Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Hehe. 22120-at szúrkálja 14:20-kor, adat előtt 10 perccel. Tehát napi max környéke lett, nem napi min. m30 bolialj 21950. 1h boliközép 22000 1h bolialj 21850.
Látod, leírtad hogy miért nem borítják, mert nincs miért. Jóval messzebbről moziznak, a nagyobbak. "Kivárnak", ha pedig érzik, hogy szorul a hurok, szarul jöhetnek ki belőle, akkor ott és abban a pillanatban kőkemény BUY, valószínűleg ez történt 18850-nél is, védték a picsájukat. ahogy talán védenék 21670-nál is, kivéve ha már a shortokat építgetik. 2 long 3 short 2 long 3 short ha én nagybüfi lennék, összedolgoznék jó pár "szakival", nyitnék jó pár shortot, és a longjaimat a világra szórnám. Majd lentebb viszaveszik, nyernek 10%-ot, utána meg a longgal 10%-ot. Csak el kell kapni ezt a pillanatot. Ha lesz egyáltalán ilyen:D
rajzoltam egy DAX 1D-t: https://kephost.net/p/MTczOTE1NA.png kicsivel a sáv közepe felett van. 1. péntek: zakó (sávtetőről) TA 2. péntek: zakó (sávtetőről) TA 3. péntek: zakó elmaradt (nem ért ki sávtetőig) TA = csak megpihent, oldalazott. Jó és szar USA infla adat függvényében berajzoltam a várható scenariokat. 1. 21900 NARANCS kitörés + emelkedő aljak találkozása, friss longos próbálkozhat, shortos meg elad. 2. Ha nem történik meg ez a scenario, 21900 longos dobja, shortos tartja, Előző csúcs 21800 3. PIROS vonal emelkedő aljak - csatorna ALJ, friss longos próbálkozhat, shortos meg elad. 4. Ha ez a scenario sem történik meg, akkor újabb előző csúcs teszt: 21500. Egyelőre bőven van indok Short nyitásra, csak jel nincs még. JEL 22300 lenne: ADATRA FEL adatra le. USA nyitásig 15:30 22300: ott sell., és short próba.
Támasznak nem nevezném: TÁMASZ 22020 (gyenge)/22000 (gyenge) /21980
(erősebb mivel ez egyben egy csúcs, ahol elakadt, de tegnap átment
rajta) / lentebb 21950/21900/21880/21830/21800 21800 ALATT várnék erősebb eladói nyomást -1,4%-ot kellene esnie hozzá. az előző nap alja 21900. azért írom, hogy 21800 alatt várnék nagyobb eladói nyomást, mert a 21800 az a korábbi csúcs, amit megtartott több napon keresztül, erre épült az emelkedés. ha a "bázis" törik, sell.
Zaj. Nem napon belül tradelek, mert nekem inkább vitt, mint hozott. Tiszteletem, ha valakinek megy az intraday, én maradok a hosszabb távnál. Rövidtávra kaparós sorsjegy is jó nekem.
dax m5 https://kephost.net/p/MTczOTEzNw.png a gap-et tartva oldalazgat. 22080-at akarják tartani. nem zár alá m5-nön. enyhe inverz fej váll is van már. 22083-22075-22083 aljakkal (utóbbi 2 emelkedő) ettől függetlenül én biztosan nem longolnék már itt. főleg nem adat előtt. "kivárás".
14:30 USA infla adat. Két scenario van. 22120-ra ráállnak,ha tudják előre, hogy jó adat jön. Short stop csattogtatások azonnal. 22080-ra ráállnak, ha tudják előre, hogy over. Továbbra is azt mondom: 21100-ról nézve: STOP 21900 még mindig +800. vs. 22100 + 1000. Igen, 200 pont bukta, MIHEZ KÉPEST? Ha jó adat jön, kilövés, STOP azonnal 22100-ba. Bebiztosítva a 22100 "TP", de nem TP, hiszen TP nincs, csak STOP, mehet ameddig akar. Ha szar, esélyes, hogy a 21900-at megnyalja (a mai GAP miatt is)
Napon belül minimális a mozgás. ide oda csapkod, mindkét irányban 22120-22080 között mocorog most. Nyithatott volna Shortot, de stoppal, és a longot meg húzná utána, nem nyer vele semmit, ha kicsapják a short stoppját, de a long stop utánahúzásával meg pont annyit nyer, tehát 0ban, de legalább a longban maradna-maradt volna. egy idő után záródna az olló a longot tekintve: 9 napja EMELKEDŐ aljak. longot NEM ZÁR, amíg LEGALÁBB az előző aljat nem fogja át, nem megy alá. ALÁMENT? Nem.
Reverse to the mean. Ez a trade napos alapján megy. Tp1 BB közép 75%, tp:2 BB(2 standard hiba) alj. Maradék 25%. BB(20,3) felső széléig higítás 200 pontonként.(3 pozi max, atlag legalabb 22400) (Dax futi) SL: 23000 összes pozira. RR: 1,79 Folyamatos monitorozás, mert ha beoldalaz, reward lényegesen romolhat. Tp1-tp2 újrasúlyozása kellhet. Meglássuk szponzor leszek-e vagy szponzorált.
Miért nem hagyod bent a longot, ahogy ktamask javasolja, stoppal, és úgy nyitod shortokat? Így mindkét irányba fogadsz. Ha jön a várt esés, a shorttal kaszálsz, és a long a stoppal is hozza a nyerőt. Ha meg nem jön az esés, legalább a long kompenzálja a short bukót, ahogy húzod folyamatosan fentebb shortot.
A cégek profitáltak minden inflációs év után. Annyit emeltek, amennyit nem szégyelltek. Az más kérdés, hogy "túlértékeltek" ,vagy kevésbé. A többség a longra szavaz, de stoppolgat, ha kell.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?