Topiknyitó: TrendMan 2008. 06. 30. 19:04

Nemek harca ?!  

Hatalmas különbségek lehetnek a férfiak és a nők fizetése között ... etc...

(Cikk a fenti linken)

-->

Érdekes, hogy azt soha sem vizsgálják, hogy mekkora valószínűséggel tartja meg egy férfi vagy egy nő az állását ?

A környezetemben az elbocsátások 'alanya' az esetek túlnyomó többségében férfi.

(Tudom, ez nagy indulatokat fog kavarni)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 07. 16. 20:47
Carnegie Hall
881 Seventh Avenue
New York, NY 10019-3210

Florence Foster Jenkins (July 19, 1868–November 26, 1944) was an American soprano
who became famous for her complete lack of rhythm, pitch, tone, ...
en.wikipedia.org/wiki/Florence_Foster_Jenkins - 42k - Hasonló oldalak

Sikerült koncertet adnia a Carnegie Hall-ban
Forrás: Gondola
link
link

Ez a nő biztosan fogadott !
Törölt felhasználó 2008. 07. 16. 20:20
Előzmény: #22  matgab
"A tőzsde egy nagy szerencsejáték, semmi más."

annyiban nem szerencsejáték, mint amennyire a póker sem az: tanulni, tanulni, tanulni - aztán lehet belőled "kaszás" :)

amúgy ez érdekes téma, már csak azért is, mert a nők fogadni sem nagyon szeretnek...
Törölt felhasználó 2008. 07. 16. 20:06
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
A legjobb válaszadónak!

Első díj:

link
TrendMan 2008. 07. 03. 14:29
Előzmény: #33  matgab
Hmmm ... akkor a világunk nem túl sikeres :-(
matgab 2008. 07. 03. 14:16
Előzmény: #32  TrendMan
A siker az, ha valaki rájön, hogy a pénz nem az ember és az élet értékmérője...
TrendMan 2008. 07. 03. 13:25
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Egy kézzelfogható példa a tőzsde:

A múltban, amikor egy-egy sikeres befektetés után hasznot realizáltam tudtam, hogy ez egyfajta siker - de igazi sikerélményem a tőzsdén még nem volt.
Az ész tudja - de a szív nem érez együtt vele.
Törölt felhasználó 2008. 07. 03. 13:00
Előzmény: #30  TrendMan
Ez egy jó megközelítés....!!!!

És mások sikerességének megítélése? Szerintem az a rázósabb..
Ki, mitől tart valaki MÁSt sikeresnek?
TrendMan 2008. 07. 03. 12:27
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Kínálok egy új megközelítést:

A siker egy érzés, vagy egy cél ?
Ha elérsz egy célt, de nem jön meg vele az érzés, akkor az siker vagy kudarc ?
Lehet-e egy olyan cél elérése siker, amelyet nem te tűztél ki magad elé, hanem mások ?
Törölt felhasználó 2008. 07. 03. 12:12
Előzmény: #28  TrendMan
Az látod igaz, már ezen a fórumon is nekifutottam egyszer-kétszer ennek a definíciónak (siker), de ez nagyon szubjektív.

Mindenesetre az már siker, hogy sikeresnek érzed magad. :-))

TrendMan 2008. 07. 03. 12:09
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Nem, az nem lehet.
Persze a sikert sem olyan egyszerű manapság definiálni.
Törölt felhasználó 2008. 07. 03. 11:50
Előzmény: #26  TrendMan
:-)

Lehet, nem vagy elég sikeres...?!
TrendMan 2008. 07. 03. 11:49
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Famo:
Hátrafordultam, de nem áll itt senki :-)
kata311
kata311 2008. 07. 03. 11:43
Előzmény: #23  TrendMan
kata, a tőzsdére nem áll a férfiak fanatizmusa?
dehogyisnem, de a nőkre is
na jó akkor így, vannak kivételek............
Törölt felhasználó 2008. 07. 03. 11:39
Előzmény: #23  TrendMan
Azért ezt se feledjük:

"Minden sikeres férfi mögött, egy erős asszony áll...."
TrendMan 2008. 07. 03. 11:27
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Én egyetértek Matgab felvetéseivel.

Pszichológusok vizsgálták kislányok és kisfiúk játékait:
Nos a lányok játszanak-játszanak, aztán egyszercsak abbahagyják. (pl. leteszik a babát) játék vége.
A fiúk GÓLRA, játszanak, vagy a másikat le kell győzni - addig nincs vége a játéknak, amíg nem értük el a célt, nem győztünk vagy vesztettünk.
Talán ezért is alkalmasabbak az un. favágó munkára a nők, hiszen magasabb a monotóniatűrésük.

Kérdem én azonban, ezekután mi értelme vizsgálni azt, hogy hány nő van ilyen-olyan vezető poziban ?
Vszleg a nők 80 %-a nem is vágyik ilyesmire.
matgab 2008. 07. 03. 11:26
Előzmény: #20  kata311
kata, a tőzsdére nem áll a férfiak fanatizmusa? Ne viccelj! :)
A tőzsde egy nagy szerencsejáték, semmi más.

És ha csak az itteni felhasználók arányát nézzük, sztem az olyan kb. 10:1 vagy max 5:1 a ffi nő arány...
De ha tudsz női tőzsdemilliárdost, vagy sztárbrókert mondani, akkor is csodálkozni fogok...

Általában (tisztelet a kivételnek) a nők a tőzsdét azt max egy csillogó -fényűző luxusnak tartják, ahol ők bizony nem akarják megkockáztatni nehezen megszerzett forintocskáik létét...
Törölt felhasználó 2008. 07. 03. 11:14
Előzmény: #19  matgab
Matgab..milyen igaz.
kata311
kata311 2008. 07. 03. 11:09
Előzmény: #19  matgab
a tőzsdét kihagytad matgab
viszont arra nem áll, amit a nőkre mondtál:)))))
matgab 2008. 07. 03. 11:07
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
nem kalandos feltalálásról beszéltem vagy kalandról és feltalálásról...

Ami az ilyen komputeres dolgokat illeti: ami a férfiakat illeti, sokkal fanatikusabbak tudnak lenni...Olyan mélységű érdeklődéssel tudnak valamiben elmélyedni, amire sztem a nők képtelenek. Legyen az akár olvasás, játék vagy bármely más hobbi, ezért lesz több férfi szenvedélybeteg (drog, alkohol, játék, sport).

Törölt felhasználó 2008. 07. 02. 20:34
Előzmény: #17  matgab
többnyire egyetértek, 2 dolog viszont nagyon szemet szúrt:

"Nem volt képes a vadakat elejteni, akkor maradt életben, hogyha a kajából félretett, tudta, hogy mit fog enni holnap és holnapután is...
Ez a mai napig fent maradt abban a formában, hogy a nők mennek leginkább bevásárolni sé megkérdezik a férfiaktól, hogy mit kérnek hétvégén, amire a férfiak általában nem tudnak mit felelni -főleg ha nem éhesek- mert a franc se tudja mit és hol akar majd hétvégén enni...Majd ha éhes lesz eszik ami épp elébe kerül. "

sztem túl távoli dolgokat fűzöl itt össze. szimplán azért kérdezik, mi legyen a kaja, mert ők főznek. szüleim esetébn pl. a fater főz, és ő kérdi uezt. nálunk a párom, és ő is ilyen f..gokat kérdez :) ráadásul a fater aztán minden csak nem papucsférj. mind otthon, mind a melóban tipikus ffi, túlontúl is (meccsnézés közbeni sörözés, 2 mp alatt mindenről véleményt alkot, versengő típus, nem hallgat az okos szóra stb.) szóval nem nőiesedett el, szimplán csak a főzés miatt kérdezi, mi legyen a kaja. szóval sztem az kérdi meg ezt, aki tudja, hogy főzni fog - ilyen 1xű...

a másik a kalandvágy és a feltalálás... hát lehet hogy egy ideig kaland volt, de már jó ideje a tudományos felfedezések unalmas "szellemi favágómunka", sok teszt ezerrel, nem is beszélve az oda vezető tanulásról - 1 szó mint 100 én inkább az ambiciót nevezném meg. a ffiakban megvan az a vágy, hogy fölé emelkedjenek mindenkinek, legyen szó fizikai erőről vagy szellemi teljesítményről. nem hinném, hogy bármi köze is van a tudománynak a kalandvágyhoz, bár a felfedezéseknek nyilván annál több. (direkt nem mentem bele, mennyi ideje nem "kaland" a tudományos felfedezés, mert pl. a matekban már évszázadok óta nem, de mondjuk a genetikában inkább csak újabban nem az... legalábbis borsót keresztezni még murisabb lehetett, mint a computert b..tatni, hogy azonosítson be egy szakaszt a DNS-ben :)

az viszont biztos, hogy a ffiak sokkal többet szoktak kockáztatni, és nyilván a nagy számok törvénye alapján (is) "van, aki nyer, van aki veszít, döglégy tele pénztárcával távozik" :) ez és még sok minden megmagyarázza a sok-sok multimilliárdos ffit (akik közt kevés a nő), ill. az is szembeszökő, ha szétnézünk, hogy a nők a "szorgalmas" munkákat végzik, nem a jobban jövedelmezőeket. ez persze nem magyarázná meg, miért kapnak azonos munkáért kevesebbet...

a csapatmunka sztem nagyon szubjektív dolog, én ennek inkáb ellenkezőjét tapasztaltam, de plauzibilis, amit írsz, mivel én is gyakran tapsztalom, hogy vannak olyan nők, akik nem bírják elviselni, ha nincs igazuk, és már amikor nyilvánvalóvá is válik, hogy nincs, akkor is ragaszkodnak hozzá - bár ez sztem sok ffira is jellemző. túl sok ember érzi úgy, hogy tévedni égő, nem belátni a (nyilvánvaló) tévedést nem az. pedig bizony épp fordítva van... még annyit, hogy a másokra mutogatás akkor jön elő, ha kaka van, márpedig ez sztem inkább nemtől független dolog (azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a nők ad1 azt hiszik, jobban művelik ezt ad2 jobban tudják magukat áltatni, amikor ezt teszik, azzal, hogy nem ezt teszik :) sztem a ffiak sokkal őszintébbek magukhoz, másokhoz meg pont fordítva :) ami sztem szintén a nők karrierjének útjában áll: mármint hogy hazudnak önmaguknak. no meg sokszor kishitűek is...) na mind1, összetett a probléma. a becsületesség kérdéskörében is egyetértek, mármint hogy egy ffi könnyebben esik kísértésbe sikkasztás stb. szempontjából (is). a nők sztem jólelkűek. jobb lenne egy 2/3 - 1/3 arány a nők javára :) csak ez nem éppen evoluciósan stabil stratégia...
matgab 2008. 07. 02. 11:27
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Nem nagyon értek egyet a dolgokkal, amit itt nagy többségében leírtok...

Biológiai alapokról indítanék:
A nők kockázatkerülők, hiszen így tudják azt leginkább biztosítani az ősidőktől fogva, hogy az utód életben maradjon.
Nem volt képes a vadakat elejteni, akkor maradt életben, hogyha a kajából félretett, tudta, hogy mit fog enni holnap és holnapután is...
Ez a mai napig fent maradt abban a formában, hogy a nők mennek leginkább bevásárolni sé megkérdezik a férfiaktól, hogy mit kérnek hétvégén, amire a férfiak általában nem tudnak mit felelni -főleg ha nem éhesek- mert a franc se tudja mit és hol akar majd hétvégén enni...Majd ha éhes lesz eszik ami épp elébe kerül.
Míg a férfiak genetikailag kaladvágyóak, kockázatvállalóak, hiszen így tudták a legtöbb helyen elszórni magjaikat, a legtöbb utódot felnevelni...
Ezért is van az, hogy a felfedezők, feltalálók szinte mindegyike férfi volt a történelem során (igen tudom a M. Curie a nagy nagy kivétel...)

Viszont a munkában azok tudnak vezető pozicióba kerülni jellemzően, akik kockáztatnak, váltogatnak, ez férfi tulajdonság.
A rutinszerű munkákra (napról napra ismétlődő, nagy tömegű "szalagmunkák") a nők már ilyen alapon is sokkal alkalmasabbak- ezek viszont jellemzően nem a jól fizető állások. Az ilyen melókba a férfiak nagy része megőrül, míg egy nő szívesen végzi. Klasszikusan, könyvelő, pénztáros (ahol a férfiak nagy része könnyen kísértésbe is esik), vagy valódi szalag melleti meló...

A másik: a csapatmunka. Tapasztalataim szerint a nők egy csapatban legtöbbször a probléma megoldása helyett sokkal inkább interperszonális konliktushelyzetnek fogják fel a problémákat és sokkal inkább személyes ügynek veszik az ő véleményük keresztülvitelét....

Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 18:03
Előzmény: #15  TrendMan
én nem nevezném hatékonynak azt a lobbizást, aminek alig-alig van eredménye (a skandináv államokban úgy 30-40% körüli lehet a vezetők ill. parlamenti képviselők közt a nők aránya, máshol meg ennek töredéke) :) ráadásul uazért a munkáért kevesebb a fizu (ált.)

amúgy azzal egyetértek, hogy mi a frásznak akarunk a nőkből karrierista vampokat kreálni? inkább azt kellene előmozdítani, hogy a bennük levő tehetséget gondozzuk, -zák... fölösleges agressziót beléjük "oltani", eleve rossz az agresszív vezetési stílus. az ilyen főnököt eleve csak kibeszélik a háta mögött, hibáit felnagyítják, stb. a nők körében vannak ambiciózus, rátermett vezetők, akik a saját stílusukban jó teljesítményre képesek - miért kellene "felhigítani" a mezőnyt telebeszélt "fejű" biorobotokkal?

ezt a pizzafutáros részt érteni vélem, sőt hozzátenném, hogy természetesen a fizikai munkát többnyire ffiak végzik - de akkor most azt akarod elérni, hogy ott is fele-fele legyen az arány? ill. ha "tovább erőltetik" a vezetők körében a fele-fele arányt, akkor ezt is erőltessék? csak mert sztem egyik sem fog megvalósulni... :)
TrendMan 2008. 07. 01. 14:28
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Örülök, hogy jól beszélgettek.
Csak röviden szeretnék emlékeztetni eredeti felvetésemre -->

Időről-időre napvilágot látnak olyan statisztikai adatok/felmérések, hogy pl. a vezérigazgatók, vagy a parlamenti képviselők hány százaléka nő ? (ezek ugye nagyon alacsony részesedést szoktak kimutatni ...)

És magukban hordják azt a ki nem mondott elvárást, hogy pl. legyen minden 2. képviselő nő etc.

Vajon miért nem látunk olyan felméréseket, hogy a pizzafutárok, vagy egy adott időszakban a nemzetgazdaságban elbocsátottak hány százaléka volt nő, és mekkor hím nemű ?! :-)

Ezért én azt gondolom az ilyen jellegő felmérések nem az egyenjogúságról szólnak, hanem arról, hogy a hölgyek sok szempontból hatékonyabban lobbiznak az érdekeikért a világunkban, mint azt mi tesszük !
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 13:43
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
csak röviden :-)

"amúgy az a szitu, hogy mérhetetlenül nagyon szeretem az egyszerű dolgokat, és akik ilyenek, ők leegyszerűsítik addig a dolgokat, amíg átláthatóvá nem válnak a legösszetettebb jelenségek is "

Fura, annyira túlbonyolítasz dolgokat, hogy néha egy mondatodat többszöri elolvasás után is nehéz értelmeznem a sok kitérő miatt. De lehet, hogy ez csak az én szerény képességeimnek tudható be. :-))

Nekem ez így túlságosan általános. Valószínűleg egy féle nőtípus az, akire általában rátalálsz, ezáltal egy kalap alá vetted a női nemet..Pedig igencsak eltér egyén és egyén. Akár empátiában, akár abban, hogy éppen miért is szeret valakit az ember lánya. Persze hogy jó, ha viszontszeretnek, persze, hogy kell ez az ember egójának..na de, hogy nem is a másikat szeretem, csak magam...Jajj...akkor elvileg, ha nehezebbé válik egy kapcsolat, onnan "dobbantani" kell..hiszen már az nekem nem JÓ , és nem azt adja, amiért valójában létrejött.....
Ha ez ilyen egyszerű lenne. :-))
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 09:20
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
amikben nagyon tévedsz:

én nem neveltelek (akkor azzal kezdtem volna, hogy leszoktassalak a ku..vaanyázásról :)

ha felkapod a vizet, attól semmi nem lesz jobb, sőt...

"Szóval, ahogy értem a ffi követel és még kritizál a nő teljesít...." - én ilyet nem mondanék, pláne mert nem igaz. ez nagyon egyénfüggő. a gáncsoskodás, folyamatos kritizálás eleve többet visz előre, mint a "dobzse, dobzse, minden okés"
(de az sem igaz, hogy többynire a nők konfliktuskerülők, inkább döntőbírónak jók)

ha akarsz beszélni a (múltbeli) problémáidról, csak nyugodtan (minden értelemben nyugodtan...) nyilván nem magadtól vagy ilyen tüskés, hanem a környezeted váltja ki belőled...

nyilván nem akarod, hogy bárki is beleszóljon, kioktasson, még ha jól is jönne - ezért is nem erőltettem eddig se és nem is fogom.

"Legfeljebb sír, de azt is halkan... A női munkaerő pont annyira lehet body builder és szingli és anya akár..." egyetértek, a nők a társadalom gerince, összetartó ereje, nekik kellene "megszelidíteni" a ffiakat, vagyis kordában tartani az ő pusztítási vágyukat... manapság nehéz feladat, régebben se nekik sikerült, hanem a háborúknak...
több százezer év evolúciós berögződéseit lehetetlen csak úgy "kiírtani"... nekem nagyon is szimpatikusak a nők.
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 09:07
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
már várom :)
minden ember egyedi - de tömegben csak átlag van és szórás(négyzet) :) /az eloszlásfv. két -fontos- paramétere/

"god is a number you cannot count to..." :)

"az univerzum egy bizarr matematikai struktúra"
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 09:01
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Hűűűű... nahát, vannak itt érdekességek.

most mennem kell, de fogok rá reagálni, ha nem baj. :-))
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 08:56
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
hi! a metakommunikáció befolyásolására eszméltelenül jó trükkök léteznek, de nem akarok tippeket adni a konkurenciának :)

"Vannak persze, akik ügyesen manipulálnak, de szerintem ez a ritkább."

-ezzel egyetértek. mondom: kifejezetten az átlagról írtam. márpedig az átlag nő hisz a női megérzések legendájában (igaz, csak tipp, hogy 50% alatti a találati arányuk, de azért elég széles körben igyekeztem felmérni :) az eredmény inkább 0%-hoz konvergál :) sok mindenben jók a nők, de ebben nem... persze leheet, csak a környezetemben veszítik el mágikus képességeiket :) fene se tudja miért, de átlátok rajtuk, mint a szitán, és még a radarjukat is zavarom :) saját magukat buktatják le, nekem nem is kell aktívnak lennem, keverni a sz...t (amit amúgy sem szeretek, az élet e nélkül is elég komplikált...) sztem amúgy az a szitu, hogy mérhetetlenül nagyon szeretem az egyszerű dolgokat, és akik ilyenek, ők leegyszerűsítik addig a dolgokat, amíg átláthatóvá nem válnak a legösszetettebb jelenségek is (analitikus és szintetikus elmék) - bár a sztochasztikus differenciálegyenletek lennének ilyen szimplák számunkra!!!!! :) amúgy a drive-ok nagyon könnyen beazonosíthatóak: most éppen melyik működik vkiben, ill. melyik dominál... ja és a női empátia is eléggé legenda, mivel nem az az empátia, amikor vkit sajnálunk, ha beteg vagy egyéb baja van. (persze ez nagyon szép dolgo ettől függetlenül...) az empátia a beleélő képesség, vagyis akkor is "együtt kell érezni" a másikkal, ha semmi baja, sőt éppenhogy boldog stb. azzal tisztában vagyok, hogy még túl kevés ffi fedezte fel ennek a varázsát, hiszen akkor a nőt magát szeretnék, nem a p..át vagy jobb esetben a testét - sokan nem tudják hová tenni, amikor rájönnek: a nők magukat szeretik akkor is, amikor mást szeretnek - ragaszkodnak a játékukhoz (a játékot nem pejoratívan értem, nem tekintik tárgynak a másikat, csak szimplán gyerekes a ragaszkodás) persze ez csak a többségről mondható el, nyilván vannak kivételek. a lényeg, hogy a játékukhoz való ragaszkodás meg hogy saját boldogságukhoz ragaszkodnak, és nem azért szeretnek, mert az felemelő, hanem mert szükségük van arra, hogy viszont szeressék őket - ez mind nagyon is helyénvaló sztem, semmi szégyelnivaló nincs benne, sőt sztem igazuk is van ebben a nőknek. az persze más kérdés, hogy nem tudnék azonosulni ezzel, de csak azért, mert más vagyok - toleranciám a megértésből fakad, nem a teljes azonosulásból... ami még a lényeg, hogy amellett, hogy jól teszik a nők, amit tesznek ill. éreznek, ha jól tudnának manipulálni ill. elrejteni a fentieket, akkor a ffiak is igazán szeretnék őket, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez nem túl gyakori: sokszor csak a közös utódok vagy még rosszabb esetben a közös vagyon, megszokás, stb. tartja a ffit a nő mellett. no ezért is mondom, hogy a ffiak idióták, mert nem tudják, mit veszítenek. nagyon ritka az igazi bipoláris ffi, aki szeretni tudja a párját, gyűlölni az ellenségét - talán pont amiatt, mert nagyon összekuszálódtak a szálak ebben a modern világban, és nem csak a nemek szerepéről beszélek, hanem az ellenségkeresésről is. régebben egyértelmű volt, ki az ellenség, főleg a sok háborúskodás miatt. eleve feketére meg fehérre osztották az emberek a világot, oszt' kész :) na ez megszűnt... senki sem tudja, mikor fordul a kocka, részben ez teszi paranoiássá az embereket, de persze inkább a média... ami meg persze nagyban "tolja" a műanyag érzelmeket, felületességet, stb. ráadásul egyre többet kellene tudni már ahhoz is, hogy szimplán lépést tartson az ember fia, lánya a fejlődéssel... c'est la vie...
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 08:09
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
AKS: Nohát csak egy rövid kis reagálás, egyetlen pontodra:

"nekik viszont elég jól lehet kamuzni, mert nem a logikáját figyelik, hanem a metakommunikációt - ha gyenge is a fedősztori, akkor is beveszik, ha jó a tálalás"

Erről az a véleményem, hogy sokkal nehezebb a metakommunikációt tudatosan befolyásolni, mintsemhogy ez ilyen egyszerű lenne......
Hiszen ha valakinek a szemébe nézel, az többet mond minden szónál. Vannak persze, akik ügyesen manipulálnak, de szerintem ez a ritkább.
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 03:10
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Anyám a klimax közepén irt ilyeneket durva pajzsmirigy-túlműködés közepette...
Gázos volt....de idővel beállitották a gyógyszeradagját...
Aztán túllett rajta (némi fölös súlyt leszámitva).
Mindenre van megoldás, ha nem is tökéletes.
:)
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 02:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
AKS, imádom, ha nevelnek, de minek, nem érint, multihoz megyek, úgyhogy megnyugodhatsz... A magánéletben a nőies nő a jó és erős férfi. De a ffi főnöknek a női alkalmazott nem a naivája, pláne ha sértően viselkedik. És, ha a nő a főnök, akkor az szarkeverő? És a szarkeverő ffi, mert én olyat ismerek, aki hiteget, ígér, de csak elvár. Lebukik. Mert minden kérés hidegen hagyja,ami nem az övé, máshoz utasít, aki a 3.-hoz, az meg vissza hozzá and so on... EZ a szarkeverés. Ugye nem ez a komplementer pár vagy szimbiózis? Hogy ffi bármilyen elvárását a komplementer párja, a nő feltétel nélkül vakon teljesíti? Legfeljebb sír, de azt is halkan... A női munkaerő pont annyira lehet body builder és szingli és anya akár, mint a Király Júlia, aki maratont fut, ahogy sokan, pl. nekem is ennek előkészítésétől vérzett a talpam. akkor body builderek vagyunk-:)))
Szóval, ahogy értem a ffi követel és még kritizál a nő teljesít.... Ez aztán a szimbiózis a munkaerő piacon! Vagy a házasság? Rajta!

("hatszor hittem nekik hetedszer már maguk sem hiszik")
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 23:59
Hi all!

Mint írtam vala, ez egyéni tapasztalat, sőt többnyire csak az átlagról mondható el, kivételeket én is ismerek. Nem akarom a nőket "jóindulatú naiváknak" beállítani, sőt... mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti, tiszta sor. A sok szingli, magányos nő, akinek a romantikus komédiák meg a filmek a nagyszájú vagány csajszikról szólnak nyilván csak egy "célcsoport", noha valszeg a módusz... vannak mindenfélék itt is ott is, és fene se tudja, milyen szignifikancia szinten lehet igaz, amit írtam... nyilván nem a body builder világbajnok csajokról írtam, sem a papucsférjekről. De ugyebár a munkáltatónak nincs nagy lehetősége "belőni", menyire kevert jellem egy-egy jelentkező, ergo leegszerűsít. Veszi az átlagot, és annyi. A sz..rkeverő csajokról meg annyit, hogy az idiótákat megvezethetik, de többnyire a végén le is buknak :) vagy még hamarabb... az ilyenek kicsit olyanok, mint mondjuk Hitler: megkövetelik a tiszteletet, jó dumásak, meg tudják fűzni az embereket (nemtől függetlenül), de ugyanaz a gyengeségük is, mint amiből az erejük fakad: az egó. Lássuk be: az emberek nem szeretik azt, aki csak magával törődik, márpedig egy egománnak nehéz palástolnia ezt. Igazából csak addig tűrik meg, amíg az előnyök "domborodnak ki", és a hátrányok a háttérbe szorulnak. Napoleonnál is hasonló szitu volt - mégis komoly stratéga létére beleszaladt az orosz pofonba, mert nem volt kellő önkontrollja. Persze Báthory Erzsébeten kívül nem nagyon lehetne találni női hírességet erre a példára, talán még Nagy Katalin lehetett ilyesmi... a lényeg: naná, hogy a világ sokszínű, attól még az "átlagot" is kezelni kell tudni. Kamu tárgy/terület a marketing, de ebben mégiscsak igazuk van... sarkítani tudni kell :)
btw. elég nehéz harcról beszélni, miközben a szimbiózis a legtalálóbb kifejezés a 2 nem kapcsolatára - még ha sok tekintetben létezik is verseny, inkább komplementer jellegűek a ffiak és a nők. a munkaerőpiacon is!
TrendMan 2008. 06. 30. 21:27
AKS:
Fantasztikusan felkészült vagy ezzel a listával, csak nézek.
Úgy érzem (ffi létemre), ez a kérdés -összetettségénél fogva - nem szedhető pontokba.
Csak rugalmasan kezelhető, és jóindulattal.
Hiszen az egyenjogúságnak végtelen oldala van.
Én (ffi létemre) nem tudok jól hazudni, az 1. pont úgy ahogy van úgy gondolom nem igaz:
A nők igenis fenomenálisan hazudnak - legalábbis a metakommunikációjukkal.
Lehet, logikai síkon ez már nem működik olyan jól.
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 20:47
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
ez esetbne én nem vagyok nő, kötekszem, versengek, ugyanannyi volt a fizum multinál mint a ffiaknak, autóval mobillal notebikkal no limit benzinkártyával, a legutsó állásomnál, ahol csúcs tőzsdések akadtak, próbáltak hitegetni, EZ ESETBEN viszont a kisujjamat sem mozdítottam meg - garantálom... remélem jóra fordul vagy ludas matyi... és tényleg nem rúgtak ki soha, de távoztam azonnal, biztonság ide vagy oda, ha vmi nem tetszett... Nem alkalmazkodom, sőt szerelemből lelkiismeretes sem vagyok -:) Ettől persze még akár szerelmes is lehetek a főnökbe, de az más tészta.... Ja, és remekül tudok viszont hitegetni -:) és csak az eszemre hallgatok a munkában...
Ilyen nők is akadnak -:))))))
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 20:43
ez esetbne én nem vagyok nő, kötekszem, versengek, ugyanannyi volt a fizum multinál mint a ffiaknak, autóval mobillal notebikkal no limit benzinkártyával, a legutsó állásomnál, ahol csúcs tőzsdések akadtak, próbáltak hitegetni, EZ ESETBEN viszont a kisujjamat sem mozdítottam meg - garantálom... remélem jóra fordul vagy ludas matyi... és tényleg nem rúgtak ki soha, de távoztam azonnal, biztonság ide vagy oda, ha vmi nem tetszett... Nem alkalmazkodom, sőt szerelemből lelkiismeretes sem vagyok -:) Ettől persze még akár szerelmes is lehetek a főnökbe, de az más tészta....
Ilyen nők is akadnak -:))))))
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 19:49
Előzmény: #1  TrendMan
a munkáltatók hülyék. miért érdemesebb nőt felvenni?

1. nem tudnak jól hazudni. (többnyire elfelejtik, mi a fedősztori, vagy inkonzisztens, sőt gyakran eleve ki is kotyogják :)
2. nekik viszont elég jól lehet kamuzni, mert nem a logikáját figyelik, hanem a metakommunikációt - ha gyenge is a fedősztori, akkor is beveszik, ha jó a tálalás.
3. a 2. folyománya: elég nekik a dícséret, nem kell emelni a fizut. ha nagyon hiányzik már nekik az emelés, jól lehet hitegetni őket :)
4. sokkal jobb csapatjátékosok általában, mint a mindenkivel rivalizáló ffiak. ha megvan a bizalom, és jól bánsz velük, meghálálják, és onnantól jobban lehet kooperálni velük
5. nehezen látják be, ha tévedtek (bár ez a ffiakra is igaz), viszont ők legalább igyekszenek helyretenni, pl. mert lelkiismeretesebbek
6. lelkiismeretesebbek :)
7. a gyakorlati intelligenciájuk magasabb (átlagot nézve mind2 nemben)
8. EQ szintén magasabb
9. szorgalmasabbak
10. terhelhetőbbek, és jobban lehet őket motiválni
11. jobban betartják a határidőket, nem halogatnak annyira
12. jogkövető magatartás szinte kiemelkedően magasabb arányban fordul elő
13. egy jó vezető jobban együtt tud működni velük a vezető nemétől függetlenül - nem utolsósorban 12. pont miatt

sztem amúgy az 1. 3 pont miatt kevesebb a fizujuk + mert "a ffiak nem tudnak szülni" :) ill. mert nem tudnak rendesen taktikázni (próbálnak néha helyezkedni, de csak rövid távon optimalizálnak)

nem mondom különben, hogy ffiakkal nem lehet együttműködni, de ahhoz eléggé kiegyensúlyozott ffira van szükség, mert különben mindig mindenbe bele fog kötni. a nők ugyan többnyire kevésbé kiegyensúlyozottak, de náluk egy "gyors lefutású hiszti", és kész (ha nem elég fegyelmezett), ha meg fegyelmezett, akkor még az se nagyon van. a ffiak meg elég gyakran kerékkötők (meg lókötők :) sztem amúgy az a baj a ffiak kooperációs készségével, hogy túl kevés az igazán intelligens, és mindig bizonyítani akarnak :) egy brainstormingnál jók, de ahol már kritizálni is lehet sőt kell, ott csak a kötözködés lesz... tisztelet a kivételnek. ez persze némiképp sarkított, és lehet, másnak mások a tapasztalatai, pláne, hogy a nőkről nem lehet megmondani, mi jár a fejében (ezért gyakran pozitívabb a kép egy adott nőről, mint amilyen valójában), de sztem a lényeg túl gyxakori elkerülését leszámítva nincs különösebb baj a nőkkel (ebbe belatartozik a bolhából elefánt effektus is és vica versa)... a ffiakkal meg nehéz kijönni a rivalizálás ("mindig meg kell mutassam, hogy én vagyok a ...abb") miatt. Viszont mind2 nemre jellemző, hogy a humorérzékük pont akkor nem működik, amikor kellene... :)

Topik gazda

TrendMan
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek