Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 03. 20. 12:48

KEG topik.  

Megnyítottam a KEG topikat.

Venni vagy cserélni?

Zoltán?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2014. 02. 17. 16:47
Előzmény: #54318  exmnbs1
igen, én is ezt láttam
nagy eséllyel nem egy ismeretlen kisbüfi pakolt
Hathor
Hathor 2014. 02. 17. 16:45
Előzmény: #54313  Törölt felhasználó
Köazönöm válaszát!
Tovább nem ragozom, van kinek így is válaszolnia eleget!

exmnbs1 2014. 02. 17. 16:45
Előzmény: #54316  sly36
varázsütésre egyszercsak pillanatok alatt nagytételek kerültek az eladóira

vétel után nem vettek aznap, hiába került lejjebb
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:42
Előzmény: #54316  sly36
így van, általában perceken belül kikapták
volt olyan hogy egy óráig is állt az eladóin, a kutya sem vitte el előle
sly36
sly36 2014. 02. 17. 16:36
Előzmény: #54301  Törölt felhasználó
Kedves Katalin!

Lehet, hogy tévedés, hogy valaki előre bekészített pakkokat adott a szlováknak, átnézem még egyszer, de legyen így, viszont önmagából nem tudhatjuk a kötéslistából, hogy ki volt az eladó. Mindez abból a szempontból teljesen lényegtelen, hogy egy fórumon lévő vélemények befolyásolják-e az árfolyamot. A kettő egymástól külön dolog. Én átérzem annak a súlyát, és vállalom is a véleményem, amit a fórumon írok, sajnos a gond az, hogy egyes emberek számba adnak és összemosnak engem olyan véleményekkel, amit nem is én írtam! A másik pedig az, amit írtam is, és folyik ma is több hozzászólásban, hogy nem létező, nem bizonyított dolgokat (pl. a ma előjött nyereséges működés) előadnak egyesek biztos dolognak. Ez ugyanolyan káros és piacbefolyásoló lehet.
Hathor
Hathor 2014. 02. 17. 16:36
Előzmény: #54312  exmnbs1
Ez is kamu, vagy tévedés.
Én elmondtam hogy ott állok 10Kval 450en.
Amikor ott álltam elmondtam. Itt is elmondtam én veszem, nehogy azt higgye a társaság valaki nagy veszi. Így kezdtem itt is a pályafutásomat.
Első nap vettem több tízezer papírt 41-43között, és mondtam én vagyok.
Semmi okom ki be ugrálni a könyvben.
Törölt felhasználó 2014. 02. 17. 16:35
Előzmény: #54070  Hathor
Bődület ez a nyüzsgés, kispapír topikjában. Vagy tényleg nem olyan kicsi? nem olyan mellőzendő - a jelentősége, a cégé, mármint. Én - bevallom - szeretem ezt a céget, olyanok miatt, amit Önök nem látnak: elhivatottság miatt, az Önök által nem ismert emberek céghűsége miatt. Meg itt tanultam meg sokat, a farral parkolást is. (É.: veszélyzóna, nem parkolhatsz orral a telephelyen.) Igyekszem mindenkinek válaszolni, ha valakit kihagynék a sokból, nyugodtan szóljon rám. És:

Tisztelt Hathor!
Az van, hogy maga nekem gazdám. Nem poénkodom ezzel egyáltalán, hanem azt nyomatékosítom, hogy a cég a részvényeseké. A cég megfogadott, mert jó tőzsdejogász vagyok, de mivel a cég a részvényeseké, az összérdek alapján kell eljárnom. Küzdök ezzel rendesen, de itt és most nem fejtem ki. És kijelentem összes felelősségem tudatában, hogy nem Önnel beszéltem.

A fórumozós sírásaival meg ne hozzám jöjjön – ez egy ilyen műfaj. Kiválóan állja a sarat amúgy, nekem a tiszta kék szemei vannak meg, gyermeki tisztaság és jóság van Önben. Megismerem, 4 gyereket szültem ebbe a kockázatos világba, de nem állnék sorba a visszaváltásért. Amit mondhatok Önnek: ha hisz, a hitét ne veszítse. Ha részvényes, a jogait ne felejtse. Az ártalmas beíróknak meg ne legyen táptalaja, Don Quijotét is szénné röhögték és? ma sok senki örülne, ha célja volna, mint neki volt. Továbbá: tanulja a demokráciát, az új kort. Igen, lesznek, akik lepontozzák, engem is. Egy ovis is feljöhet ide és lepontozhat – de számít ez? Magával legyen összhangban, de persze észnél is legyen.

Törölt felhasználó 2014. 02. 17. 16:35
Előzmény: #54070  Hathor
Bődület ez a nyüzsgés, kispapír topikjában. Vagy tényleg nem olyan kicsi? nem olyan mellőzendő - a jelentősége, a cégé, mármint. Én - bevallom - szeretem ezt a céget, olyanok miatt, amit Önök nem látnak: elhivatottság miatt, az Önök által nem ismert emberek céghűsége miatt. Meg itt tanultam meg sokat, a farral parkolást is. (É.: veszélyzóna, nem parkolhatsz orral a telephelyen.) Igyekszem mindenkinek válaszolni, ha valakit kihagynék a sokból, nyugodtan szóljon rám. És:

Tisztelt Hathor!
Az van, hogy maga nekem gazdám. Nem poénkodom ezzel egyáltalán, hanem azt nyomatékosítom, hogy a cég a részvényeseké. A cég megfogadott, mert jó tőzsdejogász vagyok, de mivel a cég a részvényeseké, az összérdek alapján kell eljárnom. Küzdök ezzel rendesen, de itt és most nem fejtem ki. És kijelentem összes felelősségem tudatában, hogy nem Önnel beszéltem.

A fórumozós sírásaival meg ne hozzám jöjjön – ez egy ilyen műfaj. Kiválóan állja a sarat amúgy, nekem a tiszta kék szemei vannak meg, gyermeki tisztaság és jóság van Önben. Megismerem, 4 gyereket szültem ebbe a kockázatos világba, de nem állnék sorba a visszaváltásért. Amit mondhatok Önnek: ha hisz, a hitét ne veszítse. Ha részvényes, a jogait ne felejtse. Az ártalmas beíróknak meg ne legyen táptalaja, Don Quijotét is szénné röhögték és? ma sok senki örülne, ha célja volna, mint neki volt. Továbbá: tanulja a demokráciát, az új kort. Igen, lesznek, akik lepontozzák, engem is. Egy ovis is feljöhet ide és lepontozhat – de számít ez? Magával legyen összhangban, de persze észnél is legyen.

exmnbs1 2014. 02. 17. 16:30
Előzmény: #54306  Hathor
pl e-starban volt egy csomó eset hogy még nem is látszott szinte és bejelentetted a vevőt aki azonnal kiugrott
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:17
"ezen belül az úm. kispapírok még szűkebbek"

a bétnél pár éve úgy akarták a forgalmat növelni hogy beengedtek mindenkit

azóta rájöttek hogy nem ez a jó út és kitalálták a T-kategóriát ezek kitessékelése elősegítésére

egyelőre Optisoft csomagolt......
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:10
" hazai tőzsde szűk, ezen belül az úm. kispapírok még szűkebbek,"

jól látja
egyre kevesebb a tőzsde forgalma
és ebben nagy szerepe van bizonyos kis"papírok" bennfenteseinek, akik zsebébe landolt a különbözet jórésze
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:07
Előzmény: #54302  Hathor
ezenkívül hány kis cég van????
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:04
"Steier úr megfeleltetés alatt nem a részvényesek, hanem az apportok értékének megfeleltetését érti. Ez az írásaiból is egyértelmű, nem árulok el titkot vele, de látom, hogy folyamatosan félreértik."

szvsz a 2 dolog összefügg

Steier úr azt akarja szerintem bizonyítani hogy az apportos papírok a kiszórás után visszamentek az eladóhoz, azaz a tulajdonrész megmaradt és a kisbüfik meg amit buktak az az apportosokhoz került
Hathor
Hathor 2014. 02. 17. 16:04
Előzmény: #54306  Hathor
jav:álltam..
Hathor
Hathor 2014. 02. 17. 16:04
Előzmény: #54300  exmnbs1
Mondtam akkor is, nem én voltam.A vádaskodás van megint.
Meg az a vádaskodás is, hogy állandóan azt gondoljátok egy ember ír több nick névvel.
Ezt sem tudjátok megérteni, de azt sem, hogy nem én ugrálok ki be a könyvben.
Sosem áltam oda egy reggel sem pufferelni, amit rámfogtatok.
Törölt felhasználó 2014. 02. 17. 16:03
teljesen egyetértek magával!!!
Törölt felhasználó 2014. 02. 17. 16:02
Előzmény: #54068  pf2

Kedves Prfeco, megtisztelt, hogy reagált írásomra.
Ugyanezt szeretném én is, véleménykülönbségünk nincs.
exmnbs1 2014. 02. 17. 16:01
Előzmény: #54292  Hathor
" Bíznak munkájukban"
lásd Decorum véleménye a szlovákról

"Én cégvezetőként arra törekszem, hogy növekedjen a cégem, annak értéke, a részvény árfolyama is, és dolgozóim elégedettek legyenek."

2000-40........
"Meglátod kilopja a vagyont. meglátod apprort mutyizik." idézet Decorum és Steirertől?????

"felszámolás" elsőfokú döntés van róla, amint azt a szlovák bejelentette 12.9-én

Hathor
Hathor 2014. 02. 17. 15:58
Előzmény: #54296  exmnbs1
Nem így van?
Enefi? Biomed? Opimus? Futuraqua? Estmédia? Fuso? Hunminning? Greenenergy? Visonka? Nutex?

Ezek közül melyik nem tolvaj neked? Melyikben nem rabolják ki neked a részvényeseket?
Törölt felhasználó 2014. 02. 17. 15:57
Előzmény: #54067  sly36
Először is elnézést mindnyájuktól, de a munkaidőm miatt csak most tudom folytatni a beszélgetést, így is rövid ideig, de azt gondolom, a felvetések súlya megérdemli.
Egy tévedést kell tisztázni elsőként: Steier úr megfeleltetés alatt nem a részvényesek, hanem az apportok értékének megfeleltetését érti. Ez az írásaiból is egyértelmű, nem árulok el titkot vele, de látom, hogy folyamatosan félreértik.
A tulajdonosi megfeleltetés régi vesszőparipám. Már javult a rendszer annyiban, hogy a PSZÁF (még mielőtt MNB lett) befenyített, ezáltal sokat javított, de még messze nem az igazi. És:
Kedves Szilvia!
Az alapvetése tévedés, de sajnos erről többet nem mondhatok. Ha visszanézi azoknak a napoknak a kötéslistáit, megérti, sőt maga fejti meg.
Gyakran előfordul velünk, hogy téves alapból téves következtetésre jutunk, a fontos, hogy ne ragadjunk hozzá, legyünk nyitottak az újragondolásra.
A chartot az Ön által is jelzett kereslet-kínálat rajzolja, vagyis kispapírokban is leképezi a tőzsdei folyamatokat. Lehet, hogy csak napokra, percekre – de amit jelez, az tény.
Kispapíroknál, az internet korában már korábban is volt olyan tapasztalatom (más cégnél), hogy aki érintett, az vagy aktív író a fórumon, vagy olvasó. Nem volt ritka, hogy úgy mutatkoztak be nekem, hogy már beszélgettünk, és mielőtt kínosan kezdtem volna érezni magam hogy nem emlékszem, már mondta is az illető, hogy a fórumon, és mondta a nickjét is. Sose adtam ki ezeket az információkat és nem is fogom, soha. Bombabiztos az elemzői hátterem, nem kockáztatnám a nevem hülyeségekkel.
Én hajlamos vagyok elhinni, amit ez a részvényes mondott. Manapság az írástudatlansággal ér fel a nethasználat hiánya, és aki érintett, persze, hogy nézi a fórumokat. Nem Exmnbs1-et vagy akárkit akarok kipécézni itt, hanem fontos tanulságokra jutni.
Számomra az egy fontos tanulság, hogy a hazai tőzsde szűk, ezen belül az úm. kispapírok még szűkebbek, a kispapírokban pedig dominánsan internetes kisbefektetők kereskednek, akik a fórumokat is követik. Ha ez igaz (ami vélelmezhető), az a beírói felelősség növekedésével jár. Nem perelni harcoskodni akarok, dehogy. Hanem azt felvetni, hogy aki ír vegye figyelembe hogy olvassák, érezze át ennek súlyát. Bekalkulálva, hogy a szavára lehet vétel, eladás. Emberi dolog csak.
Az egy súlyos tévképzet ami némelyeknél van, hogy a CÉG csupa nagybetűvel valami abszolútum. Meg a befektetői is. Ugyan. Emberek csinálják, sokszor jól, sokszor rosszul. És innentől minden képmutatás, ’tökéletesbe vettem de becsapott’ – nincs ilyen, embertársa vállalkozásába vett bele, aki ugyanúgy lehet gyarló – ezt kalkulálni kell, még akkor is ha felértékelte őt, hogy inkább belé fektetett, mint önmagába.
Köszönöm, segített, és remélem, én is.

Topik gazda

rubel
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek