Szalaj

Regisztráció: 2012-01-17 10:30:26

Hozzászólások száma: 91

Utolsó hozzászólás: 2021-06-09 09:52


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 06. 09. 09:52
Gyanús, hogy az utolsó nekifutása volt.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 21. 10:11
Ebben igazad van, hogy nem fogja kivezetni, mert az politikai öngyilkosság lenne. DE tagjai vagyunk az EU-nak, ami kötelezettségekkel is jár, EGYÜTTMÚKÖDÉSSEL amire itthon is képtelen. Ha közösen elfogadnak valamit, akkor ő miért különutaskodik utána, miután ő is elfogadta. Valamiért mndig csak Brüsszelben nagy a pofája, és velük kardoskodik, őket kritizálja. Moszkvával, Pekinggel kapcsolatban soha semmi kritika, ott minden szép, működnek a munkatáborok, mindenki boldog.
Csak nézd meg, hogy az Orbán körüli emberek is hogy leépültek színvonalban. Az első kormányában még volt Martonyi János, Stumpf István, Chickán Attila, Navracsics Tibor. Most sokkal jellegtelenebb emberek vannak, akik szakmailag sem biztos, hgoy a legjobbak. Ez valószínűleg az egész államigazgatásra igaz, hogy tele van pártkatonákkal. Azért is ilyen "sikeres" a járványkezelés, hogy már az elsők között vagyunk a halálozásban. Persze erről nagy kuss van.
Sajnos hiába adják be a keleti vakcinákat, amiket egyébként szintén képtelenek a tervezett ütemben beadni, a szervezetlenség miatt, most is ott áll kb 500 ezer vakcina beadatlanul. Nem az oltások beadása az egyedüli eleme a járványkezelésnek.
  
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 21:06
Csak a számlázást. Számomra ők nem hitelesek. Szerinted miért nem nyilvános a szerződés? Nem tudjuk, hogy a kínaiaktól a közvstítő mennyiért vette. 
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 21:03
Ebben sok konkrétum vokt. Mire ez a nagy indulat? Szép estét! 
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 20:26
De befejeztem, mert a vakhittel kár vitatkozni, az érvek is hiábavalóak.
A propaganda működik. Láttunk már ilyet a történelemben.
Csapataink győzelmet győzelemre halmoztak, míg egyszercsak az ellenség elfoglalta a fővárost és elvesztettük a háborút. 
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 20:24
Nem arról van szó, hogy mennyit ér az emberélet, hanem hogy valamiért mindig kell egy közvetítő cég, ami leveszi a hasznot.
Ha az emberélet olyan fontos nekik, miért mondták vissza az olcsóbb Moderna vakcinát, ami az uniótól jött volna? Azt mondták, azért mert drága, holott a kínainál még így is olcsóbb lett volna. Saját maguknak is ellentmondanak már.
 Ugyanezt a közvetítősdit játszották el  a letelepedési kötvényeknél sok száz milliárd forint offshore cégekbe, és a felesleges lélegeztetőgépeknél, szintén több száz milliárd. De nincs itt semmi látnivaló, mi mindent a népért teszünk. Hogy ezt elhigyjem vakhit kell vagy naivitás.
Nem értem, hogy miért nézik el a fidesznek az összes lopást. A lélegeztetőgépeknél is miért kellett 16000 db? Ráadásul sokszoros áron. 300 milliárd FT! A szálláshelyszolgáltatók éves árbevétele. Ha annyira jót akarnának és nem a saját zsebüket tömni, akkor odaadták volna a kiesett árbevétel pótlására. 
Szerintetek az egy jó állapot, hogy senki nem ellenőrzi a kormányt? Azért nincs büntetőügy, mert az ügyészség Polt Péteren keresztül mindent elakaszt, leállít.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 17:53
Erről nem olvastam. Linkelnél valamit? Nekem inkább úgy tűnik, hogy azt a pénzt a szokásos módon ellopták. Egy haver kezében lévő magyar közvetítőcég szépen túlszámláz az államnak, az a pénz nem a kínaiakhoz jut a további exportlehetőségekért. Miért nem vették közvetlenül a kínaiaktól a vakcinákat, ahogy az oroszoktól ezt meg tudták tenni? 
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 17:31
Nem értem, hogy mi az hogy nem került sokba. Ha egy másik állam meg tudja venni 30 USD -ért, mi pedig 62 USD -ért vesszük, akkor az szerintem elég drága. minek kellett a közvetítő cég? Nem tudom, hogy van-e ország, amelyik akart venni és nem kapott, kétlem, hogy Orbán szuper kapcsolatainak köszönhető. De ha olyan jó a kapcsolat, akkor ismét megkérdezem, miért került nekünk kétszer annyiba mint másnak?
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 16:52
A román vagy ukrán emberek jobb egészségi állapotban lennének? Nem tudom mi az oka a magas halálozásnak, de a járvány nagyon terjed, pedig állítólag ők előre látták, csak akkor nem tudom miért nem tettek ellene.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 15:43
A kínai vakcinákkal több bajom is van. Amire utaltam, hogy 20 milliárd, az a túlárazása a vakcináknak egy közvetítő cégen keresztül. Szenegál feleannyiért vette a vakcinákat, mint mi. Még jó, hogy a többit nem ők szerezték be, mert akkor az is sokkal többe került volna. A kínai vakcinákat 60 év felettieken nem tesztelték, nálunk kiket oltanak vele, a 60 év felettieket. Nem csak a vakcinák mentik meg az embereket, nézd meg a labor Ausztriát, kevesebb beoltottal 46-an haltak meg 1 nap alatt, kétszer akkora Romániában 90-en, a sokkal szegényebb, de négyszer akkora Ukrajnában 367 -en. A járványkezelés összetettebb a vakcinázásnál. A kormány nagyon elszúrta ezt. Már nem tujda kontrollálni, most már nem. Mindenki vigyázzon magára! Sajnos a nép még mindig nem ijedt meg, ennek egyik oka talán az is, hogy hírzárlat van a kórházaknál, és nem láthatják, tudhatják a valóságot. Tényleg ez a maszatolás, titkolózás szolgálja a nemzeti érdekeket?
 Nem tudom miért gondolják sokan, hogy a NER már jóllakott, vagy valaha is jól fog lakni. A tények nem ezt mutatják, folyamatosan lopnak ahol tudnak. Ez is egy jó taktika a fidesz részéről, hogy a bizonytalanokat távol tartsa azzal a szöveggel, hogy mi lopunk, de ők is biztos lopnának. Most azért Gyurcsánynak sokkal kisebb a súlya az ellenzékben, mint anno volt.Korábban írtad a keresztény értékeket, az is csak szavakban van meg, nem a tettekben, életmódban.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 03. 20. 15:06
 A legnagyobb különbség az akkori és a mostani korrupció között, hogy most szervezetten megy a lopás. Az ügyészség akkor nem volt az MSZP kezében, a média sokkal nagyobb kontroll alatt van, mint akkor, tehát sokkal súlyosabb ügyekből sem lesz akkora botrány. Egy nyílt lopást, mint a Mátrai erőmű, a pontos számokat nem tudom, de megvette 7 milliárdért, kivett belőle 11 milliárdot, majd amikor csődbe ment visszaadta az államnak X milliárdért simán meg lehet csinálni. A mostani rendszer a sok kisebb milliárdos mellett egy óriás 500 milliárdos vagyonnal rendelkező oligarchát épített fel kb 6 év alatt a köz pénzéből. Matolcsy által közpénzjelleget elvesztett szintén 100 milliárdok. Letelepedési kötvény. Tavalyi lélegeztetőgép biznisz 300 milliárd, mostani kínai vakcina 20 milliárd, hirtelen ezek jutottak eszembe. Szerintem a külpolitikai irány sem halad jó irányba. Demokrácia leépítése. A mostani járványkezelés a lassan világelsők leszünk a lakosságarányos halottak számában. 2010-ben abban reménykedtem, hogy a nagy többség birtokában megcsinálják az elmaradt reformokat, és megvalósul egy kis hatékony állam versenyképes gazdasággal, mint pl Észtország, amit Matolcsy is példaként emlegetett, és amitől sajnos nagyon messze vagyunk.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 02. 25. 10:14
Jó, hogy van kínai meg orosz vakcinánk, de aki külföldet választaná Lölö szállodái helyett, jobb ha átgondolja. A lengyelek nem fogadják el, lehet mások is átveszik ezt a gyakorlatot.
https://vilagterkep.atlatszo.hu/2021/02/24/nem-ismeri-el-hivatalos-oltaskent-a-kinai-es-orosz-vakcinakat-lengyelorszag/?fbclid=IwAR2egunntWjTekP0GKPc_CMFQg_iy1U4qany2M9pcf33NhVUPLczd-KuPyM
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 21. 20:12
Népi megfigyelés, sokszor kicsit túlhúzzák kb pont az aktuális certi kiütésig, majd fordul. Ezért inkább a bizosabbra megyek, jelen esetben TS19, mert azt nem tudják egy gyors felszúrással kiütni. Írtad, hogy nem jött fel az árjegyző. Ilyen napon belülre tervezetthez miért nem TDTzel? Az likvid, az Erste certi szerintem csak napon túli kereskedéshez jobb, a tshort magas költsége miatt. 
OTP részvényesek ide! 2020. 12. 17. 16:58
Valaki nagy tételben veszi a TS37 -et, ő is tudja a tutit, ha ilyen bátor?
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2020. 11. 11. 20:56
Kb. ugyanaz, reggel kis MOL-short, ami bejött, utána OTP-t terveztem longolni 620-tól, arról lemaradtam, majd újabb MOL short 1850-ről, 1900-nál zárva, ezt előbb kellett volna.. De ezt visszahoztam a délutáni OTP shorttal, így nagyon minimális plusz, de közben OTP short újranyílt és MOL short szintén 1900-ról. Így megint shortban várom a folytatást. Számomra is a hihetetlen kategória ez az emelkedés, pedig már annyiszor megfogadtam, hogy trenddel szemben csak nagyon óvatosan, mert már volt, hogy megégettem magamat hasonló szituációban. Csak ilyenkor bejön a lemaradástól való félelem, mert ha fordul, akkor lehet azt is gyorsan teszi.
DAX 2020. 11. 09. 10:54
Köszi a választ.
DAX 2020. 11. 09. 10:28
Óráson az egész gyertya kint van a Bollinger szalagból és 15 percesen sincs sok hely. 5 percesen belelátok egy felszúrást 800-ig, de innen szerintem vissza kéne jönni, hogy új lendületet vegyen. Persze, lehet, hogy kioldalazza. Utána szerinted ezt a szintet meg is tartja, ha kitört? Én mára már korrekciót vártam, pozi nélkül, mivel a hír megvolt, hogy ki az új elnök.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2020. 10. 27. 06:29
Oké, valószínűleg előbb - utóbb mindenki átesik rajta, de ha nem muszáj ne fertőződjünk meg, mert van aki ellátásra szorul, és ha egyszerre sok a beteg, akkor a rendszer nem bírja. A focimeccsekről pl le lehetne mondani. Az adriázásban pedig a példa nem mutatás és pökhendiség a lényeg, plusz korrupciós vonatkozás, de az, hogy lopnak már nem új info. Ismerőseimnek szinte mindegyiknek magántesztelésre kellett menni, mert mire tesztelnének letelik a 2 hét. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2020. 10. 26. 21:04
Sziasztok! Nálunk 6 ismerős család is fertőzött. Mondjuk ebből 4 család egy közös házibulin fertőződött meg, amit mi szerencsére tudatosan kihagytunk, mert kockázatosnak ítéltük. A tünetek többnyire erős fejfájás, hasmenés, láz. Apukám barátja is elkapta, sajnos belehalt, 78 éves volt. Párom 83 éves keresztanyjáról ma derült ki, hogy covidos, ő a kórházban kapta el, rosszak a kilátásai. Nagyon gáz, ahogy állami szinten kezelik az egészet. Szerintem teljesen elengedték, ami a napi adatokon is szépen látszik. 
random capital 2020. 09. 09. 10:27
Így van délután USA nyitás után sokszor használhatatlan a Randi. 1 percentként vagy még több, amíg frissül, egy ajánlatot nem lehet bevinni. Olyankor mobilról szoktam, az rendben frissül, működik, de onnan sokkal körülményesebb, és lassabb.

friss hírek További hírek