Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Van ez az admirál, lehet 10$-tól már számlát nyitni, jó mondjuk az vicc, de amit certiben forgatsz azt itt is tudnád.
eur/usd-on 1pont a spread, és lehet microlotot venni.
aranyat is tudsz microlotot venni, dax mondjuk drága mert csak teljes lot van. De sp-vel aminek 0,4 pont a spradje tudnal dolgozni, regelj egy demót és próbáld ki.
Most én is itt ezekkel dolgozom:)
ok, annyi kiegészítéssel, hogy egyelőre még nem direkt a betétesek pénzével fújják az eszközlufit, hanem "csak" a jegybank pénzével... aminek az a járuléka, hogy a betétesek alacsony kamatozású eszközökben tartott vagyonának értéke folyamatosan csökken. A valóságos infláció mindig magasabb a statisztikainál, a betéti kamat pedig mindig kevesebb a statisztikai inflációnál... a kör bezárult. A vége annyi, hogy a munka által létrehozott megtakarítás semmit sem hoz, hanem inkább visz... tegnap olvastam, hogy első fecskeként az egyik német kisbank a nagyobb összegű betétek után november esejétől már negatív betéti kamatot "fizet". A hír az egész német sajtót bejárta, itthon lehetett hallani róla?
Véleményem szerint második 90-es évek előtt állunk, ahol a részvénypiacok óriási emelkedés előtt állnak. Mire ezt felfogják a munkájuk hozadékáért 0 közeli kamattal kifizetett emberek és tömegesen szállnak be majd jónéhány év múlva, na onnan lehet kezdeni shortot építgetni, mert akkor már az ő VALÓS munkával létrehozott pénzüket is el lehet szedni a bekövetkező crash folyamán, ahogy 2001 után is történt. De addig még sok víz lefolyik a Rajnán és a Potomac-on is.
Én beregeltem oda, igaz még nem írtam de őszinténszólva megszoktam ezt a helyet könnyen átlátható, itt van az eur/usd az arany-ezüst topik. Akkor ki-be kellene ugrosnom a honlapok között.
Most jeleztem a problemát, remélhetőleg meg tudják oldani az informatikusok.
Ha nem lehet esetleg regelhetnénk egy "dax folyt. kóv." fórumot és ott folytatnánk tovább mindannyian.
Esetleg, ha váltanátok fórumot, nem szivatnátok magatokat. Kereshető szöveg, privát küldés, stb. Ami már a 200-es évek elején is adott volt jobb helyeken. :)
Szép volt!
Lehet nem kell kihajítanom a banyászokat.
Fórum motor benyelte az előzőt, ma már két ki nem másolt hsz-em járt így. Telefonalok a portfólióba, sehol máshol nincs ez, csak a dax topikkal kivételeznek...
Ja, szépet ugrottak a fémek is, remélem megtartják az emelkedést. Mert talán nem kell kihajítsam a bányászokat:)
Meg örülök h Gopa és Zoltáno miatt is.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?