eco500

Regisztráció: 2019-04-11 18:15:41

Hozzászólások száma: 77

Utolsó hozzászólás: 2020-08-11 10:46


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2020. 08. 11. 10:46

Mélytengeri kobalt (és egyéb fém) bányászat:
https://www.mining.com/web/deep-sea-minerals-could-meet-the-demands-of-battery-supply-chains-but-should-they/
magyar verzió:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200807-melytengeri-banyaszat-zold-energia-fem-kobalt-ipar.html
Lehet ennek jövője szerintetek? Eddig nem működött pénzügyileg a dolog, lásd Nautilus Minerals Inc. (NUSMF) csődje. Viszont az elektromobilitás elterjedésével kaphat egy újabb esélyt a terület. A legnagyobb kérdés számomra, hogy RIG-nek és társainak lehet e ez hosszabb távon menekülési útvonal az olajfüggőségből, vagy az ő eszközeik ilyen célra való átalakítása technológialiag és pénzügyileg zsákutca lenne?
Financial Forecasts 2020. 08. 04. 19:13
EVFM mozgását érti valaki? Amint eléri a 3,20 környékét egyből, hirtelen nyomják is vissza 3 irányába. Gyűjtenek, vagy tömnek?:)
Financial Forecasts 2020. 07. 27. 22:56
Bár nyereségnél nem illik panaszkodni, ezt a LAC stoppot sajnos jól elrontottam. Nem tudtam követni a kereskedést és muszáj volt valahová stoppot tenni. Felvittem 6 fölé, hisz 6,10 alá csak nem verik le. ( tévedtem) Ez nem sokkal a nagy leszúrás előtt volt. Így most egyelőre partvonal. Kérdés, h. A napokban lesz e visszaszállási lehetőség, vagy korrekció nélkül robog tovább?  Mindenestre gratulálok mindenkinek aki még benne van, és nagy köszönet részemről is az egész fórumnak, nélkületek talán nem is találkoztam volna ezzel a papírral soha.
Financial Forecasts 2020. 07. 27. 16:40
LAC nagyon durva, mi lehet a háttérben? Short squeeze? Kb. 4 millió db a nyitott állomány. Ráadásul az Argentín projektet teljesen felfüggesztették Covid miatt, és ennek ellenére megy.
Financial Forecasts 2020. 07. 27. 16:27
LAC mozizás elindult, ahogy reméltük, remélem hosszú előadásra váltottunk jegyet:) ki mit tippel meddig tarthat a lendület? Nálam a biztonsági STOP szint, most 5,82, de figyelem folyamatosan. Nem szívesen szállnék már ki 6 alatt.
Financial Forecasts 2020. 07. 25. 12:08

+1 Úgy látom egy hajóban evezünk, és hasonlóan látjuk RIG és LAC alakulását. A 6 feletti LAC mozit várom én is, remélem összejön. RIG-nél az " ennél rosszabb nem lehet" hangulatra szavazok, szerintem átmenetileg kiárazódnak a csődfélelmek is. Ha jól tudom szerződéseket nem nagyon mondtak fel nekik (bár új se nagyon van), a meglévőkkel pedig el tudnak lavírozni még egy ideig. A régebbi befektetőkből aki akarta az már eladta ez eddigi lejtmenetekben. Így inkább visszaszálók lesznek + speka vételi hullámok egy-egy olajpiaci jó hírre. Ezek így együtt optimális esetben felhajthatják akár 4 fölé is még idén. Szóval itt is érik egy "mozizás" egy 2 környéki jól megválasztott Stoppal.  Nagy eladói nyomásra nem számítok a következő hónapokban, hacsak nem lesz egy újabb olajár összeomlás és/vagy brutális Covid 2. hullám ami mindent felülír. A mostani jelentés és az arra adott reakció, szerintem világosan mutatni fogja mire számíthatunk majd a következő hónapokban. Mondjuk én tartok tőle egy kicsit mert az EPS-re +20,6% bevételre pedig + 1,1% a várakozás. Szinte kizárt,h. pozitív meglepetés legyen, de remélhetőleg akik zsákolták tegnap nap végén azok többet tudnak mint mi :)
Apropó csőd kiárazódás téma: VALARIS-nál van valami fejlemény? Lassan restrukturálni kellene az adósságait, nem? Nemrég volt benne egy nagyon jó köröm, de most nem merem piszkálni. Lát még benne valaki fantáziát, vagy teljesen kuka ez a cég? Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a RIG hogy reagál majd arra ha lesz itt valamilyen hír, akár jó, akár rossz.
Financial Forecasts 2020. 07. 25. 02:11
LAC: számomra nagy pozitív meglepetés volt, hogy milyen szépen ment szembe az indexxel/TSLA-val. Remélem mindenki tartja még, mert jövő héten nagyot mehet megint, ha javul az általános hangulat. Nálam azért 5,44-re (mai alj alá) valószínű bekerül egy profit védő stop, ha ne adj isten beüt valami nagy gebasz:)
RIG: a másik meglepetés. Mintha kezdene felülteljesítővé válni, elképzelhető h. A deep waterben lesz először recovery? Vagy más lehet a háttérben? Vélemény?
Financial Forecasts 2020. 07. 23. 21:20
LAC: A fene vinné el, megint nem jött össze :) Vitte az index meg a TESLA magával a mélybe. Azért még nincs veszve semmi, ha a mai nap stabilan 5,5 felett tud zárni akkor részemről még tartás. Ha holnap ill. jövő hét elején lesz egy kis általános hangulatjavulás akkor nekimehet ez megint a 6-nak. van azért benne vételi erő még, és igencsak felülteljesítő ma még így is. Holnapi nap szerintem fontos lesz a rövidtávú irány szempontjából.
Altura Mining: Gyors vélemény:Tényleg csak lottó pénzzel szerintem. Eddig elég masszívan termelte a veszteséget, van azért adóssága is bőven és ami nekem nem tetszik, h. a legnagyobb részvényes egyben az egyik nagy ügyfél (vevő) is. Eltudok én itt képzelni olyan leendő tőkeemeléseket(higításokat) amivel nem biztos, hogy jól járnak a jelenlegi (kis)részvényesek. Persze simán többszörözhet is :)
Financial Forecasts 2020. 07. 23. 17:30
HMI: Ha jól tudom lesznek futópadjaik is, meg más fitness cuccok is. Gondolom egy széles fitness termékportfolió kialakítása a cél hosszútávon. Ha jól rémlik voltak rá korábban 100 körüli elemzői célárak, de ezek mintha eltűntek volna. Egyelőre egyébként intézményi befektetőket céloznak meg ( 10% alatti a magánbefektetők aránya).  Szerintem kell még 1-2 év a cégnek, h. Növekedjenek és ismertebbek legyenek, h. A kicsik is ráharapjanak. Egy robinhoodos hype-al megtámogatva nagyot mehet majd egyszer:) Ami még nekem kérdéses, h. Az okosóráknál a profit mekkora részét nyúlja le a Xiaomi és tudnak e hosszútávon függetlenedni.
Financial Forecasts 2020. 07. 23. 17:09
Úgy néz ki LAC hamarosan megint nekimegy a 6-os csúcstámadásnak. Szerintem ha átviszi ezúttal most tartósan felette is marad. (Remélhetőleg TSLA se durran ki közben) Viszont ha 5,9x környékéről hirtelen, nagy forgalommal visszaverik akkor  szerintem lehet  majd jóval lejebb venni/visszavenni. Én inkább az optimista verzióban bízok most. Ha kitart az elektromos autó hype, könnyen elszaladhat a 8-10 közötti tartományba. 
Delta Szekta 2020. 07. 20. 20:52

Irigylem az optimizmusotokat és (saját érdekemből is) remélem a többség látja jól a "Barna-sztorit", de annyiban egyetértek Idea fórumtárssal, hogy az eredeti OTP-s közlemény fogalmazásmódja olyan, mintha ez egy nem tervezett váratlan lépés lett volna (vagy csak ezt akarják sugallni). A "közös megegyezés" (vezetői szinteken munkáltatói felmondás nagyon ritka, kivételes esetekben fordul csak elő) és az, hogy nem került megnevezésre az utód (hanem Csányihoz került vissza közvetlenül a hatáskör) ez együtt számomra azt jelzi, hogy vagy a  Barna Úr  jelentett be valami olyat, vagy a Csányi tudomására jutott valami olyan ami miatt azonnal meg kellett szüntetni az eddigi együttműködést. Az alapkezelős lemondás/közlemény az már rendben volt tartalmilag, de az már csak szerintem járulékos következménye volt a másik munkakör megszűnésének. Persze ez az egész sztori még nagyon jól is elsülhet a részünkre. Bennem már az is felmerült, hogy nem e az volt a gond, hogy Barna úr túlságosan is közel került a Mészáros-Vida tengelyhez (pl. TV2 ig. tagság, Antal Kadosával együttműködés, meg amikről nem tudunk) és a leendő gigabank miatt Csányinál kiesett a bizalmi körből. De ezt továbbgondolva ha Barna Úron keresztül a Deltának az OTP helyett az új gigabankhoz, vagy az egyszer talán megvalósuló nemzeti telekom céghez lenne köze, az nem is lenne rossz csere :)
Mindenesetre most ugyanaz a fura érzésem van mint Papp és Hartmann lemondásánál, valamint a Neumann féle akvizíció visszamondásánál, hogy ezek a lépések nem egy előre kitalált kirakós részei, hanem egy (egyelőre ismeretlen) érdekkör által kikényszerített lépések. Aminek oka lehet az is, hogy valakik nem megfelelően végzik a feladatukat, de akár az is, hogy hatalmi harc folyik a Deltában a vezetői és tulajdonosi pozíciókért (számunkra talán ez lenne a legjobb, ha tényleg így lenne). A nagy kérdés, hogy ki irányíthat a háttérből? Barna urat önmagában (most már elvileg Csányi nélkül) kevésnek érzem ehhez, a régi Deltások egyre inkább kiszorulnak a saját cégükből, így elvileg kell még itt valakinek lennie aki keveri a lapokat :) Mindannyiunk érdekében remélem, hogy nem BCS az :)
Financial Forecasts 2020. 07. 18. 09:57
Tegnapi RIG zuhanásnak volt valami ismert kiváltó oka? Furcsa, h. ennyire eltűnt belőle a vételi erő viszonylag alacsony forgalom mellett. Pedig mintha kezdett volna már felülteljesítővé válni az utóbbi napokban...
Financial Forecasts 2020. 05. 16. 23:25

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a GAZPROM ADR után kapott osztalék szoc.ho. köteles-e?
A törvény szerint:
Nem kell azonban szociális hozzájárulási adót fizetnie a magánszemélynek az Európai Gazdasági Térség (EGT) bármely tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacon tőzsdére bevezetett értékpapírra fizetett, az adott tagállam jogszabályai szerint osztaléknak (osztalékelőlegnek) minősülő hozam után.
Frankfurtban (ami EGT) is be van vezetve a papír, ott vettem nagyrészét euróban. De van OGZPY is ami tök ugyanaz a papír (a portfólió kimutatásban is összevontan kezelik a kettőt) csak azt USA piacon (nem EGT) vettem dollárban.  Az alaptermék ugye meg orosz (szintén nem EGT).
Financial Forecasts 2020. 03. 25. 16:58
Köszönöm a VAL reakciókat! Egyelőre maradok partvonalon, VAL és NE lassan tényleg lottószelvény kategória és elképzelhető, h. látunk még új aljakat bennük. Azért Boole 25 centes maradványérték számítása meglepett, de eltudom fogadni mert jelen iparági körülmények között bármekkora diszkont is lehet indokolt. Azon se lepődnék meg, ha bizonyos "befektetői körök" (akár közvetlenül az olajcégekkel együttműködve) már tudatosan készülnének ezen cégek eszközeinek felszámolás során való megszerzésére (centekért). A beruházások visszafogása, a meglévő szerződések felfüggesztése (lásd TOTAL vs. VAL) ebbe az irányba rugdossa szerencsétlen olajszervíz cégeket.  Arra jutottam egyelőre elég lesz nekem a RIG életben maradása miatt aggódni.
Financial Forecasts 2020. 03. 25. 13:32
Valaris (VAL) téma: Páran tartják itt a fórumon. A március elejei angolai baleset és a TOTAL szerződés felfüggesztésének (bár ez nem tudom megtörtént e ténylegesen) tükrében  maradt még reális esély a csőd elkerülésére? Aki esetleg jobban bele ásta magát a cégbe, lát még fantáziát benne a mostani szintekről? Mert érték/eszköz elvileg van még bőven a cégben, de nem látom tisztán hogy egy mostani beszállóval mi marad meg belőle a részvényeseknek egy esetleges felszámolás/tőkeemelés-higítás/felvásárlás esetén. Van aki még bizakodó?
Delta Szekta 2020. 01. 14. 12:50
Egy aktuális könyvet kérhetnék? Köszönöm!
Financial Forecasts 2019. 11. 13. 14:06
Gazpromról tud valaki valamit? Napok óta esik, lassan visszaadja az október végétől indult kb. 10%-os emelkedést teljesen. Így most jó lenne valami indokot találni, hogy inkább zárjam most a nyitott pozíciókat, vagy inkább bővítsek? :)
Financial Forecasts 2019. 07. 17. 13:55
Köszönöm a megosztott véleményed! Akkor mostanában egy kicsit jobban fogom követni az árfolyam alakulását és lehet még bővítek tovább az alappakkon.
Financial Forecasts 2019. 07. 17. 13:12

Természetesen a szelvényvágásra gondoltam, és nem az osztalék mértékére :)
Időközben megléptem a tervezett bővítést, aztán majd kiderül,h. jó lépés volt e. Ettől függetlenül ha valakinek van tapasztalata az osztalékfizető részvényekkel kapcsolatban megírhatná, h. mennyire érdemes általánosságban arra spekulálni,h. az éves osztalék összege rövid távon (1-2 hónap) alatt visszaépül az árfolyamba?
Financial Forecasts 2019. 07. 17. 12:12

https://www.investing.com/equities/gazprom_rts-dividends
Itt úgy látom, h. a mai nap az ex-dividend date, és h. aug. 1  a kifizetés. Remélem nem néztem be valamit és tényleg csak az osztalék miatt esik.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek