Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 17:29

NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2011. 05. 07. 15:38
Előzmény: #1399  BudFox
#1400
Na erről beszéltem Kedves Civin Úr..amire ön nem emlékezett..vagy nem akart emlékezni, de én előkerestem :

Hogy okuljanak belőle a friss tőzsdések is :

link

Elérkezett a nagy nap, a hazai tőkepiac életének első hivatalos citrom díját Civin Jánosnak, a Humet elnökének ítéltük. A döntés cseppet sem volt könnyű, mert többen is komoly esélyekkel indultak a címért folytatott küzdelemben. A cikkeinkben csak Mesternek, Mágusnak, vagy éppen a BÉT nagy nevettetőjének titulált szakember szoros versenyben utasította maga mögé a Pick ügyben a kisbefektetőket folyamatosan sakkban tartó Leisztinger Tamást és a nagy machinátort, Garancsi Istvánt. Cikkünkben felidézzük az idei évnek azokat a felejthetetlen pillanatait, amivel a Mester ajándékozott meg bennünket, s röviden megemlékezünk a dobogós helyezést elérőkről is, akik rátermettségét szintén nem lehet megkérdőjelezni.

Bár a Kerge Bika Díj odaítélésekor figyelembe vesszük az egyes cselekedetek minősítésén túl a tőkepiaci súlyukat is, a Mestertől nem lehetett elvenni az elsőséget. A hazai tőkepiac történetében egy év alatt még soha senki nem rúgott fel ennyi íratlan szabályt, de könnyen lehet, hogy a Guiness rekordok közé is bekerülhetne ez a páratlan teljesítmény. Mielőtt bárki lebecsülné a Humet tőkepiaci jelentőségét, elég arra gondolni, hogy a cégnek a tisztító kúra jellegű részvénycsere után is mintegy 1800 (!) kisrészvényese maradt, akik az év során szó szerint egyre kisebbek lettek. Ennyi ember egy MTK-Fradi örökrangadón sincs (hogy tőzsde közeli példánál maradjunk), s valószínűleg legalább ugyanannyira érzik magukat átverve, mint akik a hazai futball mérkőzésekre szoktak jegyet váltani. De ezek után lássuk, hogy mik voltak az év legemlékezetesebb pillanatai, amik után még a 90-es évek első felének tőzsdei viszonyain edződött öreg rókák is csak elismerően tudtak csettinteni:

2002.01.08. Újra él az Amerikai álom, melynek során Civin bejelenti, hogy még az idén kizárólagos szerződést köthetnek az öt legnagyobb amerikai táplálék-kiegészítőt forgalmazó közé tartozó Enzymatyc céggel.
2002.01.14. A Civin tulajdonában álló Senergie Rt. január 11-én elkezdte eladni Humet részvényeit, miután az exkluzív amerikai szerződés lehetőségére szárnyalt az árfolyam és megugrott a forgalom. Az eladás egészen a gyorsjelentésig ki is tart.
2002.02.14. A gyorsjelentésből, kiderül, hogy az utolsó negyedévben az USA-ba egyetlen csepp szirupot sem sikerült exportálni, sőt a korábbi export felének a befolyása is kétessé vált. A visszaesést az amerikai recesszióval magyarázza a cég.
2002.02.20. Sajtóértesülések szerint az APEH lefoglalt 400 m Ft értékű hamis számlát, amit a Humet először cáfol, majd elismeri, hogy foglaltak le számlákat, de szerintük mind valódi.
2002.02.21. Sajtóértesülések szerint előzetes letartóztatásba került a gazdasági igazgató, amit a Humet elismer, de jogtalannak tart.
2002.03.05. A Humet zárt körben, a a piaci ár töredékén bocsát ki részvényt, ami a Civinhez kötődő Dr. Csucska Elek Alapítvány jegyezhet le. Az Alapítvány vállalja, hogy hosszú távon megtartja a papírokat. Bedobták a köztudatba a tajvani gyárat és az ottani expanziót.
2002.03.21. Civin bejelenti, hogy 150 Ft-ra emelik a részvény névértékét, amit a Nasdaq-ra történő bevezetéssel indokol a Mester.
2002.05.31. A hosszú táv kevesebb, mint 3 hónapot jelent, mert az Alapítvány mégis eladta a Humet részvényeit.
2002.06.20. Civin nyilatkozat, mely szerint a második negyedév nullszaldós lehet.
2002.07.19. Az előzetes prognózissal szemben a tényleges negyedévi eredmény mintegy 100 m Ft-os veszteséget mutat.
2002.09.04. Civin bejelenti, hogy eladja összes közvetlen részvényét a cégben, ami a Humet 10%-a.
2002.09.10. A részvény névértékének felemelését célzó részvénycsere speciális feltételekkel történt "kockázatmentes" profitot garantált a figyelmes spekulánsoknak. Ennek ellenére a részvényesek 82.5%-a úgy döntött, hogy marad a cégben.
2002.09.11. Civin túladta magát több részvényt értékesített, mint amennyi papíron volt neki. De azért utólag kimagyarázta, hogy mi miért történt.
2002.11.06. A Mester média offenzívát indít APEH ügyben, s a Napkelte műsorában bevallja, hogy a Humet egy baráti társaság.
2002.11.07. A társaság bejelenti a részvénycserénél nála maradt papírok értékesítését a Dr. Csucska Elek Alapítvány részére (árat nem közölnek), majd még aznap visszavonta a bejelentést.
2002.11.15. A Humet közzéteszi minden idők "best of" gyorsjelentését, amely ismét történelmet ír: kevesebb bevételt mutatnak ki, mint amennyit három hónappal korábban már elértek. Az ok: sztornózták a számlákat.

Dióhéjban ennyit lehet elmondani a magát biotech cégként definiáló társaságról, illetve vezetőjéről. A történet magáért beszél

Várszegi Gábor ismert mondása, hogy "az Egyesült Államok ott van, Amerika viszont itt van". Bátran kijelenthetjük, hogy ha a Mester nem ide születik, hanem a korlátlan lehetőségek hazájába, már régen meglenne számára a megérdemelt világhír. Az amerikai befektetőknek a Nasdaq-ra történő bevezetésig egyelőre be kell érniük annyival, hogy e csodás cégnek csak a csodás terméke elérhető számukra. Talán jobb is, mert egyáltalán nem biztos, hogy a SEC széttárt kezekkel nézné a Mágus mutatványait. A Kerge Bika Díjjal együtt szobor nem jár a győztesnek, viszont minden évben adunk tárgyjutalmat, amely idén nem más, mint az Üzleti Etika című könyv, amelynek tanulmányozásához sok sikert kívánunk (A könyv olvasmányos jellege, gyakorlati példái révén segíthet az üzleti élet helyes magatartás-formáinak kialakításához, konfliktusainak feltárásához, a szükségszerűen megjelenő dilemmák feloldásához - áll a bevezetőben.)
BudFox
BudFox 2011. 05. 07. 15:19
Előzmény: törölt hozzászólás
#1399
Kedves Civin Úr

Ha minden olyan jól megy akkor miért tart itt a cég ahol most tart ?

Próbálja itt mindig , minden alól kimagyarázni magát...engem akkor sem vezet félre..sem másokat.
Bizony mi finanszíroztuk hogy a cég 2008 -ra 4 milliárdos vállalkozássá nőtte ki magát...és a kisbefektetők nem kaptak érte semmit..
( lehetett volna nyílt jegyzés is..ahogy leírtam...ha ennyi kalamajkán keresztül ment már...ezt semmiség lett volna lebonyolítani, úgy hogy ne omoljon össze az árfolyam.)

elkönyvelhetem hogy 95 % ot buktam ezzel a papírral.

Azon felül....én emlékszem hogy 2008 -ban ön nagyon sokszor leírta hogy a papír " EXTRÉM OLCSÓ " és megéri venni..úgyhogy hagyjuk ezt a szöveget hogy ön mindig csak a kisbefektetők érdekeit védte, meg hogy maximálisan korrekt volt..

Anno, 2007 - 2008 -ban volt itt a portfolion -n egy cikk a Humet áttekintéséről...megpróbálok belőle idézni :
" Civin -nek mostankra xy millió darab részvénye lett..és kérdésünkre azt válaszolta hogy ezt hosszú távon nem akarja eladni...
1 hónap múlva : Civinnek mást jelent a hosszú táv, mert 1 hónap múlva eladott xy millió darab Humet részvény"

úgyhogy hagyjuk ezt a kimagyarázást hogy Ön teljesen etikusan viselkedik a tőzsde színterén

Őszinte híve - BudFox
BudFox
BudFox 2011. 05. 07. 15:09
Előzmény: #1390  Törölt felhasználó
#1398
Anno, még 3-4 éve mondtam Civin -nek hogy ha nyilvános jegyzés is lett volna meg lehetett volna csinálni hogy a sok kisbefektető ne egyszerre adhasson el, hanem csak kis részleteben...nem tudom volt -e erre valahol példa..de ha meg lehetett volna oldani, az árfolyam sem omlott volna össze...

persze a főnök urat ez abszolút nem érdekelte :-(
hali
hali 2011. 05. 07. 14:48
#1397
Kedves János!

Remélem ez megfelel "önkritika" gyanánt!

Én egyébként semmilyen hullámot(még a hullám szót se) írtam!

Minden amit közöltem tényadat,nehéz vitatkozni vele.

Egyébként ezeket nekem levélben is megírta(és hát én nem törlök ki semmit,tehát meg is vannak:)!)!

A kérdéseimre nem válaszolt,mert tudja,hogy a válasz(hogy ÖN volt az),helyes!

Ön mondta nem egyszer ,hogy a Humet-PBC részvény tőzsdére kerül,Ön nem vezette be a tőzsdére(ha tudom,hogy nem lesz ott sose,akkor természetesen nem veszek)!

Mégegyszer elnézést kérek,hogy elhittem a terveit!

Én tiszta lelkiismerettel,elkönyveltem ezt a pénzt(pár millió) nulla értékben!!

További minden jót és élvezze a nyugdíjas éveit!

Üdv:hali

ui.:mivel Ön ért a tőzsdéhez:Mit tegyek a Humet-Pbc részvényeimmel??
(ötletem nincsen mivel nem papíralapúak...:)!)
Törölt felhasználó 2011. 05. 07. 14:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#1396
Tisztelt Uram!

Nem értem miért kell itt magyarázkodnia?
Illetve értem, hogy összejött a 4 milliárd vagyon, de miért kellett veszni hagyni?

Üdv: Petya
zsaver 2011. 05. 07. 13:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#1395
Figyeled, - önkritikát kell gyakorolnod szerinte.
Hát bizony, talán nem azt a megszólitást kellett volna írnod, hogy "Kedves János",
vagy talán nem kellett volna " További Jó egészséget!" kívánnod.
Valamelyik szívven(szív helyen) találta.
Röhögnöm kell.
De lépek is a civin beírásait olvasni, csak elvesztegetett idő,- felejtős ez a totyik.

Civinjanos 2011. 05. 07. 12:31
Törölt hozzászólás
#1394
sly36
sly36 2011. 05. 07. 08:54
Előzmény: #1387  BudFox
#1393
BudFox, Phy-nél eljátszották, hogy mindenki jegyezhetett, apportáltak is belőle mindenféle haveri sz@rt. Mire bevezették a részvényeket, a piaci ár 25 Ft volt(elején aki résen volt talán eladhatta még 27-en), de persze mindenki reménykedett, hogy majd följebb megy, mert a beapportált cégek talán termelnek is valamit. De nem így lett, a baj ott volt, hogy az apportosok 4-5-ször annyi részvényt kaptak a cégükért cserébe, mint amennyit valójában ért, így megérte nekik még negyedáron is szórni. Termelés és cégépítés innentől le van...-va, ha a nyomdából is meg lehet élni. Lett is belőle 6 Ft-os Phy. Most ugyanazt akarják előlről kezdeni.
mobilizmo 2011. 05. 07. 08:09
Előzmény: #1391  Törölt felhasználó
#1392
Pénznyelő,ha nem titok,te benne voltál az 5-6 évvel ezelőtti nagy emelkedésben?
Törölt felhasználó 2011. 05. 07. 00:32
Előzmény: #1390  Törölt felhasználó
#1391
A csodamódszerhez kellettek tehát azok, akik a kibocsátási ár sokszorosáért vették/tartották a papírokat.
Törölt felhasználó 2011. 05. 07. 00:18
Előzmény: #1387  BudFox
#1390
BudFox, ha mindenki jegyezhet, akkor nem működik a módszer. Gondold végig. Ha mindenki jegyezhet a piaci ár alatt, akkor az leviszi a piaci árat. Ha lemegy a piaci ár, akkor az akvizíciókon se lehet a kibocsátási árnál többért elfogadtatni, ha nem lehet többért elfogadtatni, akkor 6Ft-ért csak 6Ft értéket lehet csak vásárolni. Abból nem tudott volna Civin 4 milliárdos saját tőkét létrehozni, mert ahhoz pontosan 4 milliárd kellett volna.

A piaci ár alatti tőkeemelésekből végrehajtott akvizíciók módszeréhez szükség van arra, hogy mások drágábban megvegyék a papírokat. Ezért zártkörű kibocsátás kell ehhez, meg ezért kellett, hogy Civin itt írogasson.
martin36
martin36 2011. 05. 06. 23:40
Előzmény: #1387  BudFox
#1389
Vki,talán stock lentebb már pedzegette a lényeget:vegyük ki a történetet illetve magát a céget a tőzsdéről,és vizsgáljuk meg ugyanezt a céget,ugyanezen körülmények között mint egy egyszerű tőzsdén kívül lévő Rt-t.
Adott maga a cég,ami a csőd szélén táncol.
Adott a jó képességű vezető-tulajdonosa,aki elképzeli hogy úgy állítja talpra a céget,hogy másoktól kölcsön kér,és abból a pénzből nem veszteségesen működő leányokat vásárol saját maga alá,ezáltal megmentve az anyavállalatot az összeomlástól.
Azt hiszem,ehhez a gondolathoz nem szükségeltetik semmiféle zsenialitás,hiszen azt a sarki fűszeres is tudja,ha nincs pénze árura,akkor tönkre megy.
Ha valaki ad pénzt árura,akkor működni fog az üzlet ergó nem fog tönkremenni.
Az egyetlen zsenialitás itt abban van,hogy a Mester felismerte,hogy normál körülmények között egy ugyan ilyen helyzetben maximum kölcsön tudna kérni másoktól,ami pénzt természetesen kamatostól kellene visszafizetni.(az egy más kérdés,hogy ki vagy kik adnának kölcsön százmilliókat egy csőd szélén billegő cégnek?Gyaníthatóan senki.)
Viszont itt a tőzsdén egészen más a helyzet:még csak kölcsön sem kell kérni,hanem elég hangzatos kommentekkel,kiáltványokkal meggyőzni az embereket,hogy adják oda saját pénzüket egy papírdarabért cserébe,na majd ez a papírdarab eszetlen sokat fog érni.
Hogy ennek a pénznek jó részét azonnal zsebre teszi a menedzser,na bumm,élni is kell valamiből,és egyébként is honorálni kell,hogy észrevette ezt a zseniális pénzszerzési lehetőséget.
Hogy maga a részvényes a pénzéért semmi kamatot nem fog kapni a pénznyelő által már ezerszer leírt okok miatt?
Hát na bumm,a mester is megmondta,az az ökör ne tőzsdézzen,aki még arra sem képes,hogy felismerje,a pénze csak addig kell,amíg más 100 milliókat vág belőle zsebre.
De ha már észre sem veszi,akkor legalább viselje el szemrebbenés nélkül,hogy a szemébe is mondják,mekkora egy marha hogy mégis odaadta.
Summa summárum:pénz van ingyen,cég van ingyen,nem hogy kölcsönt nem kell visszaadni,meg kamatot,hanem semmit,és a végén elégedetten lehet számolni a sok szerencsétlen marhára szórt részvény ellenértékét,miközben elégedetten hátradőlünk,és mosolyogva körbenézünk zsenialitásunk mélységes tudatában.

evazeller 2011. 05. 06. 22:27
Törölt hozzászólás
#1388
BudFox
BudFox 2011. 05. 06. 20:50
Előzmény: #1385  zsaver
#1387
tudom :-)

Azért tényleg jó lett volna egy nyílt részvényjegyzés, mindenkinek 6 forinton. úgy lett volna tisztességes...

A pénz meg lett volna igy is akármelyik apportálandó cégre...csak mi kalapoztuk volna össze..

ezt annak idején vagy egy tucatszor említettük Civin úrnak. De nem akart erről hallani...persze...mert igy mi is kereshettünk volna...de ő minden hasznot be akart zsebelni :-(((

nem etikus
Törölt felhasználó 2011. 05. 06. 18:52
Előzmény: #1372  Törölt felhasználó
#1386
Longolo:

"Ha leírta volna sok lett volna aki hirtelen "ért a tőzsdéhez". Akkor aztán ki vette volna a részvényt?"

Ezt írtam én is. Az ő fórumjelenléte ahhoz kellett, hogy vegyenek a papírból, ill. akinek volt, tartsa.

Sokadjára: nem állítom, hogy tisztességtelen volt. Mert nem hazudott itt. Egyszerűen csak kampányolt.

"Ellenben beírásaiból sokat tanultam a tőzsdei cégek működéséről amit ezúton is köszönök neki és neked is."

Köszi:) Civin hozzászólásai valóban sok értékes infót, gondolatot tartalmazott. Ezt én is így gondolom.
zsaver 2011. 05. 06. 18:15
Előzmény: #1379  BudFox
#1385
Igen, úgy tisztességes lett volna,
de akkor a civin-család nem gazdagodott volna meg.

Én arra értettem, a nehogy leírdot,- hogy a civinre jelzőt ne írj,- mert rád ugrik 4-5 nick névvel,- és már is ki vagy tiltva.
BudFox
BudFox 2011. 05. 06. 18:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#1384
Ime egykét régebbi hozzászólás...jó volt elolvasni ezeket régi írásokat :

EXTRÉM OLCSÓ .-))))

2008. szeptember 9. - 21:59

Jó JP

Ne legyen félreértés, a szekér most is megy, jól megy és tele a kezünk munkával, megrendeléssel, szóval nem

panaszkodom. Most valóban nem fontos az árfolyam a stratégiai célokat – hál’Istennek – megfelelő árfolyamok mellett

értük el. A kisrészvényesek érdeke – írja – most nem fontos…. Dehogynem, az is kisrészvényesünk aki most vesz,

meggyőződésem szerint extrémen olcsó áron. A spekulánssal, a daytraderrel nincs mit csinálni; elolvassuk az

irományait és passz.

Köszönöm az észrevételeiket, őszinte hívük

-------------------------

Kedves Fórumozók!
A cégvezető igazat ír, ugyanis tényleg nincs a baráti kezeknek árfolyam politikája, ők csak úgy öntik az ócsót, ahogy az érdekük megkívánja.

Mennyit is öntöttek a 2007-es évben???:
CREDINGTON Ltd. = 1.032.769 db
Dr. Csucska Elek alapítvány = 4.106.282 db
GALAMB Vilmos dr. = 50.000 db
DMC Pharma = 135.000 db
CIVIN János = 200.000 db
SENERGIE Zrt. = 600.000 db

A cégvezető árfolyam politikája 2008-ban:
(az eddigi bejelntések alapján)

A bejelentések szerint idei "ócsó" eladások:
Dr. Csucska Elek alapítvány = 450.648 db
SENERGIE Zrt. = 176476 db

Szeretettel várjuk a cégvezető újabb bejelentéseit!!!

"A Credington Ltd ezúton bejelenti, hogy 2008. augusztus 29-i nappal (tőzsdén
kívül) átruházott 1.400.000 darab HUMET részvényt a Dr. Csucska Elek
Alapítványnak, így a HUMET Nyrt-ben fennálló befolyása 5.983.954 darabra,
azaz 9,97%-ra változott."

Ezekkel a tranzakciókkal nem tudnak megtéveszteni minket!!!!

FIGYELÜNK!!!
puritan

Jó Puritán,

tényleg kezeltetnie kell magát, mert ez könnyen súlyosbodhat. Mint mondtam és írtam, az "ócsóért" - 159 forint/darab áron eddig 3,3 milliárdos saját tőkenövekedést "öntöttem".

Őszinte hívük
civin

-------------------------
Törölt felhasználó 2011. 05. 06. 17:02
Törölt hozzászólás
#1383
hali 2011. 05. 06. 16:45
Törölt hozzászólás
#1382
Törölt felhasználó 2011. 05. 06. 16:44
Előzmény: #1380  Magicmaan
#1381
És még ez nem az alja.Szerintem simán benéz 100 alá!!!

Topik gazda

penznyelo
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek