Nem aranyoskám, a nyerő, lezárt pozicióid után kell adózni. Tehát ha pl nyitsz pozit novemberben amin van teszem azt 50% lebegő profitod, de nem zárod le évvégén, akkor utána nem kell adót fizess. Kedveském.
aki megveszi és tartja, attól nem megy a papír. Csak ha jön új vevő. De az is véges. Viszont a napizól egymásnak adva tudnak árfolyamot is emelni és csökkenteni is, mert ha eladja ma x-ért a másiknak de holnap visszaveszik x+20-ért majd így tovább, akkor szépen emelkedés lesz. Ezt csinálta Jesse Livemore is, tessék a galle hülyegyereknek utánaolvasni. Attól hogy vesz valamit nem fog történni semmi, lásd pl Enefi, Bif. Egyhelyben állnak.
Ja, és amit kifelejtettem, hogy a vételi-eladási jutalék, vagy a realizált veszteség csökkenti az adóalapot. Vagyis ha pl. van 1 millió nyerőd, meg 100 k bukód, akkor 900k után fizetsz, és még levonod a jutalékot, mondjuk 30 k-t, így 870k után fizeted a 15% adót.
A 2017. során realizált nyerő után kell 2018. májusban befizetni. Ehhez kapsz adóigazolást január 31-ig számlavezetődtől. Hiába vettél újra részvényt belőle, az tök mindegy. Ha előtte már realizáltál nyereséget, azután fizetsz. Ha csak jövő januárban realizálsz, azt majd csak 2019. májusban kell befizetned. Én ezért mondom, hogy pár Ft-ért nem érdemes. Persze ha amúgy tartani akarod a részvényt.
Nagyon egyszerű. Ha csak napizók vannak, akkor logika szerint ők zárják is pozijukat. De ha ahogy írod, illikvid papír, akkor az azt jelenti, hogy nincs eladó/vevő, tehát a napizók egymás pozijait tudják csak bezárni, és így visszatér az árf. a kiindulópontra. A papír mozgását a napon túl is tartók (vagy eladók) mondják meg. Egy alap, aki bevásárol, egy Marinéni a nyugdíjából, vagy én a hónap elején pl. * De nincs harag, hiszen szépen ment a papír, örülök neki. :) Reaktor: 716
erről az adózásról kérdezhetek? nem vagyok képben teljesen. azt vágom, hogy 15% szja. ezt mikor és mi alapján kell bepöngetni? a nyerő az alapja vagy az összes kereskedés? illetve ha nekem dec 31.-én minden pénzem rv-ben áll akkor eltolódik egy évet? köszönöm a válaszokat és a minuszolóknak a minuszt :) abból eddig csak 1 van
Tök Opus Topik