Dilettans

Regisztráció: 2020-11-20 19:02:44

Hozzászólások száma: 52

Utolsó hozzászólás: 2021-03-31 21:36


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Tudomány és Csillagászat 2021. 03. 31. 21:36
Szia!
spirit, opportunity, curiosity
ezek nem 50-100 éve voltak. Nyugodtan találhattak volna valamit a mai kor elvárása alapján.
De Kittike ha talál is valamit igazából, nem értem, hogy miért rengetné meg a hitet a mi Urunkban? Az Isteni hittel mindent meg lehet magyarázni, azt is, ha kukutyinban -600 fokon forró lávabolygón "ostormotorost" találunk. Szóval nem értem, hogy ez a fajta "tudomány" hogyan is tudná eltiporni a "hiteseket". Ha innen nézem nincs semmi értetelme az egésznek, ha a tudomány felől, akkor meg csak az ember kiváncsiságát látom.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2021. 03. 13. 13:29
Őriszentpéter környéke. Ha országon belül gondolkodom, biztos ott fogok kikötni, ha majd megtehetem. Maga a megtestesült béke és nyugalom. Sok helyen még kerítés sincs, mert minek.
Munka szempontjából nem tudom, de kb 50 km-en belül Szombathely, Zalaegerszeg, plusz az osztrák és a szlovén határ sincs messzebb.
CoronaVirus 2021. 03. 13. 09:13
Talán mert az átlagember élni szeretné az életét...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2021. 03. 13. 08:49
Ha már visszatért a közjószág téma, abban egyetértünk, hogy ha már közjószág egy gyermek, akkor addig ne hagyhassa el az országot, amíg adóban meg nem fizeti a rá kapott kedvezményeket:
-Családi pótlék
-Családi adó- és járulékkedvezmény
-CSOK
-Jelzáloghitel-elengedés
-Négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége
-Nagycsaládosok autóvásárlásának támogatása
Vagy amint kilép az országból, aláírja a tartozáselismerő nyilatkozatot, ami végrehajtható lesz a külföldi fizetéséből, persze majd az akkori reálértéken számolva, kamatokkal.
Na akkor közjószág-e a gyermek vagy nem?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2021. 03. 12. 17:00
Innen nézve nem létezik (negatív) diszkrimináció. Mert akármit is nézünk, az nem negatív diszkrimináció valakikkel szemben, hanem pozitív mindenki másnak. Nagyon nagyon durva példa, de akkor Auswitz nem a zsidók ellen volt, hanem mindenki más mellett, mert ők nem kerültek oda... Azt gondolomsenki sem gondolja, hogy ez volt az emberiség (többségének) az érdeke...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2021. 03. 12. 16:07
Na igen, vagy az EP határozattal fog szembemenni az egész EU, vagy az oltási igazolványnak - tartalomtól függetlenül - 0 értelme van...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2021. 03. 12. 15:14
Lol
CoronaVirus 2021. 03. 05. 16:17
Hát gyerekek, én az elmúlt 9-10 évben sokszor gondoltam, de ritkán írtam, hogy a jó qrva anyjukat! De ez az újabb fejlemény megint kiváltja belőlem:
favipiravir
"az egészségügyi rendszeren nagyon nagy a nyomás.
Müller azt mondta, hogy a koronavírus-fertőzés korai szakaszban alkalmazva megakadályozza a kórházba kerülés lehetőségét ez a készítmény. Vagyis, időben alkalmazva nem alakul ki olyan lefolyás, ami intézményi kezelést tesz szükségessé."
1. verzió: van, ami hatásos lehet, de amíg bírta az EÜ a gyűrődést, addig le volt szarva. Most, hogy gáz van, odaadjuk a parasztoknak. (ha ez az igaz, akkor hány emberélet is szárad O1G lelkén? )
2. verzió: fingunk sincs, hogy mit csinálunk, de azt jól kommunikáljuk.
Az 1. eset a durvább az nem kérdéses, de bármelyik is van, a jó qrva anyjukat, azt!
CoronaVirus 2020. 11. 20. 22:47
Ma kértem jelszoemlekeztetot...
Azért leirom hogy örüljél, az utcán nem fogok maszkot viselni ahol sehol senki nincs az egy igazi f@szsag. Üzletben plázában piacon felveszem mert kötelező. 
CoronaVirus 2020. 11. 20. 22:41
Érdekes van értelmes fórumozó aki észrevette hogy 7 éve reg-eltem nem ma. Nem mintha számítana a mondinavalo szempontjából...
CoronaVirus 2020. 11. 20. 21:44
Ezzel azt akarod mondani, hogy akik meghaltak koronavírusban, ők igazából átlagosan már 1,5 éve halottak voltak? Vagy másfél évvel tovább éltek átlagosan a koronavírusnak "köszönhetően"? Te f*sz. :D
'leves' topikból kitiltottak klubja 2020. 11. 20. 20:08
Amúgy azért jöttem most elő, mertszeretnék egy kis segítséget kérni.
Forexezni szeretnék, semmi extra csak eur/huf swing, 2-3 hetente megjátszani, mindezt tbsz-n, de nem találtam hazai szolgáltatót. Ennyire misztikus az FX idehaza?
leves 2020. 11. 20. 19:59
Bocsi, nem érzem az erőt magamban, hogy visszaolvassak 625 oldalt. Ha Évi néha frisísti az összképet is, és nem csak a napikat, az sokat segítene...
'leves' topikból kitiltottak klubja 2020. 11. 20. 19:48
Szia,
Ritkán szólok, de akkor is minek. :))
Ha vihart látok a piacokon, akkor előjövök, és beszélek össze vissza. :)
leves 2020. 11. 20. 19:44
Szia Éva!
Ennek az egésznek akkor lenne igazán értelme, ha beírnád, hogy mikor mennyivel kezdted, korrigálva a ki és beutalásokkal persze. Plusz beírni a jelenlegi számlaegyenleget, plusz a meglévő papírokat az aktuális árfolyamon. Ha ez bőven plusszos, akkor jól nyomod, ha meg qrvára be vagy ragadva, akkor sajna a károgóknak van igazuk...
'leves' topikból kitiltottak klubja 2020. 11. 20. 19:39
Baszki hagyjátok már békén, most komolyan jól esik baszogatni a másikat?
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 11. 09. 01:45
""A kerítéses áramosnál is ez a véleményed?"

Pontosan ugyanez a véleményem arról is. Egyrészt annak idején is pontosan ugyanígy leírtam a véleményemet arról. Másrészt, ha nem csak a végébe kapcsolódtál volna be ebbe a vitába, akkor olvastad volna, hogy ma este én magam is felhoztam ezt a példát pontosan abban az összefüggésben, hogy ugyanezt gondolom arról is.

"Ott a "gyilkos" messze nem volt sunyi."

Na ne mond. Az talán még durvább volt, mint ez...

1. A mostani ügyben betörés és a lopott cuccból fogyasztás kellett ahhoz, hogy baja legyen az elkövetőnek. Akkor elég volt egy telek kerítésen áthatolás ehhez.
2. Ott se hívta fel a figyelmet a tulaj, hogy vigyázat, meghalsz, ha bejössz.
3. Ott pl. gyerekek is simán meghalhattak volna... Akik mondjuk csak brahiból szednek egy kis gyümölcsöt, vagy visszahozzák az átpattant labdát...

Szóval a példád jó: az pontosan ugyanilyen elítélendő eset volt."

Végig olvastam az elejétől, azért kérdeztem rá, hátha esetleg átértékeled.

Nem kerestem rá, emlékezetből írom:

- nem a kerítésben volt áram, hanem a körbekerített magánterületen egy kifeszített drótban.

- ki volt táblázva, hogy a drótban feszültség van...

Mi lesz veled Magyarország? 2013. 11. 09. 01:41
Folytathattad volna az idézetet: "Elítélendő. El kéne ítélni. Nyomozás, letartóztatás, vádemelés, büntetés. EZ MA NINCS. Ha lenne, nem fajult vona idáig az ügy. Saját tapasztalat, eltulajdonított tárgyi eszköz, telefonszám megvan, el is érhető rajta, ami alapján lenyomozható lenne az elkövető. A nyomozás eredménye: gyanúsított a bejelentett lakcímen nem található, az eljárás lezárva. Kurva nehéz lett volna lekérni a mobilszolgáltatótól a cellainformációkat."

"- Hány esetben tett feljelentést a bortulaj az elmondása szerint gyakori betörés/lopás ügyében, vagy tett-e egyáltalán? Ha nem, miért nem?
- Ismerte-e a bortulaj a rendszeres tolvajokat?
- A feljelentésen kívül tett-e bármit ellene? Felvette-e a kapcsolatot polgárőrökmel, technikailag készült-e: megerősített zárak, modern biztonsági rendszerek (riasztó, kamera, távfelügyelet)... végső soron, árulta-e a területet? Ha többnyire nem a válasz: miért?"

Ne tegyél úgy, mint ha nem itt élnél. Feljelnetés, kamera nem számít, szarnak rá. (nem konkrét eset, hanem általánosság. ha tetszik, tapasztalat.) Egyébként jó hogy említed, én is gondoltam rá, hogy a borospincéket titánium ajtókkal, TEK-hez bekötött riasztóval, meg ravasz csapdákkal ellátott piramisokkal kéne körülvenni. Jaj, ez utóbbit nem lehet, mert az életveszélyes lenne. Bocs, mert kezdek átmenni cinikusba, de végsősoron árulta-e a területet? Hát persze, ha zaklatják, fusson el, adja el élete munkáját, és költözzön városi panelbe, mert az f*sza lesz...
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 11. 09. 01:23
"Basszus, miről beszélünk? Van egy visszatérő tolvaj, meg egy sunyi gyilkos. Melyik súlyosabb?"

A kerítéses áramosnál is ez a véleményed? Ott a "gyilkos" messze nem volt sunyi.

Nem kötekedés, eszmecsere. Szerinted lehet/kell különbséget tenni a kettő között? A kérdésemből érezheted, hogy a fagyállós nálam legalábbis durvább.
Mi lesz veled Magyarország? 2013. 11. 09. 01:13
"Pedig, ha a példám megtörténne: akkor most sorban nyílnának a topicok, hogy a Tesco mérgezi a szegény magyarokat... Nem csak az elkeseredettségükben onnan lopókat, hanem ártatlanokat is. "

1x 2x megtörténne, nem nyílna semmiféle topic, főleg nem sorban. Ha 5-10-20 éve folyamatosan ez lenne, előbb utóbb a kisgyerekek ellen is kinyílna a bicska, ha ő lenne az elkövető. Nem emlékszel A Blaha Lujza téri kiscsávóra? kb 10-12 körüli volt, és mesélte, hogy kit hogy lopott meg - késsel - ami már rablás, és rohadt büszke volt magára? Hát őt tényleg nem sajnálnám, ha valaki jogos védelemből elvágná a torkát. Ez csúnyán hangzik, de tényleg észre kéne már venni, hogy aki próbál kétkezi munkával boldogulni, azt minden szinten támogatni kellene, és az ilyen tolvajokat/rablókat meg sitre vágni, hogy ne rombolják a az amúgyis béka segge alatt lévő morálunkat.

friss hírek További hírek