzeg, amikor majd Orbán lesz a köztársasági elnök, akkor majd lesz kiszélesített jogkör.
Az "élcsapat" legfeljebb katalizálni ...
itt van a kutya elásva... ;)
bűnöző spicli apuka luxuspolitizáló kisfia lett a miniszter,
a maffiafőnök 2 hét alatt rendet tett,
a 100ával fiktívcégeket alapító másik miniszter mellett,
éás tanácsot kérnek a 3/2-es ügynök államtitkáruktól, hogy az ötödször is vagyonbevallást hamisító tanyaprogramban aktív belvárosi pógármester helyett a földbizniszelő önkormányzati vagyonpusztító lakástolvaj legyen-e vagy maradjon a hamisító ;)
A titkosszolgálatok meg a Magyar Nemzetnek lopják ki a magánirtokat amit a rendőr rohamok alatt szereznek a civil szervezetektől és nincs idejük a már ukrajnából is kitiltott 3 férjet tartó feleséggel rendelkező KGBéla leleplezésére, meg a közpénz tolvaj Simicska és Orbán-Mészáros háború kontrollálására...
ezzel én egyet is értek, de sajnos ahhoz "legalább az igénynek" tömegessé kell válnia, hogy ne hülyének nézzék azt, aki jót cselekszik.
ha mondjuk előreengedek valakit a sorban, mert jófej akarok lenni valakivel, aki siet, akkor szinte mindenkit meg fogok botránkoztatni vele - kivéve, ha olyan a társadalom, hogy eleve van rá befogadóképessége, igénye, stb.
bár nyilván vannak olyan esetek is, amikor nem dühöt, felháborodást, stb. vált ki vmi hasonló :)
abban viszont biztos vagyok, hogy az ilyen mindig naaaaaaaaaaaaaaagyooooooooooooooooooon lassan fog elterjedni, mert a bunkó példa ragadós, annak ellentettje nem nagyon.
sztem ezt valahol már a gyerekek nevelésénél el kellene kezdeni, mert egy beteg társadalom nem fogja őket úgy felnevelni, hogy egészségesek legyenek, márpedig sajnos a magyar társadalom igencsak beteg...
amúgy szivacs valószínűleg egy (általa) idealizált világot szeretne, ami tényleg nem valósult még meg :)
...de azért indirekt módon megkérdezi, hogy hiszel-e még a mesékben :)
nem, én ellenkező felismerésre jutottam, mégpedig arra, hogy minden egyén helyes cselekedete számít és javítja a környezetében élők erkölcsét és gondolkodását, ami így áttételeken keresztül messzire elér, még ha csillapodó formában is
az, hogy az egyén cselekedete nem számít, a gyengék önigazolása, önbecsapása. vagy önfelmentése, ahogy tetszik.
Addig a felismerésig azért ugye eljutottál már, hogy néhány (köz)ember viselkedése nem képes meghatározni a folyamatokat, ahhoz tömegeknek kell egyirányba húzni. Az "élcsapat" legfeljebb katalizálni képes, ám ha azt nem teszi meg, nem tud növekvő számban követőket, együttcselekvőket generálni, akkor nem lesz hatásos, bármit gondol, tesz is.
kiütésem van a pártokrácia szótól, és amit teszek, arról azt érzem, hogy ha mindenki megtenné és másoktól is elvárná, nem lenne semmi gond. a csaholá előli visszahúzódás pl. nincs az én felsorolásomban mint opció
Ez mind szép, de látom te is érzed, hogy messze nem elegendő.
Az én hozzáállásomat illetően viszont nagyot tévedsz, tegyük fel jóindulatúan, hogy információhiány miatt és nem a saját előítéleted áldozataként.
Pár éve kiveséztem már ezt a témát néhány nyitottabb fórumtárssal hosszasan is. Sajnos amint eljutottunk addig, hogy a helyzet megítélésében nagyjából egyetértettünk és rátértünk arra, hogy személy szerint ki mit tehet a saját életében és családja jövője érdekében, elfogyott a bátorságuk és visszahúzódtak a csigaházukba tartván a falkatársak csaholásától :-(
Ha érdekel a téma, a keresőbe beírva a "pártokrácia" szót rábukkanhatsz néhány ilyen eszmecserére.
azt nem beszereztem, hanem lett, születési okokra visszavezethetően
én egyébként a mindennapokban igyekszem javítani a dolgokon, gyakran idealista módon, pl. két beszerzési forrás közül hasonló feltételek mellett azt választom, amelyik fair-ebb a munkavállalóival, hajlamosabb adózni stb., választásra úgy megyek, hogy tanulmányoztam a programokat és azok hitelességét, illetve a személyek hitelességét, ha kell, vállalom a népszerűtlenséget, ha az kell a dolgok jobbá tételéhez, ilyen apróságok
ja, nem lopok, nem csinálom meg embertársaimmal, amit nem akarom, hogy velem megtegyenek
nem sok, de ha mindenki ennyit tenne csak, az már nem is lenne rossz
nem kérdezek vissza, mert te a válaszaid alapján a megalkuvásban nagyobb lehetőséget látsz. igen, ilyen is van, erről beszéltem. sajnos.
Amúgy a te megnemalkuvásod a hazaépítés terén eleddig miféle-fajta konkrét cselekedetekben nyilvánult meg - a kettős állampolgárságod beszerzésén túlmenően?
Megy a királyfi az erdőben, elé ugrik az ösvényre a banya: Királyfi ha háromszor megketyintessz, hercegnő válik belőlem! Csúnya, rusnya a banya, de a királyfi bár immel ámmal de megteszi. Aztán telik az idő a királyfi várja , mikor lészen belőle hercegnő. Banya! Mikor leszel hát hercegnő? Figyelj Királyfi! Hány éves vagy? Én 21, mondta a királyfi. No te bolond ilyen nagy mafla vagy és még hiszel a mesékben?
attól, hogy nálunk nem volt a kalapos óta, az nem jelent semmit, csak hogy mucsa vagyunk
attól még sok helyen volt, ahhoz kellene felnőni, példát kellene venni, nem pedig önigazolni, hogy ja, hát sose volt, úgyhogy igény se lenne rá. ez maga a mucsaiság, még ha sértően is hangzik
Azért "tehát", mert megpróbáltad megkerülni annak kimondását, amit végül csak kimondtál, hogy nem volt.
Tehát a "tehát" működött! :-)
25 éve van állítólag demokrácia, tehát ha valamikor, akkor ezalatt meg kellett volna tapasztalnunk, hogy a politikusok a népet szolgálják, de nem ezt tapasztaltuk meg :-(
A 70 pedig a II.vh óta eltelt béke időszak.
A cím csodálatos ! \"Felszólította a köztársasági elnököt...\" Én tudom, hogy a lap utálja a jelenlegi FIDESZ kormányt és minden oda tartozó személyt, de ha a bankszövetség tényleg \"felszólította\", akkor magyarázzák már el nekik, hogy kit szólíthatnak fel. A közvetlen alájuk tartozókat. Ennyire ne legyenek gusztustalanok a megfogalmazással az újságok és a bankszövetség sem. Egyébként üdvözletem maguknak vagy szólítsam fel és is mindkettőjüket? Ugye tudják mire?
Bankszövetség: Áder ne írja alá a devizahiteles törvényt!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=204286