Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 21:20

Soros György áll az OTP megtámadása mögött - megdöbbentő részletek  

Ugrás a cikkhez
Soros György állt az OTP Bank 2008 október 9-én történt megtámadása mögött. A PSZÁF közel félmilliárdos bírságot rótt ki rá. Mint ismeretes ez volt az a nap, amikor az OTP napon belül 22%-ot esett egy a kereskedés végén érkezett order következtében....

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=112477
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 13:22
Előzmény: #78  exley
#80
teljesen egyetértek, exley, erről írtam 1 másik fórumon.
vádolom a magyar médiát félrevezetéssel, ami most az 1x ugyan nem volt szándékos, de hatásos.
az este c. rendkívűl szinvonalas műsorban a stáb számolgatta, hogy mennyit ér éppen az otp-mol befektetésük, amit frissen vásároltak. szánalmas volt.
vádolom őket azzal, hogy 1tlen1 szakmabelit sem szólaltattak meg akkoriban, hogy bankválság idején talán ne fektessünk bankszektorba, és amikor az olaj ára negyedelődött, akkor talán mol-ba sem. de ők a 4 lehetséges papírból kiváló hozzánemértéssel kiválasztották a 2 legrosszabbat, pont azt, amit kerülni kell ilyen helyzetben. olajár zuhanáskor és bankválságkor fektessünk ezekbe, bravó!!!
ez jellemző a magyar média szinvonalára bármilyen témában, de most emiatt sokan beugrottak, hiszen, ahogy ismételgették, mint 1 autista, soha nem volt még ilyen olcsó. gratulálok annak a sok majomnak, akik az ilyen nívójú műsorokat csinálják
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 13:07
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#79
a gonosz Soros, minden baj okozója.
link
exley 2009. 03. 27. 13:07
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#78
, de elötte a házi asszonyokat bevásároltatták, az zutzáról özönlött a nép, asajtó telikürtölte az egész országot, hogy ilyen olcsó még soha nem volt a papír. Ne a Sorosra kenjük a balhét, ezt a magyar média hozta össze, Soros leütötte a magas labdát. Ő ezért guru, a hülye honfitársainn degeszre kereste magát és jól tette.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 13:02
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
továbbra is kérdezem, miért piacidegen nagyban shortolni? csak gyenge lábakon álló papírt lehet, és az otp ilyen, ráadásul bankválság közepette elég logikus a csökkenésre spekizés. utána mégtöbbet esett, és azt nem lehet sorosra kenni. egyébként soros egyáltalán nem magyarellenes, sőt. ha valaki megteheti, hogy pénzt keres, miért ne tegye? mindenki tudja, hogy a short hozzátartozik a piachoz
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 12:51
Előzmény: #62  matgab
#76
Kedves Matgab !

Tudom hogy ezen hozzászolásom nem lesz sokáig fenn, és kitiltanak érte, de valakinek végre ki kell mondani dolgokat. Sajnos hiába kozmetikázod magad, nem vagy más mint egy kis sunyi fasiszta majom, aki tele van kisebbrendűségi komplexusokkal. Még felsorolhatnék ide pár nicket, akik hasonszőrűek, de nem teszem, mert felesleges. Semmivel nem vagy jobb Sorosnál!!! Te csak azért nem teszel ilyet, mert nincs megfelelő tőkéd hozzá. Kizártnak tartom, hogy nem kerested szarrá magad a shortokon te is. Mert gondolom azért akkora nagy hazafi nem vagy, hogy hagytad volna elúszni a lehetőséget. Olvaslak, és rosszul vagyok tőled!! Olyan erkölcsökről prédikálsz, amihez közöd sincs és nem is lesz soha. Valószínűleg ebből adódnak a komplexusaid. Egyszer már írtam neked, hogy sajnállak és szánlak. Most az kell neked mondjam, hogy nézz tükörbe és köpj egyet magadra !

Sziasztok!
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 12:44
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#75
rubel,

azt hiszem, ismét nem a dilemmámra reagáltál, mondhatni mellébeszéltél... :)

Nekem nem azért van gondom a határidős kereskedéssel (de leginkább a short pozícióval), mert a gazdag és tapasztalt hazardőrök elnyerik "pókeren" a kezdő hazardőrök pénzét. Ha valaki pókerezni megy, akkor tudja előre, hogy ott valaki nyer, mások pedig veszítenek.

Nekem azzal kap csolatban vannak dilemmáim, ha egy-két gazdag hazardőr beönt a piacra olyan részvényeket vagy devizákat, amelyekkel nem is rendelkezik - mélybe taszítva ezzel ezeket a cégek/devizák árfolyamát -, földönfutóvá téve ezzel akár több millió embert, aki egyébként a tőzsde közelébe nem merészkedett, csak pl. az adott devizában tartja a megtakarításait vagy a nyugdíjalapja épp ilyen részvényeket vett. Függetlenül attól, hogy éppen az adott ország, vagy cég valóban olyan veszettül szarul működik-e, mint ahogy a shortos támadás nyomán kialakult alacsony árfolyam mutatja...

Vagy azt akarod mondani, hogy ők is lúzerek? Nekik is inkább határidőzniük kellene, és ha jól csinálják, akkor majd ők is elszedik a lúzerek pénzét?

De mi lesz, ha mindenki a pókerből akar megélni? A nyerők vajon hol fogják elkölteni a pókeren nyert pénzüket, ha nem lesz más, mint lúzer és nyerő, nem lesz olyan, aki "csak" valóban termelne valamilyen értéket (win-win gazdasági eredménnyel)...?

A gazdaság nem póker, a gazdaság tényleges értékteremtésről szól...
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 12:33
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74
nem igazán értem a soros féle szabályszegést. miért ne lehetne záróban annyit eladni, amennyit akarsz, van erre darabszám limit? nincs. akkor az otp már napok óta zuhant, azt sem tudom, miért vette vissza másnap, 1 brutális csökkenő trendben.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 12:00
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
#73
Félek nem is fogod. Azért meg is próbálom.
Aki gazdag befektető az értékalapon elemzi a portfolióját. Ez nem zárja ki, hoga a sok ticker függő luzert ne kopassza meg. Szeretne venn 1m otp 1500Ft-on. Mit tesz? Azonosítja a trendet, hatin lefedezi a portfolióját, PÉNZÉRT kikölcsönzi a pakját. Pánikban zárja a hati fedezetet, emelkedést indít az 1500 körüli vételéve. Poéntkén visszahívja a pakkját egy vicces sc csúcsán. Ennyi.
kata311
kata311 2009. 03. 27. 12:00
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#72
a te tudtod vagy akaratod nélkül adja kölcsön a papírodat a brókercég
vagy tévedek??
megkérdezik azokat, akik bíznak benne és tartják, mert úgy gondolják sokkal többet ér, mint a jelenlegi árfolyama?
exley 2009. 03. 27. 11:59
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
#71
Hozzám közelebb áll a schwastika, mint a dávid csillag, de nem itélem el azért amit tett. Az anglikánokat is beverte, közös ellenség, nem tehetünk semmit. Össze kell fogni.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:56
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#70
Jellemző piti, irigy magyar kisemberhozzáállás: nyerészkedni, ügyeskedni (adót eltitkolni) kicsiben erény, nagyban meg gusztustalan mocskosság.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:56
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#69
Kicsi Matgab egy múltinál dolgozik... :-)
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:55
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#68
Nem tudom, hogy ez mennyiben válasz a dilemmámra, mindenesetre nem értem... bár ez valószínűleg az én hibám... :)
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:54
Előzmény: #62  matgab
#67
"Nem akarom újra kezdeni, de milyen vallású?"
Már ne haragudj Matgab, mi köze a vallásának ehhez? Semmi. Persze tudom miért írtad. Kiírni gyáva vagy, így meg azt hiszed szalonképes. Rohadtul nem az.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:53
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#66
Akira aki kölcsönadja az olcsóbban szeretne venni sokkal többet mert tudja, hogy jó bank...
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 11:42
Előzmény: #22  watson
#65
watson,

"Azt mondja meg nekem valaki hogy a tetves londoni alap miért adta kölcsön a papírjait????
hogy szarrá bombázzák a portfóliójának az értékét??? Ez nóoomális?"

Én is ezt kérdezem folyamatosan... valami itt nem kerek a shortolás körül...

Nekem már az is felettébb furcsa, hogyan lehet valaki eladó egy olyan ügyletben, ahol ő maga nem tulaj, csak kölcsön veszi. Tudtommal eladni csak olyan dolgot lehet, ami a tulajdonodban van, ha csak kölcsön veszed, azaz használod, azzal hogyan is szerzel jogosultságot arra, hogy eladd?

A másik furcsaság az pedig az, amit Te is említesz, azaz ha shortosnak kölcsönadom a részvényemet, akkor hiába kapom azt vissza az utolsó darabig, nagy eséllyel kevesebbet fog érni. Ha nekem hosszú távú érdekem fűződik a részvény megtartásához, akkor bolond lennék az árfolyamesésre játszani azzal, hogy short célokra kölcsönadom....

A devizával kapcsolatban is hasonló kételyek merülnek föl, hisz nyilván, ha a nagy guruk elkezdik shortolni egy kis ország devizáját, azt nyilván olyanok teszik, akiknek nincsenek érdekeltségeik az adott kis ország devizájában, azaz nem rendelkeznek ezzel a devizával. De mégis nagy tételben eladják ezt a devizát, amely egyre nagyobb árfolyamesést könyvel el, míg végül összezuhan...

Ez persze soha nem lehet érdeke az adott országnak, az adott devizában megtakarító állampolgárainak, ez mindig kívülről, külföldről érkezik. Bennem az is fölmerül, hogy ez a modern háborúk egyik eszköze lehet. Háború és nem üzlet, abból a szemponból, hogy ez nyilván nem win-win eredménnyel kecsegtető üzlet...

A fenntartható üzleti modellek pedig minden esetben win-win eredményt hoznak...
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 09:58
Előzmény: #63  matgab
#64
Úgy tűnik, nem kifejezetten tárgyilagos a véleményed.

Szerintem sajnos ugyanabba a hintába ültél, mint akik folyamtosan lefasisztázzák a nem ballib gondolkodást.

Mindez azokat segíti, akiknek érdekük elvonni a figyelmet a lényeges folyamatok szakszerű megtárgyalásától.
matgab 2009. 03. 27. 09:40
Előzmény: #62  matgab
#63
ja és még hazudik is...

Ilyen alapon tényleg gyurcsány méltó utóda lehetne...
matgab 2009. 03. 27. 09:40
Előzmény: #1  portfolio
#62
Nem akarom újra kezdeni, de milyen vallású? Magyar?

Miért van az, hogy sokan még miniszterelnöknek is szeretné?

Gusztustalan figura.

Soha nem a kis becsületes emberekkel van gondom, de valahogy Madoff is Soros is, meg a többi nagy része is...Persze van olyan is, aki nem közülük való, de ha az arányokat nézzük , akkor mindenképpen szignifikáns korreláció állapítható meg...

Hát ez a baj...
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 09:29
Előzmény: #1  portfolio
#61
Az akkori 4000-5000 forintos árfolyam hol van már? Azóta folyamatosan esett. Nem egy egyszeri leszúrást csinált az árfolyam, amin másnap kaszáltak és utána visszaemelkedett ugyanoda, és ott is maradt.

Aki akkor beleadott jól tette. 200 ezer darab? Az OTP záróárbeállításokat végez folyamatosan. Hasonló tételekkel. Az nem manipuláció? Felfelé lehet, lefelé nem?

Nem védem a Sorost. Csak kérdezek.

Ugye ti sem gondoljátok, hogy az a 200 ezer darab szakította be az árát idáig? Hogy rásegített-e? Lehet, na és? Jól látta a magyarországi folyamatokat és pénzt keresett vele. Ha ügyes lett volna tartja a poziciót és még nagyobbat kaszál.

A pszáf meg elmehet a jó ... Olyan felügyeleti szerv mint az ország tőzsdéje. Az OMV-t és a Sorost bünteti, a kis hazai xarházi mutyizó baráti körről meg tudomást sem vesz.

Szvsz.

Topik gazda

aktív fórumozók