Lehet, hogy tévedés, hogy valaki előre bekészített pakkokat adott a szlováknak, átnézem még egyszer, de legyen így, viszont önmagából nem tudhatjuk a kötéslistából, hogy ki volt az eladó. Mindez abból a szempontból teljesen lényegtelen, hogy egy fórumon lévő vélemények befolyásolják-e az árfolyamot. A kettő egymástól külön dolog. Én átérzem annak a súlyát, és vállalom is a véleményem, amit a fórumon írok, sajnos a gond az, hogy egyes emberek számba adnak és összemosnak engem olyan véleményekkel, amit nem is én írtam! A másik pedig az, amit írtam is, és folyik ma is több hozzászólásban, hogy nem létező, nem bizonyított dolgokat (pl. a ma előjött nyereséges működés) előadnak egyesek biztos dolognak. Ez ugyanolyan káros és piacbefolyásoló lehet.
Ez is kamu, vagy tévedés.
Én elmondtam hogy ott állok 10Kval 450en.
Amikor ott álltam elmondtam. Itt is elmondtam én veszem, nehogy azt higgye a társaság valaki nagy veszi. Így kezdtem itt is a pályafutásomat.
Első nap vettem több tízezer papírt 41-43között, és mondtam én vagyok.
Semmi okom ki be ugrálni a könyvben.
Bődület ez a nyüzsgés, kispapír topikjában. Vagy tényleg nem olyan kicsi? nem olyan mellőzendő - a jelentősége, a cégé, mármint. Én - bevallom - szeretem ezt a céget, olyanok miatt, amit Önök nem látnak: elhivatottság miatt, az Önök által nem ismert emberek céghűsége miatt. Meg itt tanultam meg sokat, a farral parkolást is. (É.: veszélyzóna, nem parkolhatsz orral a telephelyen.) Igyekszem mindenkinek válaszolni, ha valakit kihagynék a sokból, nyugodtan szóljon rám. És:
Tisztelt Hathor!
Az van, hogy maga nekem gazdám. Nem poénkodom ezzel egyáltalán, hanem azt nyomatékosítom, hogy a cég a részvényeseké. A cég megfogadott, mert jó tőzsdejogász vagyok, de mivel a cég a részvényeseké, az összérdek alapján kell eljárnom. Küzdök ezzel rendesen, de itt és most nem fejtem ki. És kijelentem összes felelősségem tudatában, hogy nem Önnel beszéltem.
A fórumozós sírásaival meg ne hozzám jöjjön – ez egy ilyen műfaj. Kiválóan állja a sarat amúgy, nekem a tiszta kék szemei vannak meg, gyermeki tisztaság és jóság van Önben. Megismerem, 4 gyereket szültem ebbe a kockázatos világba, de nem állnék sorba a visszaváltásért. Amit mondhatok Önnek: ha hisz, a hitét ne veszítse. Ha részvényes, a jogait ne felejtse. Az ártalmas beíróknak meg ne legyen táptalaja, Don Quijotét is szénné röhögték és? ma sok senki örülne, ha célja volna, mint neki volt. Továbbá: tanulja a demokráciát, az új kort. Igen, lesznek, akik lepontozzák, engem is. Egy ovis is feljöhet ide és lepontozhat – de számít ez? Magával legyen összhangban, de persze észnél is legyen.
Bődület ez a nyüzsgés, kispapír topikjában. Vagy tényleg nem olyan kicsi? nem olyan mellőzendő - a jelentősége, a cégé, mármint. Én - bevallom - szeretem ezt a céget, olyanok miatt, amit Önök nem látnak: elhivatottság miatt, az Önök által nem ismert emberek céghűsége miatt. Meg itt tanultam meg sokat, a farral parkolást is. (É.: veszélyzóna, nem parkolhatsz orral a telephelyen.) Igyekszem mindenkinek válaszolni, ha valakit kihagynék a sokból, nyugodtan szóljon rám. És:
Tisztelt Hathor!
Az van, hogy maga nekem gazdám. Nem poénkodom ezzel egyáltalán, hanem azt nyomatékosítom, hogy a cég a részvényeseké. A cég megfogadott, mert jó tőzsdejogász vagyok, de mivel a cég a részvényeseké, az összérdek alapján kell eljárnom. Küzdök ezzel rendesen, de itt és most nem fejtem ki. És kijelentem összes felelősségem tudatában, hogy nem Önnel beszéltem.
A fórumozós sírásaival meg ne hozzám jöjjön – ez egy ilyen műfaj. Kiválóan állja a sarat amúgy, nekem a tiszta kék szemei vannak meg, gyermeki tisztaság és jóság van Önben. Megismerem, 4 gyereket szültem ebbe a kockázatos világba, de nem állnék sorba a visszaváltásért. Amit mondhatok Önnek: ha hisz, a hitét ne veszítse. Ha részvényes, a jogait ne felejtse. Az ártalmas beíróknak meg ne legyen táptalaja, Don Quijotét is szénné röhögték és? ma sok senki örülne, ha célja volna, mint neki volt. Továbbá: tanulja a demokráciát, az új kort. Igen, lesznek, akik lepontozzák, engem is. Egy ovis is feljöhet ide és lepontozhat – de számít ez? Magával legyen összhangban, de persze észnél is legyen.
"Steier úr megfeleltetés alatt nem a részvényesek, hanem az apportok értékének megfeleltetését érti. Ez az írásaiból is egyértelmű, nem árulok el titkot vele, de látom, hogy folyamatosan félreértik."
szvsz a 2 dolog összefügg
Steier úr azt akarja szerintem bizonyítani hogy az apportos papírok a kiszórás után visszamentek az eladóhoz, azaz a tulajdonrész megmaradt és a kisbüfik meg amit buktak az az apportosokhoz került
Mondtam akkor is, nem én voltam.A vádaskodás van megint.
Meg az a vádaskodás is, hogy állandóan azt gondoljátok egy ember ír több nick névvel.
Ezt sem tudjátok megérteni, de azt sem, hogy nem én ugrálok ki be a könyvben.
Sosem áltam oda egy reggel sem pufferelni, amit rámfogtatok.
Először is elnézést mindnyájuktól, de a munkaidőm miatt csak most tudom folytatni a beszélgetést, így is rövid ideig, de azt gondolom, a felvetések súlya megérdemli.
Egy tévedést kell tisztázni elsőként: Steier úr megfeleltetés alatt nem a részvényesek, hanem az apportok értékének megfeleltetését érti. Ez az írásaiból is egyértelmű, nem árulok el titkot vele, de látom, hogy folyamatosan félreértik.
A tulajdonosi megfeleltetés régi vesszőparipám. Már javult a rendszer annyiban, hogy a PSZÁF (még mielőtt MNB lett) befenyített, ezáltal sokat javított, de még messze nem az igazi. És:
Kedves Szilvia!
Az alapvetése tévedés, de sajnos erről többet nem mondhatok. Ha visszanézi azoknak a napoknak a kötéslistáit, megérti, sőt maga fejti meg.
Gyakran előfordul velünk, hogy téves alapból téves következtetésre jutunk, a fontos, hogy ne ragadjunk hozzá, legyünk nyitottak az újragondolásra.
A chartot az Ön által is jelzett kereslet-kínálat rajzolja, vagyis kispapírokban is leképezi a tőzsdei folyamatokat. Lehet, hogy csak napokra, percekre – de amit jelez, az tény.
Kispapíroknál, az internet korában már korábban is volt olyan tapasztalatom (más cégnél), hogy aki érintett, az vagy aktív író a fórumon, vagy olvasó. Nem volt ritka, hogy úgy mutatkoztak be nekem, hogy már beszélgettünk, és mielőtt kínosan kezdtem volna érezni magam hogy nem emlékszem, már mondta is az illető, hogy a fórumon, és mondta a nickjét is. Sose adtam ki ezeket az információkat és nem is fogom, soha. Bombabiztos az elemzői hátterem, nem kockáztatnám a nevem hülyeségekkel.
Én hajlamos vagyok elhinni, amit ez a részvényes mondott. Manapság az írástudatlansággal ér fel a nethasználat hiánya, és aki érintett, persze, hogy nézi a fórumokat. Nem Exmnbs1-et vagy akárkit akarok kipécézni itt, hanem fontos tanulságokra jutni.
Számomra az egy fontos tanulság, hogy a hazai tőzsde szűk, ezen belül az úm. kispapírok még szűkebbek, a kispapírokban pedig dominánsan internetes kisbefektetők kereskednek, akik a fórumokat is követik. Ha ez igaz (ami vélelmezhető), az a beírói felelősség növekedésével jár. Nem perelni harcoskodni akarok, dehogy. Hanem azt felvetni, hogy aki ír vegye figyelembe hogy olvassák, érezze át ennek súlyát. Bekalkulálva, hogy a szavára lehet vétel, eladás. Emberi dolog csak.
Az egy súlyos tévképzet ami némelyeknél van, hogy a CÉG csupa nagybetűvel valami abszolútum. Meg a befektetői is. Ugyan. Emberek csinálják, sokszor jól, sokszor rosszul. És innentől minden képmutatás, ’tökéletesbe vettem de becsapott’ – nincs ilyen, embertársa vállalkozásába vett bele, aki ugyanúgy lehet gyarló – ezt kalkulálni kell, még akkor is ha felértékelte őt, hogy inkább belé fektetett, mint önmagába.
Köszönöm, segített, és remélem, én is.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?