Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
USA ma beleköpött a shortos dax folyamatba, visszahúzta 25250 környékéről 25350 környékére....hát USA nem tud még mindig esni....mikor engedik már picit...2-3 % korrekció nagyon kellene már ott is pedig....
Érdekes azért, hogy aki részt vett a mai emelkedésben, tegnapról. És látja, hogy 25300-25400, csorog vissza 25800-ról, esze ágában sincs realizálni. Hol realizálna? 25500-nál? Ahelyett, hogy dobná 25600-25700nál?? Teljesen logikátlan. Stop nélkül kóricálnak?
Tom, légyszi megnéznéd, hogy 25700 (CFD)~ mitől annyira fontos szint? Ezt próbálta tartani sokáig, majd felugrott 760-ig. > 650, de már ismét 715 (703) Szerintem ma kb. megpróbálják itt tartani. a tegnapelőtti nap alja 25642, mai 650. Így nézve, mintha egy "szigetben" lenne a tegnapi nap, egy fals lefikázás. Még írtam is,h GAP-el esett, ami nincs betöltve így, de lehetne egy 650 dupla alj.
Amikor esni kell, minden szart 3x visszatesztelte, amikor emelkedik, minden csupa zöld. Trendfüggő gondolom. Ha esni kellene, izomból, akkor csupa piros megállás nélkül.
Mindenesetre NQ a tegnapi nyitó rést ügyesen bezárta,ha japik maradnak akkor lehet duplacsúcs is ott,49000 is képbe jöhetne ha a 12 órást nézem,ez kb 5000 pont esés lenne.Nem tudom ki van longba a japoknál de az szerintem egy nagyon veszélyes pozició.
Azt nézel és ott ahol akarsz , senki nem mondta , hogy neked bármit is kell , bár rajtad kívül ember nem okádott annyi zavaros posztot ide (is ) az uccsó 2-3 évben napi 200 baromság keretében , mint te. A TA nem a tutit mondja meg hanem csak valószínűsít , amit egy hír esemény (is) ignorálhat ráadásul a klasszik TA elavult részben . Szvsz ez nem a te világod , persze te tudod és kívánj azt amit akarsz bátran a piacokat bizonyára meg fogja hatni....:) Emlékezz a pap bácsi lopott cuccára olvasgasd.....Csak ügyesen. " A lúzer tréder egy külön műfaj. Nem szakma, nem hivatás, inkább életérzés – olyan, mint amikor valaki sisak nélkül rohan neki a falnak, majd elemzésnek hívja a koppanást. Ő az, aki szerint a piac „csak manipulált”, de valahogy mindig pont akkor, amikor neki nem jön be a trade. A stop loss számára filozófiai kérdés: hisz benne, beszél róla, de soha nem gyakorolja. Inkább nézi, ahogy az egyenleg lassan elvérzik, mert „visszajön az ár, csak idő kérdése” – a kedvenc időtávja az örökkévalóság vagy a perces 5 perces gyertyák.Chartot néz, de nem lát. Indikátort rak indikátorra, mint a karácsonyfadíszt, majd büszkén kijelenti, hogy „túl sok a zaj”, miközben ő maga a statikus interferencia non-stop pofázik a zavaros teóriáriól. A trenddel szembemenni nála nem stratégia, hanem identitás: ha mindenki long, ő shortol – nem mert okosabb , hanem mert makacs ( igazam KELL hogy legyen...DD)). A kockázatkezelésről annyit tud, hogy „kis tőkével nagyot kell ütni”, ezért all-in megy egy TikTokon látott „biztos setupra”. A híreket későn olvassa xar portálokon nem szűri azokat zavaros teóriákat gründol , az elemzéseket előre kritizálja, a felelősséget pedig mindig delegálja: a brókerre, a Fedre, a holdfázisra illetve az ufókra (MINDÍG MÁS A HIBÁS az ufókra apácáink is gyanakodnak) .
Amikor nyer, zseni. Amikor veszít, áldozat. És a legszebb: minden bukó után még magabiztosabb, mert a piac „tanította” – csak épp rosszul jegyzetelt. A végén egyszer mindíg igaza lesz ( ÉN SZÓLTAM) persze előtte inge gatyája elfüstöl. A lúzer tréder nem azért veszít, mert a piac gonosz, hanem mert összekeveri a reményt a tervvel, az egót a tudással, és a szerencsét a képességgel és a “türelem + kockázatkezelés” szavakat távolról ismeri. A piac nem büntet – csak könyörtelenül tükröz (ánuszban kampóz vagy zuhé jön jeges vízzel). És ő nem szereti, amit lát."
https://www.forexfactory.com/ csupa jó adat, nem mozdultak sehova. dax kijött 310-re és már 280. csdobos szerintem erre gondolt. mindegy milyen adat jön, milyen a mai reakció: talán profitrealizálás jön, tehát folytatódnak a piros gyertyák.
Ha annyira nagy boldogság van, DAX miért nem megy sehova? 25275. 2 napja még azt mondtátok: nagy tf-en tele van shorttal. NQ emelkedett már +2%ot, bár tegnap meg a "semmire" esett kb. ugyanennyit.
ezért találták ki a narancsfejet figyelő odalakat ( vagy ott a twitterje (X) ) , persze feleslegesen , mert nem tudni , hogy a böfögésére a globál nyáj ( tréderek , alapok), hogy reagálnak rögtön , 1-3 óra múlva vagy és1-2 nap múlva https://x.com/POTUS
Nem ezt írtam. Hanem azt, hogy ti ilyen olyan felhőket meg bizbasz mozgókat, meg háromszögeket, meg tököm tudja miket néztek. Valójában csak Trump húzásait kellene előre tudni. Pont akkor fingja el magát, amikor esni kellene, gyakorlatilag rásegít. Amikor meg esik a piac, saját maga vonja vissza a marhaságait, ezzel is segítve a shortosok kifüstölését. Én kívánom, hogy ez egyszer véget érjen. És "valós" körülmények legyenek, ahol nem egy ilyen hülyén múlik, hogy merre mennek a tőzsdék.
Háát elég lassan jöttél rá , hogy a narancsfej sokszor mozgatja egy egy ötlettel, tweettel a piacokat ,de nagyon ügyes vagy (már önmagadhoz képest ,ami valljuk be..DD)) felfedezted a melegvizet. Grat ! Jobb későn , mint soha csak így tovább😎😎🧐👍https://www.youtube.com/watch?v=6OJioczPq5A
DAX-nál egyelőre az látszik, hogy "lent tartják", de tartják. HA short manát gyűjt, akkor baj van. De azért reménykedni lehet. Én az NQ-ban reménykedek, reggel ott volt a lehetőség, elcsesztem.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?