Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Azért nem hinném hogy a nagy eufóriában sokan mertek volna full shortot tolni."
Az átlagnál bőven kevesebb kockázat volt benne - ne feledd, előtte a dax 150 pontot ugrott kb 5 perc alatt.
Minimum egy 30-40 pontos visszateszt benne volt, még ha utána megy is tovább fel.
"Egyébként 100 db-nál nincs akkora haszon sem."
Ezt nem teljesen értem, a haszon %-os aránya független a darabszámtól.
A certit megveszed 900-ért, eladod 1350-ért. Ez 50% haszon. Akkor is, ha 1 darabot veszel, akkor is, ha az erste teljes készletét megveszed. (kereskedési költségtől tekintsünk el, az befolyásolja kicsit, de nem nagyon.)
Nyilván én arról a tőkéről beszélek, amit az illető betolt a dax shortba (ha erre gondoltál.)
Természetesen ott keletkezik 50% haszon, azon a tőkén nem, amin nem vett shortot, szép is lenne, ha csak áll a számlán a pénzed, kockázat nélkül, aztán egyszer csak felugrana rá 50% bónusz :DD
A taxisgyuszi által belinkelt cikket elolvastam, amelyben Ben Bernanke újra megszólalt -immár kívülállóként- a QE programról. Az én angol tudásommal azt veszem ki a cikkből, hogy nagyon biztos a dolgában, és ami a történéseket illeti, eddig tökéletesen igaza is van. Túl tökéletesnek tűnik nekem ez az egész. Ennyi lenne a recept, ha bajban van a gazdaság? QE és kész? Nem lesz infláció egyáltalán a QE miatt, kihúzta a gazdaságot a bajból, a dollár stabil marad stb. ezekkel jelenleg nem tudok vitatkozni. Ha igaza lesz, akkor feltalálták a Szent Grált.
Gyártunk egy csomó fecnit. Ezért a fecniért oda adják nekünk a cégeket olcsón. A folyamatos vásárlásunk felviszi az egekig a megvett részvények árát. Amikor eléggé fent vannak az árak, akkor visszacseréljük még több fecnire ezeket a papirokat. Igen ám, de idáig el lehetett volna jutni nyomtatással is. Most azt kéne csinálni, hogy a sok fecnit kézzelfogható dolgokra cseréljük. Gyorsan, amíg még elhiszik, hogy a fecni egy értékes dolog. Pl olcsón veszünk mindenféle nyersanyagot, mert az ugyebár mostanában a szarral egyenértékű. Vagyis, addig kell az erős dollár, amíg eléggé sikerül betankolni valós értékekből. A semmiből teremtett dollár lett felfújva. Ezért az értéktelen, de magasra értékelt semmiért dobálja oda az egész világ az értékeit. Hol a részvényeit, hol a nyersanyagait. Így megy ez. A tőzsde amerika eszköze arra, hogy az egész világtól adót szedjen be.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?