Topiknyitó: taki 2001. 08. 30. 10:27

Háát .... (Új design)  

Hello.
Háát. Nem is tudom. Lehet hogy én nem vagyok az újra vevõ, de ez nekem egyenlõre siralmas.
Iszonyat kavalkádnak tûnik az oldal.
Rengeteg szín van (piros, kék, rózsaszín, sárga, szûrke). Ráadásul - számomra - elég logikátlanul.
Ami rögtön idegesített, az az volt, ha egy hír fellett elhúztam az egeret, az rögtön lenyílt. Így egy órába telt, mire azt a hírt el tudtam elolvasni, ami engem érdekelt. Nem lehetne egy lenyíló gombot odarakni a hírek mellé, úgy mint ahogy be lehet zárni.
Bementem a részvény szekcióba, ott a felsorolásban például hiányzott az amerikai piacokról szóló elemzés.
Ha jól sejtem, akkor a Sun profit warning és a Hamos a Konzumban cikk közt kellett volna lennie. Én csak az amerikai grafikon alatt találtam meg a cikkre mutató linket.
Egyenlõre ennyi, remélem a cikkek színvonala nem változik, és elõbb-utóbb meg fogom szokni ezt a struktúrát is.
Taki
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 07. 17:01
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2001. 10. 16. 21:42
Előzmény: #31  portfolio
bakker, akkor peldaul miert nem ide mutat a link a regisztracios levelbol?
na mindegy, lenyeg, hogy megvan:)
Portfolio
Portfolio 2001. 10. 15. 21:50
Előzmény: #30  Törölt felhasználó

Itt: http://www.portfolio .hu/tozsde/login.tdp
Gördítsed a képernyőt alulra, s ott megtalálod.
Törölt felhasználó 2001. 10. 15. 21:33
bocs, lusta vagyok tovabb keresgelni.
hol is tudom megvaltoztatni a regisztraciokor kapott jelszot?
van vmifele beallitasok ful?
pimre 2001. 10. 13. 07:28
Előzmény: #17  portfolio
Vagy másfél hónapja beszéltünk az időpont feltüntetéséről. Azért néha jól jönne, ha egy tegnapi hozzászólásnál is látnám annak pontos időpontját.
Például az imént néztem bele a \"Ma is lesz pörgés a BÉT-en\" című fórumba. Annak az első 3 hozzászólása napon belüli vita volt. Érdekelt volna, hány órakor történtek az egyes beíráaok. Szóval továbbra is sajnálom, hogy eltünt az óra:perc a nem aznapi beírások mellől.
Portfolio
Portfolio 2001. 09. 26. 01:21
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Kedves Raptor!
Az árfolyamadatok letölthetőek. A tőzsdei árfolyamok oldalról rá kell kattintani választott részvényre, s akkor feljön az info-panel. Ott megtalálod akár text, akár excel formátumban. Próbáltuk úgy csinálni, hogy elég gyors legyen a letöltés, remélem meg leszel elégedve. Üdv:
Portfolio
Portfolio 2001. 09. 12. 23:11
Előzmény: #26  portfolio
Elfelejtettünk szólni, de már működik a hozzászólás a cikkekhez.
Portfolio
Portfolio 2001. 09. 08. 15:05
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
kösz, tudjuk a problémát, hétfőn délután már működni fog. Kösz a türelmet!
Portfolio
Portfolio 2001. 09. 08. 15:04
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Kedves nyilasi!
Nem Te bénázol :) Jelenleg a cikkek alján lévő \"előző cikk\" és \"következő cikk\" gombokkal közel 14 ezer cikket meg tudsz nézni, de lesz majd olyan 10-es lépegetés, mint korábban volt.
Törölt felhasználó 2001. 09. 08. 07:42
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Csatlakozom! A historikus adatok igen csak hiányoznak! Nem megoldható a viszatétele
vagy elvi kifogás volt ellene?! Amúgy az egész szuper, volt, van és lesz is!
Törölt felhasználó 2001. 09. 07. 20:57
ja, meg a cikkekhez sem tudok hozzaszolni. probaltam multkor, de hibauzenetet adott!
Törölt felhasználó 2001. 09. 07. 20:55
aha. igy mar kicsit jobb, de nem az igazai. olyan nincs, hogy az osszes hirekre ralatok, es abbol tudok csemegezni? es nemcsak az utolso 50, hanem idoben visszafele is? (regen ezeket elo lehetett hozni. de lehet, hogy most csak en benazok.) koszi.
Portfolio
Portfolio 2001. 09. 07. 09:16
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Kedves Nyilasi!
Kattints a RÉSZVÉNY főoldalra (http://www.portfoli o.hu/reszveny.tdp), s itt a bal oldalon a kisbanner alatt találhatsz egy \"belföldi hírek\" és egy \"külföldi hírek\" menüpontot. Üdv:
Törölt felhasználó 2001. 09. 06. 19:48
hogy lehet a hireket megnezi???? (nem csak a cimlapon levoket, hanem az osszeset)
Törölt felhasználó 2001. 09. 04. 12:53
Helló,
A korszerűsített design jó lett, bár még szoktatós.
Újfent a letölthető histórikus árfolyamadatokat hiányolom, de ez már tartalmi kérdés. (pedig megvan, a charter azzal működik...)
Csak így tovább, az egyik legjobb pénzügyi site vagytok!
Zoo
szab 2001. 09. 04. 10:40
szerintem jó lett az oldal, minden elismerésem
mikor lesz már portfolio 4.0?
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 31. 23:28
Előzmény: #16  pimre
no problem, azért (is) vagyunk, hogy segítsünk!
pimre 2001. 08. 31. 23:26
Előzmény: #15  pimre
Bocs! Túl gyorsan reagáltam az előbb. Valóban a dátumot néztem időpontnak.
Elnézést mégegyszer.
pimre 2001. 08. 31. 23:22
Előzmény: #13  portfolio
Ne haragudjatok, de a vaksi szememmel továbbra sem látom a dátum beírást. És éppen ebben a témában az első 5 bejegyzésnél (ezzel már 6 lesz) régebbiek mellett csak 8 óra 30-at látok. Nekem tehát semmi nem oldódott meg. De segítsetek, ha valamit nem látok a szememtől!
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 31. 23:12
Előzmény: #13  portfolio
Bocs közben látom, hogy már más is segített
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 31. 23:11
Előzmény: #11  pimre
Kedves pimre!
Azt hittük, hogy egyértelmű a jelölés, de ha nem, hát elárulom a titkot: az adott napi cikkek vagy hozzászólások időpontja kékkel van jelölve, s csak az óra percet használjuk. Ami már legalább előző napi, ott a dátum van, de már feketével. Ami tavalyi, ott pedig az évszám is feltüntetésre kerül (a fórumban is).
Így gondolom megoldódott a 8:20 és 8:30 közötti hozzászólások misztikuma is.
Lehet, hogy ez így elsőre meglepő, de ha megszokjátok, akkor nagyon kényelmes és hasznos dolog. Amikor ránézel az oldalra, rögtön tudod, hogy melyik friss hír, illetve melyik témában vannak új hozzászólások.
Törölt felhasználó 2001. 08. 31. 23:05
Előzmény: #10  pimre
kedves pimre
az oldalon mindenütt ezzel a jelölésformával találkozol, így nem árt tudni, mit is jelent.
a kék színnel jelölt dátumok az aktuális napon történt eseményeket/híreket jelölik. a korábbi dátumoknál már annyira nem lényegesnek tűnő óra:perc jelölést felváltja a hónap.nap (hh.nn) formátum. mivel a : és a pont közötti különbség sokak számára nem elég feltűnö, így a szín is jelzi, hogy itt vmi másról lehet szó.
korábbi évek esetén pedig már megjelenik az évszám is.
pimre 2001. 08. 31. 22:57
És még egyet engedjetek meg! A fórum írásai inkább a chat műfajába tartoznak ugyan, és értelmes ember nem azzal tölti az idejét, hogy ezt olvasgassa visszamenőleg, de ha valamit meg akarok keresni - mondjuk utalni egy régebbi vitára -, akkor megoldhatatlan nehézséget jelent a dátum hiánya. Hely egyébként van rá a címsorban, úgyhogy kéretik visszaállítani!
pimre 2001. 08. 31. 22:50
Nemrég valaki kérte az egyik fórumon, hogy a hozzászólás mellett az évszám is kerüljön feltüntetésre. Ezt azért túlzásnak tartom, de most (talán büntetésből?) már a hónap és a nap sem jelenik meg a főrum hozzászólásai mellett. Sőt legújabban szinte valamennyi fél napnál régebbi hozzászólás mellől eltünt a tényleges időpont és helyette 8 óra 20 és 8 óra 30 közötti időpontok jelentek meg. A saját hozzászólásomat például a tőzsdeklubban az egyik éjszaka adtam fel, nem pedig 8 óra 30-kor, és a válaszok sem ugyanabban a percben érkeztek.
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 30. 23:09
Előzmény: #7  Taki
Kedves Taki!
Válaszok sorban:
1. Örülök, hogy Te megtaláltad az ominózus cikket :) A mai látogatottsági adatainkat nézve voltak még páran, akik szintén megtalálták.
2. A testreszabás nem gyorsítana, hanem lassítana, mert a felhasználó azonosítása után gyakorlatilag annyi oldalt kelene összeállítani, ahányféle beállítást csináltak a felhasználók.
3. Elemzések egymás alatt: könnyen lehet, hogy megcsináljuk. A kezdeti tapasztalatokat és véleményeket is figyelembe véve két-három hét múlva finomra hangolunk. A fehér foltok pedig azért vannak, mert oda még lesznek új dolgok.
4. Optimalizálás: 1024*768, de 800*600 egyaránt jó.
5. A valuta grafikonon az Ft a forint sávon belüli helyzetét mutatja, a HUF pedig a forint/euró árfolyam nominális értékét.
6. Megnézzük az 5000-ik hozzászólást és válaszolunk is rá.
7. A pletyka rovat valóban megszűnt. Ok: eddig is teljesen rendszertelen volt, hogy mikor van pletyka a piacon, volt hogy egy hónapig nem frissült a rovat. Reálisan nézve a BÉT jövőjét, egyre kevesebbb papír marad, csökkenő érdeklődéssel párosulva. Ez a pletykák számának további csökkenéséhez vezet, ezért nem volt értelme külön főoldalt csinálni neki.
Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem írnánk meg a jövőben a pletykákat. Természetesen meg fogjuk írni abban a kategóriában, ahova tartozik, s a cikkből egyértelműen ki fog derülni, hogy ha pletykáról van szó. Nem csak részvényes pletykák vannak, régi olvasóink emlékezhetnek még rá, hogy 1999. júniusában mi írtuk meg a másnapi GDP értékéről a pletykát, ami elég nagy visszangot hozott (KSH vizsgálat eredmény nélkül).
http://www. portfolio.hu/cikkek. tdp?k=2&i=40
http://www.portfolio.hu/ci k kek. tdp?k=3&i=774
http://www.portfolio.hu/ci k kek. tdp?k=3&i=784
Bocs, ha hosszú voltam, de sok kérdésed volt :)
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 30. 22:50
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Kedves Jami!
Nem szoktunk kifogásokat keresni, s pláne nem szabadságra hivatkozni. Engedd meg, hogy néhány tényszerű dolgot megosszak Veled az információ áramlás sebességével kapcsolatban:
1. AZ ECB kamatdöntésről a cikk 14:06 perckor került fel. Az új struktúrában lehet, hogy még keresni kell, de bízunk benne, hogy hamar megszokjátok (megtalálható volt egyrészt a lenti külföldi szekcióban, másrészt az Állampapír főoldalon is, valamint bármely cikket olvasva a jobb oldalon a legfrisebb hírek között)
2. Ma valóban kevesebb hír került fel az oldalra, aminek technikai okai vannak. Egy új oldal indítása korántsem egyszerű feladat, mivel a gondos tesztelés ellenére is jönnek még elő hibák. Ezek javítását és a cikkek frissítését is megakadályozta az az \"apró\" malőr, hogy reggel 9 óra után a Matának valamelyik fő vezetékét egy építkezésen elvágták. Így a bérelt vonalunk megszűnt működni, s egy dial-up segítségével frissítettük az oldalt.
3. A hiba nem csak minket érintett, hanem sok más céget is. Nem a mi mentségünkre mondom, de a jelenlegi körülmények között is összehasonlíthatnád a Portfolio.hu gyorsaságát egy másik tartalomszolgáltató oldalával, ahol reggel 9-től délután 3-ig nem került fel új hír (ne tévesszen meg, hogy azóta visszamenőleges dátummal felkerültek a cikkek).
Üdv:
Taki 2001. 08. 30. 18:02
Esküszöm mára az utolsó!
A pletykák rovat ugrott???
Vagy majd valahova beillesztitek?
Taki
Taki 2001. 08. 30. 18:01
Csak egy apró kérdés? A valutagrafikonon direkt van Ft és HUF fűl? Eléggé ugyanaz a két dolog.
A tözsdefórum témában az 5000. (!!!) hozzászólást megnéznétek?!
Taki
Taki 2001. 08. 30. 17:56
Előzmény: #2  portfolio
Nem gondolkodtatok el azon, hogy esetleg mindenki testre tudja szabni az oldalt?
Pl. engem annyira nem érdekel a DAX, meg a DOW grafikon, ha belépek a részvény oldalra. Így gyorsúlna a letöltési idő.
Az ugyanolyan témákat nem lehetne egymás mellé/alá tenni? Pl.: A részvény oldalon most 2 elemzés tömb van, egymástól eléggé távol. Ez nyugodtan lehetne egymás alatt.
Most 800*600-ra van optimalizálva az oldal? Mert nekem majdnem a fél képernyő üres jobb oldal, míg a hírek rövid leírására alig van hely.
Taki
Taki 2001. 08. 30. 17:50
Én megtaláltam a hírt elég hamar, de eléggé nehezen jöttem rá, hogy hol is lehet.
Taki
Törölt felhasználó 2001. 08. 30. 16:12
Előzmény: #2  portfolio
T. Portfolió!
Szomorúan tapasztaltam, hogy az utóbbi időben lelassult az információ áramlásának sebessége a lapon. A mai nappal asszem ismét új lassúsági csúcs született. 16 órakor még semmi cikk az ECB kamatdöntésről! (A magyar eseményeket figyelmen kívül hagyva: Pl: éves DKJ aukció eredmény 12 óra - hír nulla.)
Ezekután megkérdezném, minek kellett a PF.-nak közvéleménykutatást tartani? Ha utánna lerombolja azt a színvonalat , amit előtte képviselt! Ez nagyon rossz (ide valami durvább kellett volna)marketingfogás !
Egy hetet kap tőlem a lap, ha nem változik a helyzet, akkor pá.
ui. : Kérem ne hivatkozzanak arra, hogy mindenki szabadságon van!
Portfolio
Portfolio 2001. 08. 30. 14:54
Előzmény: #1  taki
Kedves Taki!
A szín összeállítással kapcsolatos vélemény szerintem mindenkinél erősen szubjektív dolog. Ezért csak bízni tudunk benne, hogy előbb-utóbb megszokod.
Az új oldallal a célunk az volt, hogy a megnövekdett hír- és adatmennyiséget felhasználóbarát módon tudjuk megjeleníteni és elérhetővé tenni (s emellett még gyorsabbb is lett az oldal). Remélem a pozitív változásokat is észreveszed! Hibák természetesen a gondos tesztelés ellenére is jöhetnek még elő, ezért nem találtad az amerikai összefoglalót a szokott helyén. Törekszünk, hogy ezeket minél előbb kijavítsuk. Ha bármi rendellenességet észlelnél, kérlek jelezd a portfolio@portfolio. hu címen. Köszönjük, és bízunk benne, hogy azért összességébben jobbnak ítéled az oldalt.

Topik gazda

taki
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek