mai napot elvesztette
majd kitalálnak ujabb és ujabb híreket , de az állítolagos rényí féle pénzbetolás 8o9 Ft történt és ugye most ezt nem sikerült tartani
mint köztudott egy fillér uj pénz nem érkezett
az a kérdés kit tudnak még beleugrasztani a papírba
ezt kiülni pl. 2680 ft- ról , vagy előző csucs 1240 ft,
most már 780 volt,
szépen konvergálunk a 250 szinthez :-))
majd kitalálnak ujabb és ujabb híreket , de az állítolagos rényí féle pénzbetolás 8o9 Ft történt és ugye most ezt nem sikerült tartani
mint köztudott egy fillér uj pénz nem érkezett
az a kérdés kit tudnak még beleugrasztani a papírba
ezt kiülni pl. 2680 ft- ról , vagy előző csucs 1240 ft,
most már 780 volt,
szépen konvergálunk a 250 szinthez :-))
Genesis
Érett gondolkodásúaknak- kárörvendés helyett- a következőt tudom ajánlani.
1. medvepiac jön a tőzsdéken, a támaszok nem fogják megtartani az eddig szinteket--> esésre lehet játszani.
Ezért, ha beragadtál a Genesis-be, -10%-on nyugdtan szállj ki, mert 400-ig biztosan esni fog.
A loss viszont nem lesz olyan mértékű, amit 3X be ne tudnál hozni az elkövetkező hónapban.
10% fölötti mínuszosok maradjanak benne nyugodtan, nem kell kapkodni. Jön a február, március, lesz még hír, lesz még ralli.
A durván magasan bevásárlóknak (olvastam itt 2007-es vevőt), tartás, mellette minden mélyponton további vétel. Egyik oka mindenképp alacsonyabb lesz a papír átlag bekerülése, másik: ezzel is közelebb kerül az ember a Cogenco cseréhez, ami előreláthatóan 5-6 USD körül történik majd.
(tudom, most jön a "hogy képzeled b+, miket süketelsz pöcsömöccse stb...", ne foglalkozzatok az ilyennel, ők a tipikusan megkésve beszállók és korán kiszállók köre, akik egy halvány +5%-tól elélveznek és komoly tőzsdei szakembernek hiszik magukat).
Nyugtatásképp: egyik ismerősöm nagyon sok millióval (lakása ára) beszállt OTP-be még 10eHUF fölött anno...számított arra, hogy esetleg egyszer lesz osztalék, vagy ha nem, árfolyamon hoz vmit....amikor az OTP 3000 körül járt, ki akart szállni. Meggyőztem, hogy ne tegye. Nem tette. Idén összel 6000- nél- némi tőzsdei tapasztalattal maga mögött- mit mondott?? "Volt még az örökségemből, kár, hogy 1400-en nem szálltam be újra....."
Tanulság: a legnagyobb szar közepén is lehet derűsen látni a világot. A tőzsdén aki nem kapkod, az nem is veszít!!!