Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 18:51

long.short,tdt  

Még zöldfülű vagyok a tözsdén.Sok mindent nem értek még.Ha valaki elmondaná,hogy mi az a short,lond,tdt.Előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 22:39
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
jónásjózsefnek - úgy látom, naon kezdő vagy:
olyan papirt ami nincs, úgy tudsz eladni, hogy például beteszel 20 db mol eladást mondjuk 23.000 ft-on, majd ha realizálódott, még aznap alacsonyabb áron beteszel 20 db mol vételt. Ha jó napod van, és olcsóbban veszed vissza, nyersz, ha felfelé megy az ára, az pech, mert akkor buksz. Ezt csak a likvid papiroknál teheted meg, tehát amikből állandóan sok forog a piacon.
BuySell 2006. 08. 09. 21:11
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Firenze mennyire igaz !
Aki nem tud úszni ne menjen a mélyvízbe mert bele fog fulladni!
Gyakorlat teszi a mestert
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 21:00
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Én már csak azt nem értem, hogy miért akarják egyesek a tanulópénz többszörösét megfizetni???
És kell úgy kereskedni, hogy utólag jössz rá, tulajdonképpen mit is csináltál???

A kereskedési kényszerről is volt egy jó cikk bő egy hete, itt is lehetett olvasni, ajánlanám minden forrófejű kezdő figyelmébe.

Mellesleg az is ritka, hogy egyik napról a másikra meggazdagszik a tőzsdén az ember, ez nem egy olyan hely, ahol csak úgy osztogatják a nagy pénzeket mindenkinek, ezt sem ártana a kis fejekbe belevésni!

Kezdőknek nem ajánlanám a tdt (sem), most őszintén, mit vesztesz egy élethez képest akkor, ha hónapokig csak papíron gyakorolsz?

Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 20:30
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Az első 5 évben nem sokat.
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 20:27
Még valami.mennyit lehet ezzel keresni?
nagy pénz kelle hozzá?
guriga
guriga 2006. 08. 09. 20:22
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
A brókered megelőlegezi a pappert, tehát olyan mintha meglenne.
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 20:20
Akkor már longoltam is sortoltam is,csak nem tudtam,hogy azt teszem.átkötést még nem csináltam,de ahogy olvasgattam a fórumot,nem nagyon javasoljátok ilyen kezdőknek.
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 20:11
Eladni,nem eledni,bocs.
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 20:09
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Köszi a magyarázatokat,sokat segitett.
De,hogy tuduk eledni olyan papirt,amim még nincs?,majd viszavenni?
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 19:32
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Nem akarok mindenbe belepofázni, de ha hibát látok... (főleg kezdőnek szánt irományban).
Szóval. long: vétel, short: eladás.
Ha veszel egy részvényt, amit majd valamikor eladsz, akkor longolod. Ha eladsz olyat, amid nincs, és később (általában napon belül, mert napon túlra még körülményes nálunk) visszaveszed, akkor shortoltál.
(a kifejezés valószínűleg azért alakult ki long, mert short néven, amit kozo írt, shortolni valóban általában rövidebb távokra szoktak, míg longolni akár pár évre is lehet valamilyen részvényt)
TDT. A DT azt jelenti day trade, azaz napon belül ügylet (aznap le is zárod, pl. 10-kor veszel, délben el is adod, vagy fordítva, ha shortolsz, 10-kor adsz és valamikor még aznap visszaveszed, ez egy DT). A TDT pedig abból jön, hogy technikai DT: egyes brokicégek megengedik, hogy ne csak a tőkéd 100%-áig köthess napon belülre, hanem a tőkéd 5-szöröséig. Magyarul pl. 1 misivel 5 misinyi üzletet köthetsz napon belülre, azaz 5-szörös tőkeáttételt enged meg. (és akkor + egy kifejezést is megmagyaráztam neked, ez ajándék:)
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 19:31
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Short: azzal keresel, hogy esik a részvény, azaz először eladod, majd olcsóbban visszaveszed

Long: short fordítottja, azaz veszel részvényt, majd drágábban eladod

Tdt = technical daytrade: napon belüli kereskedés, pl ha veszel részvényt, még ugyanaznap el is kell adnod.

Ha jól tudom a www.bet.hu-n van egy letölthető fogalomtár
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 19:20
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Short: rövid távon pár% , gyor ki és be szállás!

Long : hosszabb távú vétel!
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 19:05
elirtam,long.
Törölt felhasználó 2006. 08. 09. 18:59
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
A lond az a London kisöccse lehet szerintem. :-)

Topik gazda

jonasjozsef
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek