Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 10. 21. 15:51

TOP GUN  

HÍR:
"A Gripen-pilóták nem kapnak több fizetést, mint a kiöregedőfélben lévő MiG-29-esek hajózói, tudta meg a Magyar Hírlap. Ugyanez vonatkozik a földi személyzetre, szerelőkre és kiszolgálókra is. Hollósi Nándor altábornagy, a Honvédelmi Minisztérium főtanácsadója a lapnak úgy nyilatkozott, egy katonának megtiszteltetést jelent a hadsereg legmodernebb eszközeit működtetni. Egy Gripen-pilóta (százados rangfokozatban) 137 280 Ft alapot, 20592 Ft honvédelmi pótlékot, 27456 Ft illetménykiegészítés t, illetve besorolási pótlékot, veszélyességi pótlékot, étkezési hozzájárulást kap majd, így adózás előtti jövedelme körülbelül kétszázezer forint lesz havonta."
Ez vagy nem igaz vagy pedig teljesen hihetetlen.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:26
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 10. 21. 16:26
csatlakozom, sierra. Én 1980-82 között voltam ott hajózóírnok.
Van egy pár szép (és nem szép) emlékem.
üdv. zj
Törölt felhasználó 2004. 10. 21. 16:15
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
közben pedig mekkora hierachia és bürokrácia és óriási pazarlás jellemzi szerintem a hadsereget. Sok a fejes, gondolom ennél jobb fizetésekért, miközben ezek szerint a csúcs emberek pedig megalázó bérért teszik kockára életüket.
Törölt felhasználó 2004. 10. 21. 16:07
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Kecskeméten voltam katona, hajózóírnok a pilóták mellett (Mig 29 és Alba). Amennyit én tudok, afelől teljesen igaz a hír. Ha ezek a pilóták nem volnának a repülés szerelmesei, megszállott szerelmesei, akkor egy sem maradna a hadsereg kötelékében. Még Vári coca is, aki az egyik legbrilliánsabb volt köztük, lám lelépett. Szörnyű kilátástalanság jellemzi az életüket és a hadsereg (azon keresztül pedig a költségvetés) packázásának vannak kitéve, mikor milliárdos értékek vannak a kezükre bízva. Ezekkel a seggük alatt repülnek, de úgy, hogy a gyakorlatuk fenntartásához évi 60 óra repülési idő sem lenne túlságosan sok, nekik meg meg kell elégedniük évi 30 órával kb., meg 45-tel, mert a hadsereg költségvetéséből nem futja több üzemanyagra a gépekbe. Alkatrészekre meg végképp nem, úgyhogy van egy pár Migünk, amiket egyszerűen szétbeleztek, hogy a többiekbe átrakhassák a meghibásodott alkatrészeket. Az ilyesmik (is) miatt szokott előfordulni olyan, mint mikor Rácz Zsolt ales (posztumus ezds.) lezuhant a kecsói repnapon bemutató közben.
Minden tiszteletet megérdemelnek azok a pilóták.

Topik gazda

alain
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek