Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"nem találtak ki nála hatékonyabb módszert a baleset megelőzésére,a tőzsdén"- de úgy hívják, hogy opció. Bocs, nem vitaindítónak szántam, ez nem poltopik, csak kiigazítani a pontatlanságot. A stop hasznos, de nem elég szvsz.
Törölt felhasználó2021. 04. 23. 12:40
úgy látom nagyon bex*rtak a tegnapi gigaméretű shortoskánaán után a gazdag jenki invesztorok a Bidénjóska adóemelésétől...:))
persze a fék sem véd meg a gépjárműben egy karamboltól ha elalszol ha nem működik vagy ha beléd rohannak és még van pár 1000 dolog,de ettől még nem találtak ki nála hatékonyabb módszert a baleset megelőzésére,a tőzsdén az SL a fék ,csak a bolondok meg a vakmerőek ami ugye nem egyenlő a bátrakkal ,nem hagyatkoznak rá
"SL cucc dolgozik mindig"- az a baj, hogy sokszor akkor is amikor nem kellene.(stopvadászat megvan? MM-ek előszeretettel alkalmazzák illikvid időszakban pl. éjszaka kiveszik a stopod, reggel meg elszáll az ár.Meg még 1000 variáció) Vagy a mikor kellene, akkor meg nem dolgozik.(pánikban úgy ugorja át a stopot az árfolyam, h öröm nézni - tudom, vótmá:) Stop egy hasznos dolog, de messze nem csodaszer;)
ahogy Kosztó mondta "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" .... az adózott nyeresége zömmel még mindig nagyobb a rv-knek (feltételezve , hogy nem lesz némi adóelkerülés , ami persze lesz) , mint bárminek ... nagyobb hozamú alternatíva a részvények helyett jelenleg nincs (MÉG).....volt erre egy nick aki azt írta , hogy a 10 éves állampapír hozam emelkedés miatt nyugodtan shortolja "amerikát" ....a dj-t 32500 nál ajánlgatta shortra .....nem nyugodt már ha nem kezelte a kockázatot
"A vagyonosabb amerikaiak a jövőben 39,6%-os, tehát a
jelenlegi dupláját fizethetik meg tőkenyereség-adóként, a hírek szerint ezt
tervezi bejelenteni Biden. Ha ehhez hozzávesszük még a már meglévő adót a
befektetésből származó jövedelemre, akkor összesen 43,4%-ot tehet ki a
befektetésekre fizetendő adó mértéke." Ez azért brutál. Nemigazán értek az adóelkerüléshez de mi van ha külföldön (ahol nincs ilyen adó) alapítok egy céget és az "kereskedik helyettem". Ezt nagyon sokan próbálják majd valahogy kivédeni.
Törölt felhasználó2021. 04. 22. 22:11
DAX-ot 210 es támasz fogta szerintem nem megy neki 80 as támasznak innen teszi meg a következő long körét
holnapra longot várnék,délután meg elválik,hogy lesz-e dupla csúcs vagy pedig új ATH,elsősorban USA indexek az érdekesek,azokra jön az impulzus ott vannak szép nagy mozgások, DAX valamiért nagyon gyenge teljesítményt nyújt az utóbbi pár napban
Már tegnap számítottam egy mai komolyabb beadásara, ha megközelíti a dupla csúcsot. Egyrészt túl gyors volt a visszarántás úgy, hogy még alig esett lényegében. Nem egyszer láttam már ilyet (kis rutin). Technikai oldalról az MACD már nagyon halovány volt az emelkedésben. Halmozódó divergencia. Nem jön be mindig, de most nagy esélyt adtam neki.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?