Slynak lánya van. bocs..
Én nem szórakoztam Sly lányával.
Extől is annyit kérdeztem ebben a nagy KEGH lebeszélő hadjáratban megvette az ajándékot a kisfiának? Ebben mi a baj?
Exnek javasoltam gondoljon a karácsonyra
Időnként rám szoktatok szólni a helyesírásom miatt. Hogy ne érezzétek úgy, hogy az első követ ti dobhatjátok rám, a "kultúrált" szóban rejlő helyesírási hibádra egy szakavatott véleményét idézem:
Hangsúly-problémák miatt: a magyar nyelv nehezen emészti meg az olyan szavakat, amik kettőnél több szótagból állnak, és az eredeti szó hangsúlya páros szótagra esett. Miután a magyarban az első szótagon van a főhangsúly, és minden páratlan szótagon mellékhangsúly, a "kulturált" szóban pedig a harmadik szótagban hosszú a magánhangzó (ellentétben a "kultúra" szóval, ahol a szó végi "a" rövid), ezért a második szótag már nem lehet hosszú, különben három hangsúlya lenne a szónak, ezt pedig a magyar nyelv nem viseli el. Legalábbis a sztenderd nyelvváltozat nem viseli el, az, hogy négy osztályt (sem) végzett emberek "kúltúrált"-nak írják és ejtik a szót, már nem a fonetika problémája, hanem a szociolingvisztika problémája.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?