Topiknyitó: S52Raptor 2012. 09. 12. 16:50

Magyar Mátrix  

Az utóbbi napok eseményei kapcsán (baltás ügy, sosemvolt IMF lista) sokat töprengtem rajta, vajon kedves vezetőnk meddig képes saját táborát ezekkel az elképesztő és egyre nyilvánvalóbb hazugságokkal egyben tartani.

Az is furcsa, hogy miközben itt és még számtalan más fórumon vitázik egymással több ezer fórumozó, hogy a kormány kommunikációja milyen tömegeket, milyen értelemben tud befolyásolni. Mert lényegében a társadalom egy óriási tömege fölött vitatkozik a politikai taktikákat és stratégiát ismerő és értő szűk kisebbség ezen tömeg befolyásolhatóságának mértékéről, amely tömeg így felülről csupán agyatlan masszának tűnik mégis egy párt, egy ember hatalomba kerüléséről vagy maradásáról dönt.

És itt merül föl az a kérdés, hogy e tömeg egyedei közül ki és milyen szempontok alapján dönt arról, hogy a Kék kapszulát választva visszafekszik a jelenlegi hatalom által kialakított kényelmes, a külvilágot teljes egészében kirekesztő bölcsőbe, hogy életével energiát szolgáltasson a hatalom fenntartásához.

Vagy ki választja inkább a Piros kapszulát, hogy az igazságot megismerve minden igyekezetével azon legyen, hogy ezt a Magyar Mátrixot egyszer és mindenkorra felszámolhassa és a létrehozóit végérvényesen likvidálhassa.

Mindenki maga dönti el persze, hogy számára a kényelmes álom-valóság vagy a küzdelmes, sok fájdalommal járó való-valóság az elfogadhatóbb út.

Asszem én már döntöttem...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 09. 13. 10:42
Előzmény: #1  S52Raptor
Amíg a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék (biztos pártválasztók között 40%!), az MSZP-é 14, a Jobbiké 10, az LMP-é 6, míg a DK-é 1 százalék, addig nem beszélhetünk kijózanodásról.
A változás szerintem nem is össztársadalmi oldalról várható, hanem a rendszer kiszolgálói fognak elbizonytalanodni a választások közeledtével, ha a gazdasági mutatók nem javulnak. Szépen el fognak szivárogni a süllyedő hajóról, elindítva egy dominó effektust. Ezek az emberek féltik az egzisztenciájukat, félnek a várható felelősségre vonástól, időben kell lépniük. Viktornak ilyen gazdaságpolitika mellett nehéz lesz egyben tartania a táborát. Ha pedig a Fidesz táborban elindul erodáció , az öngerjesztő folyamat lesz és elvesztik a választást. De ennek jelenleg csekély az esélye.
Törölt felhasználó 2012. 09. 13. 10:21
Előzmény: #3  S52Raptor
A jelenlegi (szerencsére már jelentősen csökkenő) fideszdroid tábor masszív magja szerintem 2 fő részből áll: Egyik a tájékozatlanok, másik pedig a vakhitűek tömege.

Az első tábort kevésbé hibáztatom, ők azok, akikhez részint anyagi okok miatt, részint időbeli korlátok miatt (nem ér rá, dolgozik, gyereket nevel, stb) nem jut el az információ, nete vagy nincs (falun gyakori) vagy nem olvas ilyen témájú híreket. Bekapcsolja a közszolgálati tv-t, a Kossuth rádiót, onnan meg ömlik rá a kormánypropaganda, így amíg a valóság nem kerül ordító ellentmondásba azzal, amit hall (lassan itt tartunk) addig elhiszi a narancspaneleket, amivel teletömik a "közszolgálatot" hallgatók agyát.

A második, menthetetlen típus a fanatikus. Ezeknek teljesen mindegy, mi történik, ők fideszre és Viktorvezérre szavaznak akkor is, ha kénkövet hányna élő adásban. Ez a típus az, aki imát mondat Orbánért, a falon lévő szentképek között középen van Viktor képe, s minden birkameneten ott van, tökmindegy, mi célból menetelnek, lényeg, hogy a Viktorért.
Ezeket leválasztani soha semmi nem fogja a fideszről, csak az, ha a párt szétesik. (Nagyobbrészt egyébként ezek személyesen Orbán szavazói, és csak kisebb részben a fideszéi.)
Ilyen vakhitű fanatizált hívei persze minden pártnak vannak, nemcsak a fidesznek, de neki van a legnagyobb vakhitű serege, ők a legfanatizáltabbak (azaz legkönnyebben rávehetők a szavazásra) és a fidesz rendelkezik az összes párt közül a legnaprakészebb nyilvántartással ezekről a bohócokról.

Kb sztem ennyi. Ha ezt a két tábort leszednék, a fideszből semmi nem maradna, max pár tízezer olyan ember, akik jól jártak valamelyik intézkedésével, de ez a tömeg igen kicsi.
S52Raptor 2012. 09. 13. 08:59
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Az álom-valóságban élők alatt azokat az embereket értem, akiknek szent meggyőződése, hogy a jelenlegi kormány által teremtett világ minden világok legjobbika és az időközi választásokon a kormány minden irracionális, az országot egyre mélyebbre süllyesztő lépése ellenére továbbra is ezt a pártot támogatják.
Az ő attitűdjüket nem tudom máshogy elképzelni, mint hogy bevették azt a bizonyos kék bogyót és ezzel kizárták a racionális "való-világot", hogy továbbra is a kormány által teremtett Magyar Mátrixban élhessenek.

Mert a sztereotípia, mely szerint a "Gyurcsány hazudott" (hiszen maga mondta...) az emberek nagy többségében oly mértékben rögződött, hogy közben nem veszik vagy nem akarják észrevenni, hogy orbán még elődjénél is többet és nagyobbakat hazudozik.
Ráadásul ugye Gyurcsány egyetlen dologban hazudott csupán: elhitette az országgal, hogy minden rendben van, miközben semmi sem volt rendben. Mit csinál ehhez képest viktor? Elhiteti az országgal, hogy minden rendben van, miközben se belül se kívül nincs semmi sem rendben, ezt mindenki tudja és érzi, a hívek közül azonban senki nem mondja ki, hogy a király meztelen, az ellenzéket pedig nem hajlandók meghallgatni. Ez egyértelműen a Kék pirula hatása.
Törölt felhasználó 2012. 09. 12. 18:28
Előzmény: #1  S52Raptor
Szerintem nagyon sarkosan látod a helyzetet. Én úgy veszem észre, az emberek nagy részét nem is érdekli éppen ki van kormányon, és nincs is sok jelentősége. Próbál mindenki alkalmazkodni a rendszerhez, kihozni belőle a legtöbbet. Kicsit kifejthetnéd bővebben mit értesz "álom-valóság" és "való-valóság" alatt. Meg hogy mit, és kit kellene likvidálni? És akkor mi változna? Semmi! Magyarországon a többség éli a kis életét, csinálja a dolgait, és szarik a többiekre.

Topik gazda

S52Raptor
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek