Salla

Regisztráció: 2020-06-02 11:20:51

Hozzászólások száma: 5

Utolsó hozzászólás: 2020-11-26 16:51


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

random capital 2020. 11. 26. 16:51
Magyar és USA papírok.
random capital 2020. 11. 24. 21:38
Igen, sajnos nincs, ezért költözöm. 
 Akkor úgy lesz ahogy gondoltam/írtad, köszönöm!
random capital 2020. 11. 24. 11:15
Üdv Fórumozók :)
Az idény nyitottam az első TBSZ-em a randomnál, ami miatt arra jutottam, hogy jó lenne még idén áthozni a degiro-ról az ott lévő papírokat. 
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lenne a legegyszerűbb? Nyilván meg lesz az "ára", de hosszú távon ez nem számottevő úgyse. Én arra gondoltam, hogy zárom a (nyereséges) pozikat, kiutalom a számlámra és onnan a TBSZ-re. Van valami bevált módszer?
Egy amatőr kérdés, de adózás szempontjából kell ilyenkor valamire még figyelni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Degiro - Tapasztalatok 2020. 11. 24. 11:03
Tárgytalan :) már másnap rájöttem a dolgokra, azóta használom is.
Degiro - Tapasztalatok 2020. 06. 02. 11:35
Sziasztok!
Degironál nyitottam számlát korábban, ahol befektetek rendszeresen hosszab távra. 19 nyara óta nem lehet ugye 2 napnál tovább pénzt tartani a számlán ezért a fel nem használt összeget (többek között az osztalékot) kiutalják a bankszámlámra. Ez nyílván nem szimpatikus de tudtam vele együtt élni.
A héten arra gondoltam, hogy az Active fiókkal már lehet mínuszba menni, ami előnyömre válhat: Kapok 5 Ft osztalékot, de a legolcsóbb papírt amit tudnék venni az 10 Ft, így a vásárásnál -5Ft-om lesz. Ez nem probléma, mert jön a következő osztalék vagy majd beutalok úgyis, így egyenlítem a tartozásom, tiszta sor.
A problémám a fogalmak nem ismeretével lehet, ezért gondoltam hozzátok fordulok, bármenyire is lesz buta a kérdés.  Bevezetés vége.
Segítséget szeretnék kérni tőletek néhány fogalom tisztázásához, amik a fenti panelen látszódnak, ha a részletekre megyünk. Amiket én látok és amit értelmezni tudok belőlük(active trader fiók esetén):
-Kockázati portfólió: ez a portfólióm felét teszi ki nagyjából
-Tartalék (hiány/felesleg): ez a portfólióm másik felét teszi ki
-Biztosíték értéke: ehhez hozzá adva a Készpénzegyeneleg kiadja a Hiány/felesleget
-Hiány/felesleg:ez az összeg Szabad egyenleg-ként jelenik meg a fenti panelen. Leginkább ezt nem értem és ez zavart meg.
Kiegészítés: A fő problémám az, hogy vételnél a Szabad egyenleg kerül felhasználásra (ez okkal van így biztosan, csupán nem értem,hogy miért,), pozíció zárást követően pedig a Készpénzegyenleghez adódik hozzá. Hogyan/miért így működik ez a folyamat? Miért nem tudom használni a HUF PPA vagyis az általam beutalt összeget? Hogyan kellene helyesen használni?
A kérdés jogos: miért nyúltál hozzá, ha nem vagy tisztában 100%-osan azzal, hogy mit csinálsz? A tudás hiányával már az elején tisztában voltam, azonban sok utána olvasást követően (a degiro által nyújott kockázatokat ismertető dokumentumokat is ide értem és még egy halom leírást) sem értettem meg jobban a dolgot, veszélyben pedig nincs a portfólióm, amíg a dolgokat néhány 100ftos tételben tesztelem és próbálom megérteni a hogyanját és nem mínuszba tolni az egynelegem a végtelenségig. Kénytelen vagyok/voltam útközben megtanulni a dolgokat, de oda figyeléssel szerintem ez is egy megoldás lehet.
A válaszokat és akár az esetleges építőkritikákat pedig előre is köszönöm! 

friss hírek További hírek