Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 15:53

Nagymami foruma  

Sok hírt olvasni manapság így a választások előtt....A hétvégén kinnt volt nálunk a menyasszonyom nagyija....és persze ez a téma is szóbakerült....vidéken él, az alföldön, nyugdíjas van egy kis kertje és onnan visz árut a piacra...de még mielőtt elmélyednék a mezőgazd rejtelmeiben...Ő egyszerűen azt mondta, mit gondolnak a pártok az emberekről....ki veszi be a 14.havi nyugdíj, az új hidak, a semmiből kinövő kutatóközpontok terveit amikor a munkanélküliség egyre jobban nő és a lakosság nagy része csak a növekvő terheket látja? A kisvárosban az önkormányzat kérte az embereket, hogy adjanak be az utcában 100.000 HUF-t hogy megépítsék az aszfaltutat az utcában, ne legyen földút.... A KÖZÚT építése és karbantartása nem állami=önko feladat lenne???? Szépen vagyunk.. .Ő nem megy el választani... .

Persze ez nem megoldás....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 21:01
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Persze, szerintem is kellenek a faluk, csak nem mesterségesen fenntartva, úgy, hogy az ottlakók 60%-ának soha nem lesz ott munkája.
(Akármilyen kormány is lesz.)

Abban viszont nagyon igazad van, hogy a régióknál kellene sokkal több pénzt hagyni, hogy ott dönthessék, el, hogy mire akarják költeni és nem Pesten.

Én megértem a pécsieket, oda is nagyon kellene az autópálya. Ide Szegedre is 94 óta igérték és csak 2005 végén ért ide. (De a legnagyobb probléma az, hogy a Romániába menő forgalom az még évekig végigmegy a városon, mert az M43-asat csak 2009-re ígérik. Én 70-80 méterre lakok ettől a Hungária körúthoz (~70%) hasonlítható forgalmú szakaszhoz.)

Miért kellünk az EU-nak : piac, olcsó munkaerő...

Na lépek, Jó éjt!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 20:45
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
................a megtakarításról pedig az a véleményem,hogy teljesen egyetértek Greenspam-al és azzal aki azt mondja,hogy sokat költünk sok hitelt veszünk föl és keveset gondolkodunk a holnapon,keveset spórolunk és kevesen fektetünk be,............. kevesen próbálnak meg előtakarékoskodni öregebb korukra vagy ha valami váratlan negatív esemény jönne közbe.
Schluß!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 20:38
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
osani,
csak annyit tudok mondani,hogy ha hagynák élni a vidéket és nem mindent fellülről döntenének el akkor már jobb lenne!
Például.:Pécs ugye Európa Kultúrális Fővárosa lesz.
No és van pl.autópálya a környéken?Nincs!De majd lesz valamikor. :) -Persze föl sem merült a "pesti vízfejben" ,hogy nyerhet esetleg egy másik város is mint Bpest.-

Tehát ha több pénzt hagynának a vidéki önkormányzatoknál és hagynák ,hogy ők tervezzenek saját maguknak,persze egyeztetve terv eiket a kormány terveivel,már előrébb tartanánk.
Hisz ők jobban tudják mire van szükségük,mint 200Km-re onnét.

Ezt ott b@szták el,hogy pestet annyira mindenek fölé helyezték, hogy most itt tartunk,hogy minden más csak 3-4-ed rangú ebben az országban.

Csak tudnám minek Kínának Tibet,vagy az Ujgur területek,ha a Frey műsorában az a baromi nagy fejletség is csak az ország keleti, dél-keleti csücskében érzékelhető?De mégis ragaszkodik hozzá!
Vagy minek Budapestnek az ország többi része?
Minek az EU nak a fejletlen kelet európa? és mégis.....................mert nélkülük nem menne .
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 20:05
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
na mostmar otthonrol...huh...jo kis beirasok mire vegigolvastam... . ez utobbira: eu-nak az a makja, hogy hogy elöregszik igy nem lesz munkanelküliseg itt a termelekenyseg növekedesevel....de majd kell meg munkaerö igy jo kis multikulti lesz itt 20-30 ev mulva mire öregek leszünk....es minden ehhez kapcsolodo jarulekos dologgal....

szvsz megtakaritani mindig kell....aki nem csinalja magara vessen ha majd nincs munkaja vmi miatt es nem tudja a hitelböl finanszirozott alomvilagat fenntartani...ez nem internetes hoditojatek ahol 7 eleted van es nincs is örökelet kodod....jo ejt.
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 19:54
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Sok pénzből persze nagyon szépen fel lehetne korszerűsíteni ezeket a vidékeket, de így is nagyon el vagyunk már adósodva.

Kapcsolódó nyilatkozat :
Nicolas Sarközy (lehet rosszul írtam) :
"Nem kell megszüntetni a szociális hálót, mert összeomlik az magától is"

Elég dúrva, de szerintem van benne valami.
Ha így folytatja Európa ahogy eddig akkor nem fogjuk soha többet felvenni a versenyt Kínával...

Igen jó ez a ripórt én is láttam.
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 19:38
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Szia

Én nem azt mondtam, hogy nem kell pénz, hanem azt, hogy a szülőktől nem kell támogatás, mert anélkül is meg lehet csinálni.
Az tény, hogy ez nem könnyű és kevesek képesek erre (nagyon sok tanulás, kevés buli...), de lehetséges.

Akkor elfogadom, hogy nektek van igazatok, ha megmondjátok, hogy mi a megoldás.
Hogy lehetne életképessé tenni ezeket a kisebb (nagyvárosoktól távoli) falukat???
Hogy telepítetek oda olyan munkát amihez van szakképzettségük és nem kell agyontámogatni "felülről"???
Hogy akadályoznátok meg, hogy a tanultabbak ne vándoroljanak el a nagyvárosokba???

Szerintem ezt nem kell. Ez egy hasonló folyamat, mint 100-150 évvel ezelőtt amikor szintén milliók váltottak életformát és költöztek más vidékekre, országokba.
Akkor sem mondta senki, hogy jajj ott lehet albérletben kell majd laknom, ...
Senki sem tudta mi lesz vele mégis megtették, mert kénytelenek voltak.
Ez most ugyanaz a folyamat szerintem. Nem kell senkit arra bíztatni, hogy maradjon a lakhelyén (ahol nem fog munkát találni és nagyrészt a városiak adójából kapja a segélyét), inkább arra kellene ösztönözni, hogy menjen oda, ahol szükség van a munkájára.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 19:32
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
ja... ez meg egy kis izelitő A fejlődés értelmezéséről... szerintem... :)
link
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 19:19
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Azt tényleg nem lehet hogy vidékről mindenki fölmenjen pestre,vagy az ország fejlettebb felébe.-A vidéket így is tönkretették már.-Gondoljatok bele hova jutnak azok a faluk,kis városok ,ahonnan elmennének a vállakozók kis üzemek .Egyenes út lenne a csőd felé.Ez egy olyan láncreakciót indít(ott) be .Először megszüntek a boltok a posták a közlekedés lehetősége beszűkül(gondolok itt a buszjáratok megszüntetésére)iskolákat ,óvodákat zárnak be ,mert elvándorolnak az emberek és sorolhatnám.
Az pedig nem megoldás,hogy apuka fölmegy a határról pestre dolgozni,mert attól a települések ,önkormányzatok még ugyanolyan szegények maradnak.Ráadásul ez csak egy ideiglenes megoldás lehet,mert családok mennek tönkre ha szét vannak szakítva...............de ezzel át is eveztem már más vizekre.
Szóval a vidéket úgy tönkretették, hogy tényleg mint két különböző világ bámul egymásra a főváros és a többi.
Még mielött valaki azzal vádol meg, hogy fővárosellenes vagyok annak megnyugtatásul elmondom, hogy én félig fővárosi vagyok félig vidéki (kb 220 km re pesttől),és azt hiszem így mindkét oldalt megértem.

Amit osani írt arról ,hogy nem kell pénz a tanuláshoz? Hát ,én kíváncsi lennék,hogy kb hány fiatal jut hozzzá akkora mértékü támogatáshoz,hogy ne legyen semmire sem gondja.Szerintem minimális,és ezt nem nevezném lehetőségnek..............
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 18:41
Előzmény: #23  bpmcwap
A Diákhitelre nem reagáltam.
Igen sajnos hallottam ilyet, hogy feketelistára került. De azt nem hiszem, hogy valaki - akár a legrosszabb munkából is - ne tudná kifizetni azt a havi 3500 HUF-ot, addig is amíg nem talál jobb munkát.
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 18:37
Előzmény: #23  bpmcwap
Nagyon más a felfogásunk az tény!

Diplomás még csak majdnem vagyok (sajnos).

Azt nem mondtam, hogy a tanulás nem kerül semmibe, de aki JÓL TANUL (nem magamról volt szó!!!) annak bizony jár annyi támogatás + diákhitel, hogy az fedezi a költségeket.

(Nem mondtam, hogy én nem kaptam semmit otthonról, de többeket ismerek aki tényleg nem kaptak egy forintot sem a szüleiktől.)

"Román határtól 15percre havi 150ezerből???"

Nem otthon dolgozik, hanem egy közeli 35e fős kisvárosban. És ez úgy jön ki, hogy fizu + családi pótlék (2 után még jár) + segély + néha csencselnek (ez ott sokak jövedelemforrása)!!!

Nem kell az egész családnak Pestre költözni. Egy másik ismerősöm Apukája hétközben dolgozik Pesten építkezéseken, miközben a család otthon van. Ez sok szempontból nem jó, de annál jobb, mintha munkanélküli lenne vagy kocsmázna.

Tudom, hogy annyi ott egy házacska, először nem akartam hinni a fülemnek. (Már Szegeden is 10 misi egy szarhelyen lévő üres telek.)

Elnézést! Nem akartam személyeskedni!
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 18:17
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
uristeeeeen!!!Hol élek????
enged meg hogy összegezzem azt amit eddig rólad tudok:Éretségizett, diplomás, tanult fiatalember vagy.
.
Veled megtudták etetni azt hogy a diákHITEL támogatás???? Kérdezd meg azokat aki nem kaptak munkát és felkerültek a feketelistára, mert nem tudják fizetni a felvett hitel törlesztőrészletét, ezzel igy elvágva magukat a későbbi szukségszerubb hitelfelvételtől pl lakásvásárlás!
.
"És azt nekem senki se mondja, hogy nem lehet kitőrni a szegénységből, mert a tanuláshoz igenis nem kell pénz!!! "
hm... ez nekem uj... ezexerint te amig tanultál pesten nem kellett fizetned se koleszt, se albérletet, se viz- gáz- villanyszámlát, ingyen kaptad a tankonyveket a jegyzeteket a tollakat és a ceruzát a fuzetet, ingyen a bérletet és a vonat illetve buszjegyet, ingyen ettél és ittál éveken keresztül?Ingyen ruházkodhattál? nem volt tandíj? semmilyen formában??? hm... azt hiszem szerencsésnek mondhatod magad, de erről nem ártana egy könyvet irnod, amit INGYEN osztogathatnál mindenkinek ezzel segitve a társadalmat!Ha már ennyi mindent kaptál INGYEN, MERT SEMMIBE NEM KERÜLT!
.
Román határtól 15percre havi 150ezerből???Apukám!!!Az luxus!!!Hányan keresnek még annyit abban a faluban ahol az barátnőd él?
Mellesleg arra is enged meg hogy reagáljak hogy miért nem mennek el a falubol... napi szinten mozgok többek között ingatlanban is... pl geszt egy kis falu a román hatátrnál, de penészlek is ott van... nos ott egy átlagos ház baromi nagy kertel-mert ez is átlagosnak mondhato arra- 1,5-2millio forint nos abbol pesten még egy kapuajjat sem veszel egy hajléktalantól!Felelőtlenség lenne olyan döntést hozni-pl a te esetedben a barátnőd családjának- hogy ott hagynak csapot papot és hajrá budapest.Naponta az ország egy harmada fordul meg pesten, itt is van munkanélküliség itt sincs aranyból a nagykörut, itt is turkálnak a munkaerőben, sőt itt még arcátlanabbul!Na most akkor mit kezdjen egy család a 2milliojával, pucér fenékkel a fővárosban, munk és lakásnélkül????
szvsz ez nem merészség kérdése!!!
....
"Egyben tuti biztos vagyok, hogy én sokkal jobban olyan körökben mozgok, akik pont az a társadalmi kőr, mint amit Te most leírtál."
Nos én nem akarlak megbántani de nem őriztunk egyutt libát, ezért ahogy én sem tudom te milyen körökben mozogsz vagy milyen élettapasztalataid vannak ezért te sem nagyon tudhatod... örülök neki hogy személyes tapasztalataiddal gyarapitod a forumot és a hozzászolásaidat, de szvsz nem kell személyeskedésbe átmenni... azt hogy én honnan jöttem vagy milyen körökben mozgok, enged meg hogy jobban tudjam mint te!Köszönöm!Amugy nem sértődtem meg csak jobb szeretem a tiszta dolgokat!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 18:17
ha van annyi feles penzetek hogy a tözsdére dobjátok piros vagy feketere ,akkor annyira szarul nem allhatunk
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 17:59
Előzmény: #18  matgab
21-25 éves a barátaim nagy többsége.

És nem kell feltétlenül Pestre menni, pl. itt Szegeden is minden ismerősöm talált (nem rögtön) legalább középes munkát.

"Ez az ország egyenesen halad a csőd felé"

Nem foguk csődbemenni, erről meg vagyok győződve. Egy EU tagállam nem fog a csődbemenni, és nem azért, mert a tagjai vagyunk, hanem mert annyi tőke van itt az USA-ból és EU-ból, hogy nem fogják hagyni, hogy bezúgjuk.

Amúgy meg a 70% adósság bakfity!!! Volt/van nálunk gazdagabb ország nagyobb adóssággal.

A választást nekem mindegy ki nyeri, de azért egy kis nadrágszíjhúzás nagyon kellene!!!
matgab 2006. 02. 20. 17:54
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Valamint a ázadás mindig óriási szervezési energiát és nagy pénztőkét igényel...A lázadás ma semelyik vezető politikai érdekcsoportnaknem érdeke, ergo nem lesz lázadás...Függetlenül az életszínvonaltól...
Afrikában, ahol naponta több ezren halnak éhen van lázadás? Nincs. Nem az éetszínvonaltól függ a társadalmi instabilitás...
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 17:53
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
"jan végi hír: a magyarok 35%!!!-nak NINCS megtakarítása.....ENNYI!"

Ez sajna tényleg így van. Nagyon sok ember akinek relatív jobb fizetése van az is csak költekezik. A barátaimnak, akik már dolgoznak, is szoktam mondani, hogy ne költsétek el minden pénzzeteket, hanem egy részét legalább rakjátok félre, de sokan nem gondolnak a jövőre.
matgab 2006. 02. 20. 17:51
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Ja, csak Pesten már így is élhetetlenül sokan lakunk...Nem lehet egy ország ennyire centralizált...
Az, meg, hogy ki lehet törni, ezt elmondhatod a 20 éveseknek, majd ha lesznek 40-60 közötti barátaid is, akkor lehet, hogy kicsit másképp látod az országot...
Ez az ország egyenesen halad a csőd felé, ráadásul a jog csak a csalókat és tolvajokat védi, és csak azt támogatják, aki nem akar semmit csinálni...
Valószínüleg azért ezek a követendő példák, mert azok a politikusok hozzák a törvényeket akik ugyanígy nem akarnak semmit dolgozni, csak a saját zsebüket tömködik ezerrel...
Soha nem volt rendszerváltás, sajnos. És itt nem a kis párt muksókra gondolok, akik hittek a cocializmusban, hanem azok a gazemberek, akik kisemmizték az ország éléről az embereket...És ha a magyar emberek nem lelki nyomoroncok lennének, akkor valóban kimennének az utcára, mint a szerbek, horvátok, románok, vagy ukránok...
De itt soha nem is lesz semmi...csak ez, ami most van...
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 17:48
Előzmény: #12  bpmcwap
Ha 10 éve a sokkal nagyobb szegénységben nem volt lázadás akkor most sem lesz!!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 17:45
Előzmény: #12  bpmcwap
"Kérdezd meg majd legközelebb nagymama szomjédjában élő 20éves srácokat!!!
Munka nincs, lehetőség nincs, tanulásra pénz nincs, amikor majd kajasincs akkor - már ugy értve annyi se amitol 2napig ne korogjon a gyomor..."

Egyben tuti biztos vagyok, hogy én sokkal jobban olyan körökben mozgok, akik pont az a társadalmi kőr, mint amit Te most leírtál.
Én sem vagyok pesti, a barátnőm meg egy kis faluban lakik a román határtól 15 percre, és a szüleik (egynek van munkája) kevesebb, mint 150e HUF-ból tartják el a 3 gyereküket!!!

És azt nekem senki se mondja, hogy nem lehet kitőrni a szegénységből, mert a tanuláshoz igenis nem kell pénz!!!
Annyi támogatást lehet kapni (szoctám, laktám)+ diákhitel, amihez egy forint sem kell otthonról.

Több jó barátom van aki nagyvárostól messzi faluban nőtt fel és a szakközépisklában való jó tanulás után a Pestre mentek a Műszaki Egyetemre (én is) és annak elvégzése után, már egy multinál dolgoznak elég sok pénzzért. Közülük több egy forintott nem kapott a szüleitől!!!

Csak a lakosság nagy része nem meri otthagyni szülőfalut, vagy várost, ha egyszerűen nincs munka. Nem kell a világ végére menni mint 100 éve (USA), elég, ha egy nagyvárosba meg.

Viszont sokan nem képesek a váltani, inkább nekikeserednek és piálnak... (ilyet is sokat láttam/ok.)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 17:19
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Csak hogy teljesebb képet kajunk feltennék 1-2kérdést:
5éves használt toyota corolla? 1,6m
egy havi fizu a mekiben? 50k
átlag fizu N.Y-ban? Bp 150k?
sony LCD TV?
1perc hivás dija kulsö mobil hálozatba mobilról? 35huf
3kás net havi dija? 9500huf
1kg kenyér? 150huf
1l tej? 150huf
1liter benzin(számold át a gallont) 265huf
Autoval elkövetett véletlen emberőlésért kapható birság? itt 60000huf
Lakás bérlés nmár! itt kb 1200-1500 / nm

köszi!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 17:06
Előzmény: #13  bpmcwap
na jó ez ölíggííííííí szélsőséges volt de van benn vmi...csak annyit: USA, N.Y: 30kUSD /év egy elit gimis hely, 20k/év egy elit ovishely....sleep well.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 17:01
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
akinek van azt meg lenyulja a bank... :DDDD
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 17:01
aha és itt jön az amire ma fittyet hány a társadalom...Azért az tudjuk-már aki- hogy mekkora nyakig érő xarban van az ország, de ennek ellenére ugy költekezünk mint talán sehol senki más... azért ennek előbb utobb meg lesz a böjtje!!!Ahogy matgab is irta vedd alapul a privatizáciot ami azért indult mert!Most mivan?Hiába várnak arra egyesek hogy majd ömlik az eus pénz az országba a már kialakult lyukakat ha betömik akkor majd nemmjut arra amire kapjuk a suskát, ha nem tomik hanem arra költik amire kapjuk akkor meg... na ez itt a zizi... lessz itt még olyan parasztlázadás hogy az osszelopott/hazudott pénzekből felépittet villákra molotovkoktélokat fognak dobálni a budán... 10év!Kérdezd meg majd legközelebb nagymama szomjédjában élő 20éves srácokat!!!
Munka nincs, lehetőség nincs, tanulásra pénz nincs, amikor majd kajasincs akkor - már ugy értve annyi se amitol 2napig ne korogjon a gyomor- akkor majd lehet igérni 5ös metrot meg duplázni a gyest, meg épiteni az utakat... mert akor már veszteni valoja sem sok lesz azoknak oda lett vidéken... szép lassan csöpög a benzin a hordokból... aztán majd egyszer valaki nagy nyugodtan rágyujt egy szivarra és hop... Figyejééé nagyon figyejjé!!!:)))
A taxisok az ut közepén várakoznak a rendőr meg meg rá se mer szolni hogy hát legalább az a kevés utat ne foglalják már el amin közlekedni lehetne, ezután má el sem mernek majd menni a rendörök a taxisok mellet mert fegyvert fognak kapni!!!:) hallotátok!!!??? Nagyon durva!Milyen ország ez vaze??? becarok!Taxisnak pisztolyt!Csak mert 16ot szurtak le az elmult 10évben!!?? Ha 2000et szurnának le akkor is sokan lennének... mindennel tali a @om!!! Ez az ország ugy szar ahogy van!! Adjunk mindenki kezébe kalasnyikovot azt jo van!Le lesz rendezve... öcsém... tiszta vadnyugat vaze....
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:57
jan végi hír: a magyarok 35%!!!-nak NINCS megtakarítása.....ENNYI!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:56
és az életszínvonal szórása is a legmagasabb....
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:48
Előzmény: #7  matgab
Igaz, hogy 10 évvel ezelőtt én is nagyobb fejlődést jósoltam volna az országnak, mint ami máig bekövetkezett és az is igaz, hogy akkor a régió vezetői voltunk a fejlődésben, ma meg jóval hátrébb, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy az életszínvonak jóval magasabb, mint a környékünkön - Ausztria és Szlovénia kivételével.
Be kell menni egy Tesó-ba (nem pestibe, én nemrég a makóiba voltam) : ott is mindenki teli bevásárlókocsikat tologat. Míg azért 10 éve a saját bőrömön emlékszem, hogy azért az átlag sokkal rosszabbul élt.
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:39
Előzmény: #7  matgab
Ez az matgab! erről van szó..... a nagymami meg BKMegyében lakik.. .
matgab 2006. 02. 20. 16:34
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Nem az a kérdés, hogy fejlődtünk-e! (Mondjuk ez is kérdés, mert amekkora adóssággal megtermeltük az országot, ahhoz képest, hogy az egész privi régen azért volt elindítva, hogy az államadósságot visszafizessük, ma meg semmi sincs köztulajdonban, viszont nagyobb az adósságunk, mint valaha), hanem az a kérdés, hogy milyen lehetőségeink voltak a fejlődésre...
Ennek kihsználásában pedig igen alulteljesítettünk...
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 20. 16:30
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
szvsz a nagyi számára bőven elég tájékozodás hogy a falu utcáját a KÖZTULAJDONT a falu lakosságának a megtakaritásából épitenék! Az ország bizonyos szegmensei lehet hogy fejlödtek az elmult 15évben viszont sajnos sokkal többet amortizálodott az ország összességében!
Amugy az épitsünk köztulajdont magántulajdonból nem egyedüli eset nagymami falujában-bár nem tudom melyik megyében faluban járunk-, pest megyében több ilyen falut is tudok-pedig hát ez pest megye...! Képzelheted mi van pl szabolcsban... Igaz például kisvárda utja különbek mint egyes büdipösti utak, de hát az emberek ugye ezt szeretik, ez kell nekik!Erre van szukséguk!Mindenki boldog vidám és elégedett!!!Még a fővárosiak is, hiszen 4szer választották meg a főpolgármestert... :DDD Aki sir hogy milyenek rosszak a pesti utak az HAZUDIK, a pesti utak pont olyanok amilyeneket a pestiek akarnak!!!A Pesti utakkal semmi probléma nincs!!!A pesti utak tőkéletesek!! Mert a pestiek elégedettek velük 15éve!Én nem is értem miért akarnak most ugy hirtelen nekiállni a felujitásoknak... egymerő pénzkidobás!
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:22
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
azt írnám akinek van egy kis jozan p esze....nekem csak az faj, hogy az orszagot mar a szlovakok is leelőzik és sokkal hátrábbról indultak...
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:19
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Attól még lehet olvasott és tájékozott.
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:16
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
a nagyi nem járt egyetemre....
Törölt felhasználó 2006. 02. 20. 16:08
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Szia!

Szerintem az ígéreteket, - amelyek a betartásának a valószínűség akárki is nyer = a nullával - a kevésbé iskolázott, kevésbé tájékozott emberek sokkal könnyebben beveszik, mint aki nyitott szemmel jár és tudja mik lehetnek a realítások.

Meg itt Magyarországon pártállástól függetlenül mindenki csak a rosszat látja. Pedig akármelyik ciklust nézzük azért sokat fejlődött az ország.

Topik gazda

Greenspam
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek