Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2021. 07. 21. 12:20
Előzmény: #187999  _Macika_
#188000
Mind olyan kérdés, miben onigazolast keres, nem is lehet másképp válaszolni, csak most jelenleg nem ez a botrany jellege, terelés megy megint
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 21. 11:20
#187999
A következő öt kérdésben kezdeményez népszavazást a kormány:1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések? 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 21. 11:19
#187998
Orbán Viktor bejelentése: népszavazást kezdeményez a kormány öt érdés lesz - a közös népakarattal védenék meg az országot Brüsszeltől.
exley 2021. 07. 21. 10:43
Előzmény: #187996  _Macika_
#187997
"negyedik hullám" elnapolva:" sacc/kb-tipp:)
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 21. 09:53
#187996
A miniszterelnök a közösségi oldalán tudatta, hogy nemsokára fontos bejelentés várható.Fontos bejelentés. Hamarosan
.
soros
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 21. 09:09
Előzmény: #187994  Kopejkabá
#187995
hogy bírod dagi☺
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 07. 21. 09:03
Előzmény: #187989  sly36
#187994
Bableves!  Puszi!
-bubu-
-bubu- 2021. 07. 21. 08:22
#187993
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Visszahúzták az amerikai indexeket. Az S&P 500 1,52 százalékot, a Nasdaq Composite 1,57 százalékot, míg a Dow Jones 1,62 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során. Az ázsiai piacokon szerdán vegyes hangulat uralkodik. A Nikkei 0,6 százalékos, a Shanghai Composite 0,7 százalékos emelkedést mutat, míg a Hang Seng 0,5 százalékot esik. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Továbbra is jelentős növekedési lehetőségek vannak a Netflix előtt. A videostreaming-szolgáltató vállalat az elmúlt három hónap során 1,54 millió felhasználóval tudta bővíteni az előfizetőinek a számát, ami jelentősen több az elemzők által jósolt 1,12 milliónál, valamint a Netflix saját 1 milliós előrejelzésénél is. Ugyanakkor ez jelentősen kisebb növekedés, mint amihez az elmúlt negyedévekben hozzászokhattunk. A harmadik negyedévvel kapcsolatban a menedzsment 3,5 millió új előfizetővel számol, ami jelentősen eltér a Wall Street által becsült 5,86 milliótól. Részben a lassuló felhasználóbázis növekedése késztetheti a Netflixet arra, hogy új növekedési lehetőségeket keressen. Legutóbb a vállalat azt jelentette be, hogy videojátékokat fog elérhetővé tenni a platformján, a várakozások szerint jövő évtől kezdődően. A vállalat negyedéves árbevétele 7,34 milliárd dollár volt, ami 19 százalékos éves növekedés és egy hajszállal jobb eredmény, mint az elemzők által jósolt 7,32 milliárd dollár. Egy részvényre jutó eredmény tekintetében a 2,97 dolláros EPS azonban elmarad a 3,14 dolláros prognózistól. A zárás utáni kereskedésben 0,6 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Gyorsul az SAP felhőalapú szoftver szegmensének növekedése. A német vállalat ma reggel tette közzé második negyedéves gyorsjelentéseit, melyben a menedzsment a felhőalapú szoftverek szegmensének gyorsuló növekedéséről számoltak be. A vállalat árbevétele 6,67 milliárd eurón alakult, míg a nettó profitja 2,06 milliárd volt. Ezzel szemben az elemzők 6,69 milliárd eurós árbevételt és 1,49 milliárd eurós profitot vártak. A menedzsment a kedvező trendeket figyelembevéve megemelte az idei évre vonatkozó előrejelzéseit is. A vállalat részvényei idén 13 százalékos pluszban vannak, ezzel részben ledolgozva a tavaly októberben elszenvedett jelentősebb zuhanást.
 
A globális chiphiány miatt kevesebb Mercedes-Benzt adhat el idén a Daimler. a vállalat a második negyedévben 43,48 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 740 millió euróval haladja meg az elemzői konszenzus várakozásait, míg éves bázison 44 százalékos növekedésnek felel meg. A Daimler nettó profitja 3,6 milliárd eurón alakult. A vállalat a chiphiány miatt csökkentette az idei évre vonatkozó autóeladási számait. A menedzsment ugyanakkor elmondta, hogy a teljes évre vonatkozó árbevétel és EBIT továbbra is jelentősen a tavalyi évi szintek felett alakulhat.
 
Jelentett a Philip Morris. Árbevétel soron a vállalat 7,59 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ezzel bár 14,1 százalékos növekedést tudott felmutatni év/év alapon, az elemzői várakozásoktól azonban 120 millió dollárral elmaradt a cég. Az egy részvényre jutó eredmény 1,57 dolláron alakult, ami viszont 2 centtel meghaladta a Wall Street jóslatát. A menedzsment idei évre vonatkozó előrejelzése elmaradt az elemzői prognózisoktól. A cég újabb saját részvény visszavásárlási programot hirdetett, mely az idei év harmadik negyedévében veszi kezdetét és három évig fog tartani, a felhasználható keretösszeg 7 milliárd dollár. A tegnapi kereskedést a részvény végül 3,1 százalékot mínusszal zárta.
 
Még a gyorsjelentés előtt emelte az Apple célárát a UBS. A svájci bank a korábbi 155 dolláros célárat módosította 166 dollárra, továbbra is vételre ajánlva a technológiai óriás részvényeit. A UBS elemzője 1 százalékkal az elemzői átlagnál jobb árbevételt és EPS számokat vár a 27-én megjelenő beszámolóból, melyet a vártnál jobb iPhone és Mac eladásokkal indokolt. A tegnapi kereskedés során 2,6 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Oroszországban továbbra is jelentős az inflációtól való félelem. Az idei évben már 125 bázisponttal emelkedett az alapkamat és az elemzői várakozások alapján pénteken is 100 bázispontos emelést fog bejelenteni a jegybank, mely a 2014-es rubel vállság óta a legnagyobb emelés. Azonban lehet, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy meggyőzze a lakosságot arról, hogy az inflációt kordában tudják tartani. A jegybank az utóbbi években sikeresen leszorította az inflációt a 4 százalékos célja alá és ideiglenesen elérte, hogy a felmérések alapján az inflációtól való félelem kiszorult a 3 legnagyobb félelem közül, azonban az idei áremelkedés gyorsan erodálta az utóbbi évek munkáját. A megugró infláció miatt ismét visszatértek a korábbi beidegződések, ezért is különösen fontos, hogy a jegybank gyorsan és határozottan lépjen és kommunikáljon az országban.
 
Biden csapata már látja a chiphiány végét. Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, szerint célravezető volt a kormány által szervezett megbeszélések az autógyártókkal és chipgyártókkal és már látszik a hiány vége. A megbeszéléseken sikerült elérni, hogy átláthatóbbá váljon a szállítási lánc és a felek jobban kommunikáljanak egymással az elvárásaikkal kapcsolatban, mely elősegíti a jobb tervezhetőséget. A chiphiány elemzői becslések szerint 110 milliárd dollárba került az amerikai gyártóknak és az egész amerikai gazdaság számára fontos lenne, hogy mielőbb teljes kapacitáson üzemelhessenek a gyárak. Raimondo most azt szeretné elérni, hogy a kongresszus fogadja el 52 milliárd dolláros csomagját, mely segítené a chipfejlesztést és azt, hogy ismét jelentős gyártókapacitás települjön az Egyesült Államokba.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykeresés várható nyitáskor a Budapesti Értéktőzsdén. A hétfői negatív befektetői hangulatot követően tegnap ismét visszahúzták a piacot, de továbbra is bizonytalan a hangulat, így elsősorban a támaszokra érdemes figyelni. A vezető részvények közül az OTP esetében 16 ezer forintnál, valamint 15 600 forintnál látható támasz. A MOL esetében a 2 300 forintos támasz esetleges letörése esetén a 2 200 és 2 250 forintos tartomány foghatja meg a jegyzést. A Richter tegnap jelentős emelkedését követően a 8 200 forintos, valamint a 8 ezer forintos támaszok léptek újra életbe. A Magyar Telekom a 430 forintos ellenálláson zárt, ennek szignifikáns áttörése újabb 10 forintos emelkedést hozhat.

A 360 forintos szinttel küzd az euró-forint.
A napokban többször is áttörte a jegyzés a 360 forintos ellenállás szintjét, de érdemben nem tudott fölötte maradni. Amennyiben szignifikáns áttörésre kerül a szint, akkor 4 forintos emelkedés jöhet. A dollár-forint jegyzése ezzel szemben szépen araszol felfele. A következő ellenállás 310 forintnál látható.
 
Reformokra sürgeti Magyarországot az Európai Bizottság, azok megvalósításáig felfüggeszti a kifizetéseket. Két területen elkerülhetetlen a változás, mert rendszerszintű problémák vannak a jogállamisággal az EU jogállamisági jelentése szerint. Azt állapították meg, hogy nem kellően hatékony az uniós pénzosztási kontroll, nem elégséges a korrupció elleni küzdelem és a bírói függetlenséggel kapcsolatban is felmerültek aggályok. A jelentés lesújtóan nyilatkozik Lengyelországról és a soros EU elnök Szlovéniáról is. A V4 két EU renitens tagjával kapcsolatban ki is jelentették, hogy felfüggesztik a kifizetéseket, amíg nem történnek megfelelő lépések a problémásnak ítélt területeken. A magyar kormánypárt közleményben reagált a jelentésre, szerintük ez egy jogi köntösbe bújtatott nyílt politikai zsarolás.
 
Magyarország nem támogatja az EU klímavédelmi javaslatcsomagját. A magyar kormány szerint az új javaslat túl nagy terhet róna a háztartásokra és a járműiparra, ezért nem támogatja a javaslatot. A magyar részről Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára nyilatkozott és elmondta, hogy szeretné, ha a terheket inkább a szennyező vállalatok fizetnék meg és nem a háztartások. Szerinte a bizottság szociális alap javaslata egy túlbonyolított és bürokratikus rendszer, helyi szinten jobban lehetne kompenzálni a szociális károkat. A tiltások helyett forrásokat kellene biztosítani a zöld átalláshoz, így az energia árak sem szállnának el és a magyar ipar is versenyképes maradhatna.
 
Budapesten nőtt meg leginkább az álláskeresők száma az első negyedévben. A KSH legfrissebb területi lebontást közlő kiadványából az derült ki, hogy az első negyedévben 15 megyében és a fővárosban is nőtt az álláskeresők száma Magyarországon 2020 első negyedévéhez képest. A növekedés Budapesten volt a legnagyobb, ott 61 százalékkal nőtt ez a szám. A kedvezőtlen számok mögött a turizmus drasztikus csökkenése áll, 2019-hez képest 90 százalékos volt a vendégéjszakák csökkenése a fővárosban. Az ipari termelésben is 5 megyében csökkenésről számoltak be, itt Vas megyében volt a legnagyobb csökkenés.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
     
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
július 21. 16:30 US Nyersolaj készletek, millió hordó - -7,897 -4,167
július 22. - JP Kereskedési szünnap - - -
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
július 21. SAP SE GE - 1,161 euró
július 21. Nyitás előtt Iberdrola SA SP - -
július 21. Nyitás előtt Daimler AG GE - 2,703 euró
július 21. Nyitás előtt Johnson & Johnson US - 2,291 dollár
július 21. Nyitás előtt Coca-Cola Co/The US - 0,561 dollár
július 21. 13:30 Verizon Communications Inc US - 1,295 dollár
július 21. Zárás után Texas Instruments Inc US - 1,821 dollár
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 21. 08:13
Előzmény: #187988  Kopejkabá
#187992
végre dagi
egy hiteles szelfi 😄
tibbi60
tibbi60 2021. 07. 21. 08:06
Előzmény: #187990  tibbi60
#187991
Bödöcs a blikk-ben😃
tibbi60
tibbi60 2021. 07. 21. 07:35
Előzmény: #187989  sly36
#187990
Jó reggelt, tényleg, babszerdára ma babot eszek
sly36
sly36 2021. 07. 21. 07:10
Előzmény: #187988  Kopejkabá
#187989
No, babszerdára kiengedtek?
Máskor ne rosszalkodj! 😃
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 07. 21. 05:35
Előzmény: #187983  _Macika_
#187988
Megjelent Kubatov Gábor könyve Közpénzen 10 éve címmel a Fradi média gondozásában.
pantya100 2021. 07. 21. 03:43
Előzmény: #187986  pantya100
#187987
igen és mosst  eszméletlenü  zokgva////
pantya100 2021. 07. 21. 01:51
Előzmény: #187985  pantya100
#187986

akkor senki???Ezt?
Uristen miféle dagadt disznók lehehettek,akik mindig csak zabálnk!!!!!
pantya100 2021. 07. 21. 00:48
Előzmény: #187984  pantya100
#187985
csak érdemes végig hallgatni!!!Csak bsírtam!
pantya100 2021. 07. 21. 00:46
Előzmény: #187979  sly36
#187984
_Macika_
_Macika_ 2021. 07. 20. 22:29
#187983
Magabiztosan intézte el ellenfelét a Fradi a BL-selejtezőben
tibbi60
tibbi60 2021. 07. 20. 21:40
Előzmény: #187979  sly36
#187981
Nem, de a redittesek belehuztak megint

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek