Amíg a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék (biztos pártválasztók között 40%!), az MSZP-é 14, a Jobbiké 10, az LMP-é 6, míg a DK-é 1 százalék, addig nem beszélhetünk kijózanodásról.
A változás szerintem nem is össztársadalmi oldalról várható, hanem a rendszer kiszolgálói fognak elbizonytalanodni a választások közeledtével, ha a gazdasági mutatók nem javulnak. Szépen el fognak szivárogni a süllyedő hajóról, elindítva egy dominó effektust. Ezek az emberek féltik az egzisztenciájukat, félnek a várható felelősségre vonástól, időben kell lépniük. Viktornak ilyen gazdaságpolitika mellett nehéz lesz egyben tartania a táborát. Ha pedig a Fidesz táborban elindul erodáció , az öngerjesztő folyamat lesz és elvesztik a választást. De ennek jelenleg csekély az esélye.
A változás szerintem nem is össztársadalmi oldalról várható, hanem a rendszer kiszolgálói fognak elbizonytalanodni a választások közeledtével, ha a gazdasági mutatók nem javulnak. Szépen el fognak szivárogni a süllyedő hajóról, elindítva egy dominó effektust. Ezek az emberek féltik az egzisztenciájukat, félnek a várható felelősségre vonástól, időben kell lépniük. Viktornak ilyen gazdaságpolitika mellett nehéz lesz egyben tartania a táborát. Ha pedig a Fidesz táborban elindul erodáció , az öngerjesztő folyamat lesz és elvesztik a választást. De ennek jelenleg csekély az esélye.
Magyar Mátrix
Az is furcsa, hogy miközben itt és még számtalan más fórumon vitázik egymással több ezer fórumozó, hogy a kormány kommunikációja milyen tömegeket, milyen értelemben tud befolyásolni. Mert lényegében a társadalom egy óriási tömege fölött vitatkozik a politikai taktikákat és stratégiát ismerő és értő szűk kisebbség ezen tömeg befolyásolhatóságának mértékéről, amely tömeg így felülről csupán agyatlan masszának tűnik mégis egy párt, egy ember hatalomba kerüléséről vagy maradásáról dönt.
És itt merül föl az a kérdés, hogy e tömeg egyedei közül ki és milyen szempontok alapján dönt arról, hogy a Kék kapszulát választva visszafekszik a jelenlegi hatalom által kialakított kényelmes, a külvilágot teljes egészében kirekesztő bölcsőbe, hogy életével energiát szolgáltasson a hatalom fenntartásához.
Vagy ki választja inkább a Piros kapszulát, hogy az igazságot megismerve minden igyekezetével azon legyen, hogy ezt a Magyar Mátrixot egyszer és mindenkorra felszámolhassa és a létrehozóit végérvényesen likvidálhassa.
Mindenki maga dönti el persze, hogy számára a kényelmes álom-valóság vagy a küzdelmes, sok fájdalommal járó való-valóság az elfogadhatóbb út.
Asszem én már döntöttem...